OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Q Switch Lazer Sistemi

Son dönemlerde hem doğumsal hem de sonradan edinilen leke tedavilerinde, dövme silmede, tüy sarartmada, göz çevresi koyuluğu açmada çok sıklıkla kullanılan lazer tedavi yöntemidir.

Q Switch Lazer Sistemi Nedir?

Son dönemlerde hem doğumsal hem de sonradan edinilen leke tedavilerinde, dövme silmede, tüy sarartmada, göz çevresi koyuluğu açmada çok sıklıkla kullanılan lazer tedavi yöntemidir.

Q Switch Lazer Sistemi Kullanılan Alanlar?

Leke Tedavisi; karbon peeling ile birlikte kullanılarak lekenin yavaş yavaş açılmasını sağlamaktadır. Özellikle lekeye sebep olan melanozomları küçük parçacıklara ayırarak cilt altında bulunan cildin kök hücreleri tarafından yok edilmesi sağlanmaktadır. Derin olan lekelerde Q switch başarısı yüksektir. karbon peeling işlemi sırasında, peeling etkisi ile birlikte Q switch lazer gözeneklerin sıkılaştırılmasını, yağ bezelerinin küçülmesinde ve aknelerin azaltılmasında oldukça başarılı sonuçlar sağlanmaktadır. Ortalama seans aralıkları leke tedavisinde 1-2 hafta aralıklarla yapılmaktadır.

Göz Çevresi Koyuluğu Tedavisi: Bu tedavi yönteminin diğer bir adı Green tonic olarak adlandırılır. Göz çevresinde renk fazlalığı söz konusuysa renk hücrelerini azaltan Q Switch Lazer kullanılmaktadır. Seans aralıkları kişi bazlı değişmektedir. Ortalama 4-6 seans olarak yeterli olmaktadır.

Dövme Silme İşlemi; Dövmelerin silinmesi artık mümkündür. Q switch Ndyag Lazer değişik renk ve dalga boylarında ışınlarıyla dövme silmede en geniş teknolojilerdendir. Lazer sisteminde etkili olan enerjinin kısa sürede dövme olan bölgeye uygulanmasıdır. Dövmeler yapıldığı zaman, kullanılan boyalar, boyaların inildiği derinlikler birlikte tamamen silinebilmekte veya hafif siluet kalabilmektedir. Özellikle eski dövmeleri silmek daha kolaydır. Ancak yeni dövmeleri silmek daha zor silinir. Kullanılan malzeme içerisinde demir, bakır alaşımları daha fazla ise boyayı silmek daha zorlaşmaktadır. Amatörce yapılan dövmeler, profesyonel olarak yapılan dövmelere göre farklı derinliklere verildiği için boyanın tamamen giderilmesi genellikle zor olmaktadır. Q Switch Lazer ile dövme silme seansları kişiden kullanılan boyaya göre ve yapılan uygulamaya göre 3-10 seans arası sürmektedir. 6 ile 8 hafta arasında yapılmaktadır.

Renkli Dövmelerde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Q Switch Ndyag Lazer cihazının farklı başlıklar kullanılarak renkli dövmelerde silinmektedir ancak mavi tondaki dövmeler daha zor silinmektedir.

Q switch Ndyag lazer Tüy Sarartma; Ayva tüylerden (ince tüyler) kurtulmanın en başarılı ve etkili yöntemidir. Q switch Ndyag Lazer ayva tüyü olarak adlandırılan tüylerden bu yöntem ile birlikte kişiyi rahatsız eden görünüm sarartılarak görünmez hale gelir. İşlem sırasında herhangi bir ağrı yaşanmamaktadır. İşlemden sonra gündelik hayatına devam edebilir. Kalıcı bir tüy dökülme yöntemi değildir. 7-8 haftada eski haline gelir ancak tüylerin eskiye oranla incelme sağladığını kişiyi rahatsız eden görünüm gitmiş olur. Q switch Lazer yaz kış uygulanabilen bir cihaz olup her cilt tipine uygundur. Birçok kişi tarafından tercih edilir, tercih edilmesinin en önemli etkenleri kısa süre yapılması, kolay ve konforlu olup işlemden sonra gündelik hayata dönebilmesidir.