OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Bacak İnceltme Ameliyatına Dair Merak Edilen Tüm Sorular

Hayatımıza mutlu bir şekilde devam edebilmemiz için ilk olarak kendimizi beğenmemiz gerekiyor. Aynanın karşısına geçtiğimizde kendimizi beğenmiyorsak iç huzurumuzu yakalamamız son derece zor olabilir. Güzel bir görünüme kavuşmak için vücudumuzun birçok bölgesinin ideal ölçülerde olması gerekiyor. Kadınlarda beden ölçüleri belirtilirken basen, bel ve göğüs ölçüleri söyleniyor olsa da bacak yapısının çok önemli olduğu yadsınamaz bir gerçek. Bacakların ince ve uzun bir yapıda olması muhteşem bir görünüme kavuşmayı kolaylaştırıyor. Tercih edilen elbiseler ya da ayakkabılar ince bir bacak yapısı ile çok daha harika görünebilmekte. Bacaklarının görünüşünden memnun olmayan kişiler geçirdikleri bacak inceltme ameliyatı ile istedikleri bacak yapısına kavuşabiliyorlar.

Bacak İnceltme Ameliyatına Neden İhtiyaç Duyuluyor?

Kalın bir bacak yapısına sahip olmanın farklı sebepleri olabilmektedir. Yeteri kadar spor yapmamak ve yanlış beslenmek bu sebeplerin ilk sırasında yer alıyor. Metabolizma hızının yeteri kadar hızlı olmaması ya da genetik etmenler de bacakların kalın bir yapıda olmasına sebep olabilmekte. Hangi sebeple olursa olsun bacakları istenilen şekilde olmayan kadınlar bacak inceltme ameliyatı ile bu sorunların son bulmasını amaçlıyor.

Bacak inceltmenin tek yolu ameliyat değil elbette. Uygulanacak olan diyetler ve beraberinde yapılacak olan spor sayesinde bacakların incelmesi mümkün. Fakat bazı kişiler bu hamleleri yapmış olsalar dahi bacaklarındaki incelme istenen düzeyde olmaz. Burada bacağın genel yapısı ve genetik etmenler devreye girer. Bacaklardaki inatçı yağlar spor ve diyet ile ortadan kalkmıyorsa bu durumda inceltme ameliyatları tek seçenek olacaktır.

Bacak İnceltme Ameliyatı Nedir?

Bacak inceleme ameliyatını anlatmaya başlarken bunun basit bir yağ alma işlemi olduğunu söylememiz gerekli. Estetik operasyonlar konusunda çok fazla bilgi sahibi değilseniz bacak inceltme ameliyatını ilk kez duymuş olabilirsiniz. Ancak liposuction olarak da telaffuz edilen yağ alma ameliyatları herkes tarafından biliniyor ve tercih ediliyor.

Liposuction işleminde vücudun herhangi bir bölgesinde açılan küçük kesiler sayesinde o bölgede yer alan yağlar vücuttan uzaklaştırılmaktadır. Tabi ki bu işlemler kontrollü bir şekilde yapılır. Vücudun yağ dokuya da ihtiyaç duyması sebebiyle tüm yağların alınması söz konusu olmaz. Liposuction işlemi eğer bacak bölgesinde gerçekleştiriliyorsa bu işlem bacak inceltme ameliyatı olarak isimlendirilmektedir.

Bacak İnceltme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Bacak inceltme ameliyatlarının her zaman uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Ameliyatları yapabileceklerini söyleyen amatör kişilere ya da tesislere hiçbir zaman güvenilmemesi gerekir. Uzman doktorların onayı alındıktan ve ameliyat günleri belirlendikten sonra süreç başlamış olacaktır. Ameliyatın öncesinde istenen hazırlıkların yapılması son derece önemlidir.

Bacak inceltme ameliyatının zamanı geldiğinde hastalar ameliyathaneye alınırlar. Lokal anestezi işlemi ile tamamlanabilen bir ameliyat türüdür. Ancak hastalar talep ederlerse bacak inceltme ameliyatı genel anestezi altında da gerçekleştirilebilir. Bacağın belirlenen kısmında küçük bir kesi açılarak buradaki yağ dokuya müdahale edilir. Bir kısmı vücut dışına alınırken bir kısmının vücut içerisinde yok olması sağlanacaktır. Kısa sürede tamamlanan ameliyat sonrasında hastalar odalarına alınarak bir süre dinlenmeleri sağlanacaktır.

Bacak İnceltme Ameliyatının Avantajları Neler?

Ameliyatların tamamında risk faktöründen bahsediliyor olsa da bacak inceltme ameliyatı riski en düşük ameliyatlardan bir tanesidir. Yapılan operasyon sırasında beklenmedik bir olay ile karşılaşılması son derece nadirdir. Böyle bir durumda dahi profesyonel bir hastanede ameliyatını gerçekleştiren kişiler sorun yaşamazlar.

Kusursuz bir ameliyat süreci geçiren kişiler ameliyatın tüm avantajlarını yaşamaya başlarlar. İlk olarak çok daha ince bir bacak yapısına sahip olunacaktır. Diyet ve spor ile çok uzun dönemler ilgilenmek yerine kısa sürede sonuca gidilip diyet ve spora bu formu korumak adına devam edilebilir. Bacağın genel yapısında bir sorun yaşanmadığı için hastalar günlük hayatlarına rahatlıkla geri dönerler. Hiçbir şekilde yürümelerinde ya da koşmalarında bir problem ortaya çıkmayacaktır.

Bacak İnceltme Ameliyatı Tehlikeli mi?

Ameliyatın avantajlarından bahsederken de belirttiğimiz gibi bacak inceltme ameliyatı tehlike oranı son derece düşük ameliyatlardan bir tanesidir. Hastaların herhangi bir sorunla karşılaşması çok olağan olmaz. Burada doktorların gerekli açıklamaları yapması ve hastalarını bu operasyona hazırlaması gerekmektedir. Ameliyat öncesi ve sonrası döneme dikkat edilirse herhangi bir tehlike yaşanmaz.

Ameliyat öncesindeki en önemli etmenlerden bir tanesi kan sulandırıcı ürünlerden tamamen uzaklaşılmasıdır. Aspirin gibi ilaçlar kanı sulandırdığından ameliyattan en az 1 hafta öncesinde bırakılması gerekmektedir. Bunun yanı sıra kiraz gibi aynı etkiyi yaratan meyvelerin de tüketilmemesi gerekir. Ameliyat sonrasındaki süreç için de dinlenmek çok büyük önem taşır. Vücuttaki yağ oranı hızlı bir düşüş yaşadığından halsizlik sorunu ortaya çıkabilir. Endişe etmeden normal hayata dönüş içi çaba sarf edilmelidir.

Bacak İnceltme Ameliyatı Sonrasındaki Süreç Nasıl İşler?

Gerçekleştirilen bacak inceltme ameliyatı kadar ameliyat sonrasındaki süreç de önemlidir. Hastaların ameliyat oldukları gün hastaneyi terk etmeleri çok doğru olmaz. Eğer hastanede doluluk varsa ve acil olarak gelen hastaların alınması gerekiyorsa hastalarda izin vermesi talep edilebilir. Böyle durumlarda iyileşme sürecinin evde devam etmesi çok büyük bir problem yaratmaz. Ancak mümkün mertebe ilk gün hastanede kalınması gereklidir.

Ertesi gün hastalar günlük hayatlarına dönebilirler. Bacaklarında büyük bir pansuman bulunmayacaktır. Kesi olan bölgede hafif bir pansuman yer alır ve giyinmeye engel olmaz. Eğer sigara kullanımı söz konusu ise iyileşme sürecinin gecikeceği unutulmamalıdır.