OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Presso Terapi (Lenf Drenaj)

Estetik Cerrahi ameliyatları sonrasında vücutta biriken ödemin atılması amaçlı kliniğimizde sıkça kullandığımız bir işlem olan presso terapi ,tüm kişilerin lenf drenaj sistemini düzenlemek için rahatlıkla uygulanabilecek bir sistemdir. Pressoterapi (Lenf Drenaj), göğüs bölgesinden ayaklara kadar kişinin tüm vücudu saran bir hava tulumu ile uygulanan ve özel programlara göre belirlenmiş basınç yoluyla vücuttaki lenf akımını ve kan dolaşımını arttıran bir masaj yöntemidir.

Farklı bölümlerden oluşan hava tulumunun belli bir sıra ile şişip inen kontrollü ve ritmik hareket mekanizması ile tedaviyi sağlayan basınç terapisi vücuda uygulanır.

Pressoterapi  bölgesel incelme de, selülit tedavisinde ,vücutta aşırı su tutulması(ödem)durumunda, vücutta birikmiş olan toksinlerin atılmasında  tek başına kullanıldığı gibi, yine bu tedavilere yardımcı  olarak da kombine tedavi olarak kullanılır.

Pressoterapi (Lenf Drenaj) uygulaması tedavinin amacına bağlı olarak, ortalama 20 – 30 dakika arasında sürer. Bu açıdan pratik ve öğle molasında bile gerçekleştirilebilir bu yöntem sonrası kişi gündelik hayatına geri dönebilir. İstenilen sonuçlara ulaşmak için haftada 1 veya 2 kez olmak üzere en az 6 seans uygulama yapılması önerilmektedir.

Kliniğimizde özellikle mezoterapi  ve lipoliz ile kombine  ederek uyguladığımız  pressoterapi  ile  özellikle  selülit tedavilerinde çok başarılı sonuçlar  almaktayız.

Pressoterapi (Lenf Drenaj) acı veya ağrı veren bir uygulama değildir. Aksine, hastalara yorgunluk atıcı, sakinleştirici ve rahatlatıcı bir masaj hissi vermektedir.