OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Yağ Aldırma Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Fazla yağ kitlelerinden kurtulmak isteyen insanlar genellikle diyetisyen tarafından verilen zayıflama programlarını kullanmaktadırlar. Fakat bu programların işe yaramadığı durumlar olabilir. Bu tip durumlar içerisinde kalan insanlar genellikle liposuction yağ aldırma ameliyatı seçeneğine başvurmaktadırlar. Yağ aldırma ameliyatı sayesinde birçok insan kurtulamadıkları fazla yağlarından kurtulabilmektedir. Liposuction yağ aldırma işlemi bir kilo verme ameliyatı değildir ve bu işlemi yaptırabilmek için normal sayılan bir vücut ağırlığına sahip olmanız gerekmektedir. Bu işlemin yapılmasında ki genel amaç düzenli egzersiz ve beslenme planına sahip olunmasına rağmen vücudun belirli bölgelerinde biriken ve bu bölgeye iyice yerleşmiş yağ birikimlerini yok etmektir. Vücut hatlarını belirginleştirmek isteyen kadınlar genellikle bu yönteme başvurmaktadırlar. Bu yöntem ile diğer yağ kaybetme yöntemlerine nazaran daha verimli ve iyi sonuçlar alınılabilmektedir. Bu sebeple oldukça yaygın kullanılan bir yöntemdir.

Liposuction Yağ Aldırma Nasıl Yapılır?

Liposuction yağ aldırma işlemi ameliyatı insan vücuduna şekil verilmesi amacıyla istenilen bölgedeki yağların vakumlama işlemi ile alınan cerrahi bir operasyondur. Operasyon esnasında ufak kesikler açılması durumu neticesinde bu işlemler genel olarak hastane gibi cerrahi operasyona uygun olan yerlerde yapılmaktadır. Lipomatik yağ aldırma işlemi mutlaka alanında uzman doktorlar tarafından yapılmalı ve operasyon sonrası hasta takibi yapılmalıdır. Bu işlem öncesi doktorlar tarafından testler yapılmaktadır. Eğer hasta bu işlem için uygun değilse işlem yapılmamaktadır. Bunun sebebi yukarıda da belirttiğimiz gibi bu işlem bir kilo verme ameliyatı değildir. Bu işlemin nasıl yapıldığı hakkında daha fazla ayrıntı öğrenmek için doktorunuzdan bu konu hakkında bilgi alabilirsiniz. İnternet üzerinden yapılacak lipomatik yağ aldırma gibi kısa bir aramayla birçok iyi sonuca ulaşılabilir. Yapacağınız bu aramalar neticesinde bu süreç öncesi daha fazla fikir sahibi olabilirsiniz.

Lazerle Yağ Aldırma Nasıl Yapılır?

Lazer lipolis kelime anlamı olarak yağ parçalama işlemine verilen isimdir. Lazerle yağ aldırma işlemi vakum yönteminden farklı olarak sadece vücudun belirli bölgelerine yapılabilen işlemler arasındadır. Bu bölgeler çene altı ve kol içleri gibi bölgelere uygulanabilmektedir. Lazer yardımıyla parçalanan yağ kütleleri vücut tarafından emilerek yok olmaktadır. Bu işlem genel olarak daha keskin çene hatları ve kollarda biriken yağları yok etmek isteyen insanlar tarafından tercih edilmektedir. Lazerle yağ aldırma işlemleri diğer yöntemlere nazaran daha basit işlemlerdir. Bunun sebebi vakum yönteminde açılan ufak kesikler bu yöntemde kullanılmamaktadır. Bu yüzden fazla ağrı ve acı hissedilmemektedir.

Yağ Aldırma Ameliyatı Fiyatları

Bu işlemlerin fiyatları operasyonun yapıldığı yere göre değişkenlik göstermektedir. Fiyat belirleyen bir başka faktör ise yapılacak olan operasyonun boyutudur. Yani alınacak yağ oranı, nereden alındığı, operasyon zorluk derecesi gibi etkenler de bu işlemin fiyatını belirleyen faktörler arasındadır. Ülkemizde bu işlemi yapan birçok iyi klinik ve hastane vardır. Fakat bunun yanında alanında uzman olmayan ve tecrübesiz doktorlarda bulunmaktadır. Bu işlem öncesi mutlaka bu operasyonun en iyi nerelerde yapıldığı hakkında kapsamlı araştırmalar yapılmalıdır. İnternet araştırmaları sonucunda ulaşabileceğiniz, daha önce bu işlemi yaptırmış olan insanların bilgi paylaşımı yapmış olduğu forum sitelerini ziyaret edebilirsiniz. Bu siteler sayesinde diğer insanların tecrübeleri neticesinde bu konu hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz. Her cerrahi operasyonda olduğu gibi bu operasyonda da profesyonellik gerekmektedir. Bu yüzden güvenirliği teyit edilmemiş kliniklerde bu işlemi yaptırmanız halinde sağlığınız açısından istenmeyen sonuçlar boy gösterebilir. Bu sebeple sadece ucuz olduğu için güvenirliği teyit edilmemiş klinikler tercih edilmemelidir.