OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Sıvı Yüz Germe

Yılların geçmesi ve yerçekimin etkisiyle birlikte cilt dokusunda farklılıklar meydana gelir. Yağ dokusu azalır, deri incelir , ciltte sarkmalar ve kırışıklıklar meydana gelir. Genel anlamıyla cilt kalitesi bozulmaya başlar ve ciltte deformasyonlar oluşmaya başlar. Bu tarz durumlar için cerrahi müdahale olmaksızın yapılabilen işlemlerden biri de sıvı yüz germe uygulamasıdır. Sıvı yüz germe denmesinin sebebi ; cilt altına sıvı maddeler enjekte edilmesidir ve İçeriğinde ; hyalüronik asit , vitamin ve minarel kombini gibi cilt için çok faydaları maddeler bulunmaktadır. Bu maddeler vücutla tamamen uyumlu maddelerdir. Cilt altındaki doku kaybının yerini doldurur ve ciltte deforme olan bölgelere uygulanır. İşlem ile birlikte o bölgelerin dolması ve yukarı doğru bir lifting etkisi beklenir. Ciltte canlılık , yenilenme, toparlama olur ve yorgun , mutsuz ifade kaybolur. Uygulama yapılan bölgeler cilt ve yüz yapısına göre değişmekle birlikte genel olarak ;elmacık kemikleri , gözaltları ,kaş arası, dudak kenarı çizgileri gibi bölgelerdir.

Sıvı yüz germe işlemi nasıl uygulanır?

İşlem çok kolay ve konforludur. Dikiş , kesi gibi herhangi bir cerrahi işlem yapılmadığı için iyileşme süreci yoktur. Aynı gün sosyal hayata geri dönülebilir. Uygulama öncesi hekim tarafından bir cilt analizi ve klinik ortamında muayene önerilir. İşleme başlamadan önce cilt temizlenir ve bir anestezi kremi sürülür. 15-20 dakika cilt uyuşması beklenir. Ve ardından cilt altına sıvı gönderme işlemine başlanır. Bu yöntem ince uçlu bir iğne ile enjekte edilir.

Ağrısız ve acısız bir yöntemdir.

Kalıcılığı her ciltte değişebildiği gibi ortalama 8 ay ile 1 sene arasındadır.

Kesinlikle bir uzman hekim tarafından uygulanmalıdır.

Sıvı yüz germe uygulaması sonrası sosyal hayattan kopmadan, aynı gün içinde günlük yaşantınıza dönebilirsiniz. Uygulama sonrası bol su tüketilmesi önerilir.

Ciddi sarkma problemleri olan hastalarda cerrahi müdahaleler ile birlikte önerilir.