OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Meme Büyütme Operasyonu Öncesinde Alınması Gereken Önlemler Nelerdir?

Ameliyatların başarılı geçmesinde hekim ve hastane kalitesi her zaman ön planda olur. Bunun yanında hastaların da operasyonlara en iyi şekilde hazırlanması gerekli olacaktır. Meme büyütme operasyonları gerçekleştirilirken de durum farklı olmaz. Hastaların her yönden kendilerini hazırlamaları ve operasyonu olumsuz bir şekilde etkileyecek olan durumlardan uzak durmaları gerekmektedir.

Nitelikli Araştırmalar İle İşe Başlayın

Estetik operasyonlarda yaşanan en büyük problemlerden bir tanesi insanların bilinçsizliğidir. Kulaktan duyma haberler ile hekimlerin kapısını çalan kişiler en kısa sürede estetik operasyon geçirmek istediğini dile getirir.

Meme boyutlarından memnun olmayan kişiler eğer büyütme ya da dikleştirme gibi operasyonlara gireceklerse öncesinde kusursuz bir araştırma süreci geçirmeliler. Araştırma süreci ne kadar uzun ve bilinçli yapılırsa meme büyütme ameliyatı da o kadar başarılı geçecektir.

Devam Eden Hastalıklarınızı Hekimlere Belirtin

İnsanlar meme büyütmek amacıyla girecekleri operasyonlar öncesinde herhangi bir rahatsızlıkları varsa bunun süreci olumsuz bir şekilde etkileyeceğini düşünmezler. Vücutlarının herhangi bir bölgesinde yaşanan sorunların göğüsleri ile ilgili olumsuz durumları ortaya çıkarmayacağını düşünmektedirler.

Hekimler gerçekleşecek operasyonlar hangi amaçla yapılıyor olursa olsun hastaların mevcut hastalıklarının belirtilmesi gerektiğini söyler. Geçirilecek olan operasyonlar öncesinde kesinlikle hastalıkların net bir şekilde hekimlere belirtilmesi gerekecektir. Aksi halde ameliyat sırasında karşılaşılan beklenmedik sorunların çözümü son derece zordur.

Alerjen Maddeler Açıkça Dile Getirilmeli

İnsan vücudu maalesef bazı maddelere karşı alerjen tepkiler göstermektedir. Bu durumun kişiden kişiye değişiklik gösteriyor olması ameliyatların son derece zorlu geçmesine yol açar. Hastalar eğer daha öncesinde alerji testlerine girdilerse sonuçlarını hekimler ile paylaşmak zorundadır. Henüz bu testlere girilmemişse meme büyütme operasyonları öncesinde testin yapılması gerekir.

Meme büyütmede hastaların vücuduna çok farklı maddeler salınmaz. Ancak olası bir sorunda bir anda farklı ilaç tedavilerine dönüş yapılabilir. Böyle bir durumda vücudun alerjisi olan maddelerin kullanımı tam anlamıyla bir felakete sebep olacaktır.

Genel Anesteziye Uygunluk Testleri Yapılmalı

Estetik operasyonların büyük bir kısmı genel anestezi altında yapılmaktadır. Memelerinin daha büyük olmasını isteyen kadınlar da operasyonları genel anestezi ile geçirirler. Herkesin vücudu genel anesteziye karşı aynı tepkiyi vermez. Bu sebeple de çeşitli testlerin yapılması gerekmektedir.

İlk olarak vücudun anestezi amaçlı kullanılan malzemelere karşı alerjik reaksiyonlar göstermediğinden emin olunur. Sonrasında ise genel anestezi sürecini ya da sonrasında uyanma aşamasını zorlaştıracak etmenler göz önünde tutulacaktır.

Ağrı Kesicileri Bırakma Vakti

Ameliyatlara girmeden önce gerçekleştirilmesi gereken rutin adımlar yer almaktadır. Ağrı kesicilerin bırakılması da bu rutin adımlardan bir tanesini oluşturur. Meme büyütme ameliyatlarına girilmeden öncesinde ağrı kesicilerin kullanımı bırakılmalıdır. Aksi halde operasyon sırasında kullanılacak olan ağrı kesiciler istenen etkiyi yaratmaz.

Ağrı kesicilerin operasyon öncesinde 1 hafta, sonrasında ise 2 hafta süreyle kullanılmaması gerekir. Ağrı kesicilerin yan etkilerinin operasyon ve tedavi süresinde ortaya çıkması süreci son derece olumsuz etkilemeyi başaracaktır.

Doğum Kontrol Haplarının Kullanımı Uygun Değil

Çiftler çocuk sahibi olmayı düşünmüyorlarsa cinsel ilişki sırasında korunmanın birçok farklı yolundan bir tanesini kullanabilirler. Eğer tercihleri doğum kontrol haplarından yanaysa bu hapların meme büyütmek için girilecek olan ameliyatları olumsuz etkilediğinin bilinmesi gerekmektedir.

Doğum kontrol haplarını düzenli olarak kullanan kadınlar en az1 ay öncesinde hapların kullanımını bırakması gerekmektedir. Bu süreçte farklı korunma yolları tercih edilebilir ya da cinsel ilişkiden uzak kalınabilir. Süreç bu şekilde daha başarılı ilerleyecektir.

Kanın Sulanmasına Sebep Olan Bitkisel Ürünleri Tüketmeyin

Yaşça ilerlemiş olan kişilerde kan sulandırıcı hapların kullanımı oldukça yaygındır. Damar tıkanıklığı ya da daralma gibi sorunlarla karşılaşan hastalar kan sulandırıcı haplar ile sorunlarından kurtulurlar. Hastalıklarını yenmek için kullandıkları kan sulandırıcılar herhangi bir kanama durumunda kanın durdurulamamasına sebep olacaktır.

Yakın zamanda meme büyütme ameliyatına girecek olan hastalar genel olarak yaşça çok ileride olmazlar. Ekstra bir hastalıkları bulunmuyorsa kan sulandırıcı hapları kullanmayacaklardır. Ancak haplar kanı sulandıran tek ürün değildir.

Günlük hayat içerisinde tercih edilebilen kiraz, vişne, sarımsak, yeşil çay, kırmızı şarap özü ya da keten tohumu gibi ürünlerin ameliyattan en az 1 hafta önce bırakılması gerekmektedir. Aksi halde ameliyatlarda açılan kesiler sebebiyle ortaya çıkan kanın durması zorlaşır.

Sigara Bırakma Bahaneniz Ortaya Çıktı

Her geçen gün sigara kullanımı için yeni yasaklar gelse de sigara kullanmaya devam eden binlerce insan bulunuyor. Bu insanlar meme büyütme operasyonlarına gireceklerse bu kötü alışkanlıklarını bırakmaları gerekecektir.

Genel anestezi ile gerçekleştirilen bu operasyonda herhangi bir sorun yaşanmaması adına sigara kullanımının 1 ay öncesinde bırakılması gerekir. Sigara kullanmaya devam eden ve genel anesteziden başarılı bir şekilde çıkan hastalar bulunur. Ancak bu çok ciddi bir riski göze almak anlamına gelecektir.

Kılların Temizlenmesinde Cımbızdan Uzak Durulmalı

Meme çevresinde ortaya çıkabilen kıllar genellikle operasyonlar öncesinde alınmaktadır. Hekimler bu şekilde bir talepte bulunmazlar. Ancak hastalar kendilerini rahatsız hissedecekleri için bu kılları almayı tercih ederler.

Gerçekleşecek meme büyütme operasyonları öncesinde kılların alınması için makas kullanımı en uygun seçenektir. Cımbız ile kılların çekilmesi meme dokusuna zarar verebilir. Özellikle ameliyatların çok yakın bir tarihte yapılacağı durumlarda kesinlikle cımbız kullanılmaması gerekmektedir. Ağda da benzer sorunlara sebep olabildiğinden tercih edilmez.