OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Vaser Liposuction Nedir? Nasıl Yapılır?

Günümüzde teknolojisinin en etkili faydalarından bir tanesi de Liposuctiondur. Liposuction; deri altı yağ dokusunun vücuttan atılması işlemine denilmektedir. Bununla birlikte vücudumuzdaki istenmeyen yağ dokularından kurtulmaktayız. Zamanın en büyük problemlerinden bir tanesi de fazla kilolardır. Çok fazla diyet yapan kişi vardır etrafımızda, bu konuda başarılı olamayanlar liposuction yöntemine başvurular. Liposuction yöntemlerinden en etkili ve tercih edileni ise vaser liposuctiondur. Vaser liposuction ile ses dalgaları (ultrasyon) kullanılmaktadır. Bu yöntem son derecede güvenilirdir. Hasta kısa sürede normal hayatına döner. Diğer adı ile Vaser lipo ultrasyon yöntemi ile yağları parçalamaktadır.

Vaser Liposuction Uygulanma Alanları Nerelerdir?

Vaser lipo uygulanmasında basit anastezi ya da ağrı kesici uygulanmaktadır. Uygulama esnasında ve sonrasın da herhangi bir ağrı hissedilmez. Vücutta ki yağ bölgeleri orantılı hale gelir. Uygulanan bölgeler ise;

*  Karın

*Bacak

* Kol

*Popo

* Bel çevresi

* Basen bölgesi

* Sırt bölgesi

* Çene ve gıdı bölgesi gibi vücudun birçok alanına uygulanmaktadır

Vaser Liposuction Kimlere Uygulanır?

Vücudunuz ki yağlardan bir türlü kurtulamadıysanız. Yapılan diyet ve sporlar sizi istediğiniz vücuda getirmedi ise burada başvuracağınız yöntem vaser lipo dur. Vaser liposuction ile inatçı yağlardan kurtulacaksınız. Herhangi bir sağlık engeli olmayan tüm yetişkinler yaptırabilir. Yalnızca hamile olanlar ve de emzirme döneminde olanlara uygulanmamaktadır. Doğum sonrası zaman zaman fazla kilolar bizlere yapışıp kalır ve yağ tabakasına dönüşebilir. Emzirme dönemi biten bayanlara vaser lipo uygulanabilir.

Vaser Liposuction Sonrası Bizleri Neler Beklemektedir?

Cilt yapısını bozmayacak şekilde uygulanmaktadır. Cilt altındaki yağlara müdahale edildiği için vücutta sıkılaşma oluşur. Cilde hiçbir şekilde zarar vermemektedir. Vaser Lipo da en çok merak edilen konu ise iz kalıp kalmamasıdır. Küçük bir cerrahi operasyon olduğu için belirgin bir iz kalmamaktadır. Kalan ufak çizik halindeki iz de kısa süre içerisinde kaybolmaktadır. Operasyon sonrasında uzmanlar tarafından korse giyilmesi tavsiye edilmektedir. Buda daha sıkı ve doğal bir görünüm elde etmenizi sağlar. Kişi yaz mevsiminde operasyon yaptırdı ise mevsimlik korse kullanması tavsiye edilmektedir.

3 hafta boyunca korse giyilmelidir. İyileşme suresi 10 günü bulmaktadır. Operasyon sonrası hastanede kalma suresi bazen bir gündür çoğu zaman aynı gün eve gönderilir. Herkesin vücudu farklı olsa da genellikle birkaç gün içinde normal hayata dönülür. Ameliyat sonrası şişme, morarma, kızarıklık normal sayılmaktadır. Her operasyonda olduğu gibi vaser lipo dada görülmesi olağan bir durumdur. Yaşlılara oran ile genellikle gençlerin tavsiye ettiği bir operasyondur. Gençlerin iyileşme süresi daha kolay ve erkendir. Operasyon sonrasında tekrardan kilo almamak için, yağsız ve kepekli yiyecekler tercih edilmelidir. Herkesin olduğu gibi vaser lipo sonrası su tüketimini artırmamız gerekir. Su hem ödem atıcıdır hem de metobolizmamızı hızlandırdığı için kilo alımını yavaşlatır. Bunun yanı sıra midemizi yormayacak besinlerden kaçınılmalı ve meyve sebze tüketmeye gayret etmeliyiz. Sağlıklı yaşamın olmazsa olmaz altın kuralı olan spor egzersizlerimize de ara vermeden devam etmeliyiz.

Vaser lipo tüm dünyada ve ülkemizde yaygın olarak yapılan bir operasyondur. Amaç kilo vermek olsa da, Vaser Lipo kilo vermek için tasarlanmamıştır. Vaser lipo uzmanı tarafından uygun görüldüğü takdirde tekrarlana bilen bir operasyondur. Fakat operasyon geçiren kişi doktor tavsiyesine muhakkak uymalıdır. Tedavinin sonucu etkisini 4-5 hafta sonra göstermektedir. Alanında uzan kişi tarafından yapılmalıdır. Hijyen koşulları sağlandığı sürece her hangi bir enfeksiyon durumu söz konusu değildir. Birçok merkezde yapılmaktadır.