OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Piezo Burun Estetiği Nedir?

Piezo burun estetiği ameliyatı var olan görüntüsünden memnun olmadığınız burnunuzu şekil, açı ve uzunluk gibi faktörleri değiştirmek, yeniden şekillendirmek, nefes alınmaya engel oluşturacak sorunları ortadan kaldırmak için yapılan estetik operasyondur. Piezo cerrahisinin en önemli özelliklerinden biri ise burun estetiği ameliyatlarından sonra göz ve göz çevresinde oluşan morluklarına az derecede rastlanılmamasıdır. Bir diğer en önemli özellik ise kemikler istenilen bir biçimde ve kontrollü kesilebildiği için burun üzerinde oluşabilecek istenmeyen kırık hatlar faktörü ortadan kalkması bu sebeple burun kemiğine istediğimiz ölçülerde şekil verilebilmesidir. Bu nedenler göz önünde bulundurulduğunda günümüzde en sık karşılaştığımız ve yoğun talep gören ameliyat yöntemlerinin başında Piezo burun estetiği gelmektedir. Ameliyatın en az acıya indirgenmiş olması ve ameliyattan sonra gündelik hayatınıza oldukça çabuk dönebilmeniz, erken iyileşme sürecine sahip olmanız gibi avantajlar bu cerrahi estetik yönteminin tercih edilmesinde büyük rol oynamaktadır.

Piezo Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Piezo burun estetiği ameliyatı hasta ve hasta konforunu önemli rolde göz önünde bulunduran bir ameliyat türü olduğu için bu operasyonlar genel anlamda anestezi altında yapılmaktadır. Operasyon kişiden kişiye değişse de ortalama 1 veya 2 saat sürmektedir. Hastaya anestezi verildikten ve etki görüldükten hemen sonra işleme başlanır.

İlk olarak burnun derisi kaldırılır daha sonra ise alttaki kıkırdak olan yapılara şekiller verilir. Hastanın yüzüne uygun şekle ve forma ulaşınca burun işleme kapatılır. Ameliyatın bitiminde estetik işlemi sona erdiğinde ise burnun üzerine termoplastik bir atel yerleştirilir. Kişide yapılan cerrahiye göre hastanın zorluk çekmemesi adına burun deliği kısmına nefes alabilmekte yardımcı olacak silikon splintler yerleştirilir.

 Piezo Ameliyat Sonrası İyileşme Süreci

Ameliyat sonrası morluk ne kadar aza indirgenmiş olunsa da olası bir durum ile karşılaşmamak için 24 saat boyunca aralıklı periyotlarda buz kompresi uygulamak hem morluk durumunu en aza indirecek hem de olası şişlik durumunu önleyecektir.

Piezo burun estetiği ameliyatının en kolay süreci ameliyat sonrası kısmıdır. Şişlik ve morluklar ameliyattan sonra 1 ila 2 hafta içerisinde büyük oranda yok olmaktadır. Hasta genellikle ağrı çekmemektedir bunun yanı sıra her ameliyatta rastlayabileceğimiz üzere hafif bir sızlama olacaktır fakat şiddeti olan bir durum değildir.

Ameliyattan sonra burun içine splintler yerleştirilmiş ise, ameliyattan sonraki 3. Veya 5. Günde bu splintler alınmaktadır. Burnun üzerindeki atel ise 7.günde alınmalıdır. Ardından bir hafta sonra ise 2.kontrol için muayene yapılır. Bundan sonraki süreç ise en kolay olan ve sadece beklemek ile geçecek olan kısımdır.

Ameliyat sonrası ilk iki hafta şişlikleriniz büyük oran ile gittiğiniz gözle görülebilecek şekilde fark edeceksiniz iki ay sonra ise bu şişliklerin %80’lik bir kısmı gidecektir fakat genel anlamda bakarsak burnunuzun son halini alması, şeklinin tam oturması, ödemin ve şişliğinin tamamen gitmesi 12 ay gibi bir süreci bulacaktır.

Kişi bu süreçte bünyesine göre farklı reaksiyonlar alabilir. Fakat genel anlamda bakarsak ameliyattan 1 veya 2 gün sonra kişi ayağı kalkıp dolaşabilir ve normal hayatına rahat bir şekilde devam edebilir. Fakat dikkat edilmesi gereken en önemli bir husus daha var ki kişi ameliyattan sonra 3 hafta boyunca kendini zorlayacak, fazla efor sarfettirecek, spor vs. gibi durumlardan kaçınılmalıdır. Olası darbelerden uzak durmalıdır.

Bu değinilen konular hakkında doktorunuzun tavsiyeleri önemli yer edinmektedir. Doktorunuz bu anlamda size yardımcı olacak ve gerekli gördüğü durumlara nasıl dikkat etmeniz gerektiği hakkında sizi bilgilendirecektir.