OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Vaser Liposuction Sonrası Sarkma

Günlük hayatımızda hareketsiz yaşam ve düzensiz beslenme alışkanlıklarına bağlı olarak vücudumuzun bazı bölgelerinde yağlanmalar meydana gelir. Meydana gelen bu yağlanmalara karşı kesin ve kalıcı bir çözüm olmamasıyla birlikte insanlar, özellikle bayanlar tarafından oldukça rağbet gören Liposuction, bir çeşit vücut şekillendirme operasyondur. Son zamanlarda tercih edilen Liposuction türü arasında en popüleri Vaser Liposuctiondır. Bu konumuzda ise Vaser Liposuction sonrası sarkma hakkında bilgileri sizlerle paylaşacağız.

Vaser Liposuction Sonrası Sarkma Meydana Gelir mi?

Operasyon sonrasında vücuttaki yağ hücreleri parçalanıp çoğalamadıkları için bir sarkma ya da yağlanma görülmez. Düzenli beslenme ve planlı bir şekilde uygulanan egzersizlerle birlikte yaşamınız boyunca sağlıklı, zinde ve fit bir görünüm elde edebilirsiniz. Alışılmış liposuction metotlarıyla görülebilmesi mümkün olan bölgesel çökmeler, ultrasonik ses dalgaları yardımıyla yapılan Vaser Liposuction yağ yakımı yaparken aynı zamanda uygulanan bölgeleri sıkılaştırır. Böylelikle Vaser Liposuction sonrası sarkma meydana gelmez. Ayrıca vücutta değişik bölgelere de uygulanır.

  • Yüzden Yağ Aldırma

Yüzümüz estetik açıdan en göze çarpan bölgelerimizdendir. Dolayısıyla yüzümüzde oluşan yağlanmalar hem sağlık açısından hem de estetik açıdan göze hoş gelmemektedir. Vaser Liposuction sayesinde yüzünüz yağlanmalardan kurtulur ve estetik açıdan güzel bir görünüme sahip olabilirsiniz.

  • Basen ve Kalça Yağı Aldırma

İnsanların vücutlarındaki en rahatsız oldukları yağlanmalar basen ve kalçada oluşan bölgesel yağlanmalardır. Bu durum daha çok kadınlarda görülmekte olup estetik kaygıya sebep olmaktadır.  Basen ve kalça bölgesindeki yağlanmalar Vaser Liposuction sayesinde ortadan kalkmasıyla birlikte kadınlar tarafından en çok tercih edilen liposuction çeşidi olmuştur.

  • Karın Yağı Aldırma

Kadınların doğum, hormonel ve çevresel faktörler genellikle karın bölgesinde yağlanmalara sebep olabilir. Vaser Liposuction karın bölgesinde oluşan yağlanma ve sarkmaların sebep olduğu kötü görüntüyü ortadan kaldıran bir liposuction çeşididir.

  • Vücut Şekillendirme

Vaser Liposuction sayesinde vücutta bulunan fazla yağları alarak göze hoş gelen güzel bir görünüm sağlamakla beraber psikolojik olarak da kendinizi iyi hissetmenizde yardımcı olur.

  • Jinekomasti

Vaser Liposuction genellikle her ne kadar bayanlar tarafından tercih edilse de günümüzde kadın tipi meme büyümesi sebebiyle erkeklerde de uygulanan bir cerrahi operasyon haline gelmiştir. Bu yöntem karın gerdirme, kol ve bacaktan yağ aldırma gibi durumlarda da uygulanmaktadır.

Bu vücut estetiği herhangi bir sağlık sorunu olmayan her yaştaki yetişkine uygulanabilecek bir yöntemdir.

Vaser Liposuction Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Vaser Liposuction sonrası sarkma olmaması ve komplikasyon gelişmemesi için aşağıdaki kriterler dikkate alınmalıdır.

  • 2-3 hafta süreyle korse kullanımı daha sağlıklı bir sıkılaşma sağlamakla beraber operasyon sonrasında alınacak olan verimi artırır.
  • Ödemin ve yağ hücrelerinin bol sıvı tüketilmesiyle birlikte süratle vücuttan atılmasına yardımcı olacaktır.
  • Sağlıklı ve düzenli beslenmeyle birlikte yapılması gereken egzersizler dikkat edilmediği takdirde ise bölgesel yağlanmalar fazla kilo alımı ile birlikte tekrar meydana gelebilir.

Vaser Liposuction Sonrası İyileşme Süreci

Hasta operasyondan 1-2 gün sonra banyosunu yapabilir, rutin hayatına ise birkaç gün içerisinde dönebilir. Hastanın morlukları ameliyattan sonra yaklaşık olarak 10 gün içerisinde geçer. Hasta sürecin 3. haftasından itibaren egzersizlerini yapmaya başlayabilir.

Vaser Liposuction Sonrasında Etkisi Ne Zaman Görülür?

İşlemin etkileri birçok hastada hemen görülmektedir. Uygulama bölgelerindeki sonuçlar ise genellikle 5-6 hafta sonrasında kendini tam olarak gösterir.