OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Piezo Burun Estetiği Sonrası İyileşme Süreci

Piezo burun estetiği, burnun tamamen yeniden şekillendirme ameliyatı diyebiliriz. Burunda yer alan sinir hücrelerine, dokulara zarar vermeden yapılan bu ameliyat ile hayallerinizdeki buruna kavuşabilirsiniz. Ameliyat olmadan yapılan bu işlemin hem süresi kısalıyor hem de burun kemiğinize zarar vermeden yeniden şekillenmesine çok büyük katkı sağlıyor. Peki, Piezo ameliyatını bu kadar kolay kılan nedir? Bunun cevabını şöyle anlatabiliriz. Piezo burun ameliyatında, diğer burun ameliyatlarından ayıran en önemli özellik, uygulanan ses dalgası yöntemi diyebiliriz. Ameliyatta yer alan bu ses dalgaları yöntemi ile hem kemiğe zarar vermeden hem de ameliyat sonrası oluşabilecek şişlik, morluk gibi etkenlere karşı da durumu minimuma indirilir. Verilen bu avantaj sayesinde ameliyatta hemen sonra iş hayatına ya da normal hayata dönüş hayli daha hızı bir süreç olmaktadır. Tabi ki burun ameliyatını yapacak doktorun bu alanda uzmanlaşmış kişi olması gerekir.

Piezo Burun Ameliyatından Sonraki Süreç

Ameliyat olduktan sonra oluşabilecek şişlik ve morluklar 1 ya da hafta içerisinde yok olur. Bu dönemde burunda hafif sızlamalar olabilir. Buruna yerleştirilmiş olan splintler 3 ile 5 gün sonrasında alınır. Burun üstüne konulan atel ise 7 günün sonunda alınır. 1 haftadan sonra ise 2. Kontrol yapılır. Daha sonra hasta normal hayatına döner.

Burun ameliyatı sonucunda istediğiniz buruna kavuşmuş olacaksınız fakat oluşabilecek sorunlara karşı doktorunuzla olan kontrolleri aksatmamalısınız. Herhangi ters giden bir durumda doktorunuza başvurmalı, ve oluşacak komplikasyonları önceden önlenmesini sağlamalısınız.

Piezo Burun Estetiği Sonrasında Gelişen Komplikasyonlar

Piezo burun estetiği sonrasında gelişen komplikasyonlar birçok estetik türüne oranla oldukça nadir görülür. Tabi ameliyatı gerçekleştiren uzmanın sonraki süreç hakkında verdiği direktifler tamamen yerine getirilmeli ve böylece iyileşme süreci de sorunsuz şekilde olması gerektiği gibi sorunsuz tamamlanmalıdır. Aksi takdirde yapılan yanlışlar komplikasyon geliştirebilir.

Piezo Burun Ameliyatı Kimler Olabilir?

Piezo burun ameliyatı olmadan önce doktorunuzla gerekli görüşmeler yapılmalıdır. Peki, Piezo burun ameliyatı kimler olabilir? İşte bu sorunun cevabı aşağıdaki maddelerde yer alıyor.

  • Burnunuz yüzünüz ile orantı kurulduğuna olması gerekenden büyük veya küçük ise,
  • Burnunuzda kemer dediğimiz bir çıkıntı var ise,
  • Burun şekliniz biçimsiz ise
  • Gündelik hayatta nefes alırken problem yaşıyor iseniz,
  • Doğuştan gelen bir burun şekilsizliği var ise,
  • Geçirilen herhangi bir kaza sonucunda burun şekliniz bozulmuş ise Piezo burun ameliyatı olursunuz.

Yukarıda maddeler doğrultusunda belirttiğimiz gibi problemler yaşıyor iseniz doktorunuzun belirttiği karar doğrultusunda bu ameliyatı olabilirsiniz. Piezo burun ameliyatı sürecini şöyle belirtebiliriz;

  • Yapılan ameliyat genellikle 2 ya da 3 saat sürer.
  • Ameliyatta kullanılan yöntem ile burun derisi kaldırılarak, kıkırdak ve kemik yapıları düzeltilir.
  • Ameliyat bittikten sonra burun üzerine termoplastik adı verilen bir alet konulur. Hastanın daha rahat nefes alabilmesi için küçük silikon splintler konulur.
  • Ameliyat sonrasında yüzde şişlik ve morluk az da olsa oluşabilir. Bunu engellemek için buz kompleksi uygulanır.