OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Vaser Hi-Def Liposelection

Gelişen teknoloji ile birlikte plastik cerrahi alanında yenilikler sürekli olarak güncellenmektedir. Kadın yada erkek daha iyi görünümlü bir vücuda sahip olmak, kasların daha belirgin olması ,vücut hatlarının güzellik kriterlerine uygun olması isteğine üç boyutlu ultrasonik liposakşın (hi-def vaser ) ile birlikte daha ağrısız ve kolay cevap vermek mümkündür.

Vaser Hi-Def Liposelection

Gelişen teknoloji ile birlikte plastik cerrahi alanında yenilikler sürekli olarak güncellenmektedir. Kadın yada erkek daha iyi görünümlü bir vücuda sahip olmak, kasların daha  belirgin olması ,vücut hatlarının  güzellik kriterlerine uygun olması isteğine üç boyutlu ultrasonik liposakşın (hi-def vaser ) ile birlikte daha ağrısız ve kolay cevap vermek mümkündür.

Hi-Def vaser liposelection sistemi tam da bu isteklere cevap veren daha fit ve belirgin vücut hatları yaratmakta cerrahın işini kolaylaştıran klasik  yağ alma işlemine göre fazla yağ dokusu olmayan fakat kişiyi rahatsız eden hassas dokularda çalışma imkanı sunan bir sistemdir.

Burada  özellikle erkek hastalarda sporla yapılması çok uzun zaman alan ve hatta bazen kişilerin zaman ve sağlık sorunları nedeniyle mümkün olmayan karın kası(six pack veya baklava dilimleri) yapmak gibi kullandığımız bir sistem olan hi-def vaser oldukça başarılı ve hastaları memnun eden bir uygulamadır.

Kollarda yapılan işlem deltoid, biceps ve triceps kasların belirginliğini arttırır. Göğüs bölgesinde yapılan işlem ise pektoral, latissimus dorsi, ve serratus kaslarının belirginliğini arttırır. Karın ve bel bölgesinde yapılan işlem ile rectus abdominis ( six pack veya baklava dilimleri), oblique ve para vertebral kaslar ile sırt bölgesindeki trapezius kasi ortaya çıkartılır. Bacak bölgesinde ise vastus, lateralis, vastus medialis, rectus femoris, gastrokinemus kaslarına hi def işlemi yapılır.

Vaser Hi-Def Liposelection Süreci

Bu yöntemin çok sayıda sayılabilecek faydalarından başlıcaları yağ hücrelerine spesifik olması, gereksiz kan kaybını engellemesi, hastalara çok konforlu bir iyileşme süreci sunması, cilt elastikiyetinin geri kazanımını çok daha sağlıklı olarak kazandırması ve yağ hücrelerine spesifik olan bu yöntemle alınan yağ hücrelerinin canlılığını koruyor olması sıralanabilir. Yağ hücrelerine spesifik olması nedeni ile bağ doku hasarı kesinlikle oluşturmamaktadır bu da deride hızlı bir sıkılaşma ve iyileşmeye olanak sağlar. Yine yağ hücreleri üzerine olan spesifitesi nedeni ile damarlarda hasarlanma olmaz ve gereksiz kan kaybı önlenmiş olur bunun yanında sinirlerin ve kasların da etkilenmemesi operasyon sonrası gereksiz mcı ağrıların oluşmamasına yardımcı olmaktadır. Yağ hücrelerinin bu işlem esnasında canlılığını yitirmemesi ise otolog doku transferine olanak vermesi nedeni ile yağ hücrelerine yoğun olarak ihtiyaç duyulan bacak, kalça ve meme şekillendirme işlemlerinde müthiş bir fayda sağlamaktadır.

Tüm bu işlemler için vücutta kesi yapılmaz sadece 3 mm genişliğinde deliklerden girişim yapılır. Tüm delikler kıvrım bölgelerinden yapılarak gizlenmesi sağlanır.

Yöntemin bir zayıflama yömtemi olmadığının altını çizmek gerekir.Bu  ameliyat kişinin vücut yapısına uygun olarak bir heykeltraş gibi  vücuda şekil verme işlemidir. İstenmeyen  veya hoşnut olunmayan bölgedeki yağları alarak daha sportif ve belirgin hatlar  yaratmak için bu yağlar istenen bölgeye enjekte edilir.

Hi-def  liposelectionın bir  diğer özelliği de özellikle  bayanlardaki selülitin tedavisinde etkin  sonuçlar vermesidir.

Vaser Hi-Def Liposelection Sonrası

Operasyon süresi vücutta yapılacak 3 boyutlu şekillendirmenin bölgelerine ve boyutuna göre yaklaşık olarak 2-4 saat arasında değişir. Bu saatler zarfında hiçbir egzersiz yapmadan arzu edilen vücut şekli verilmiş olur.  Örneğin Six-pack i hiç olmayan bir hasta daha ameliyat masasında hayaline kavuşmuş olarak uyanır.Operasyon sonrası verilecek özel korsenin 2-3 hafta süresince giyilmesi gereklidir. Ameliyat sonrası ciddi bir ağrı yoktur ancak eğer sızlamalar olursa buda yaklaşık olarak 2-3 gün kadar özellikle karın bölgesinde hissedilebilir. Sosyal yaşantının kesintiye uğramadığı ve kişileri işinden gücünden alıkoymayan bu yöntem ile eğer istenirse 1 hafta içerisinde egzersize dahi başlanabilir.