OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Meme Büyütme Ameliyatı İçin Gerekli Tüm Bilgiler

Mevcut fiziğinizde beğenmediğiniz bölgelerin olması son derece doğal. Bu bölgelerin bir kısmı spor ve diyet ile birlikte harika bir forma kavuşabilir. Bazı bölgeler içinse ameliyatların gerçekleşmesi şart olacaktır. Meme büyütme ameliyatları bu sebepten ötürü kadınların sıklıkla tercih ettiği estetik operasyonlar arasında yer almaktadır. Kadınlar meme büyütme ameliyatı olmayı düşünüyorlarsa bu konuda araştırmalarını kusursuz bir şekilde yapmaları gerekli. Eksik bilgiler ile ameliyat öncesi hekimler ile konuşmaya gidildiğinde son derece yanlış kararlar verilebilir. Her ne kadar geri dönüş imkânı bulunuyor olsa da sürekli olarak operasyonlara girmek hem stresli hem de yorucu olacaktır.

Meme Boyutları İçin En Doğru Kararlar Verilmeli

Meme büyütme operasyonlarının gerçekleşme amacı adından da anlaşılabileceği gibi daha büyük bir memeye sahip olmaktır. Bu operasyonlar sırasında meme yapısının daha dik olması da sağlanabilmektedir. Yapılacak işlemler sonrasında daha büyük memelere sahip olacak kadınların operasyon öncesinde ne boyutta bir meme istediğine karar vermesi gerekir.

Estetik konusunda uzman olan hekimlere yapılan başvurular sonrasında gerekli ölçümler yapılarak memelerin mevut şekli analiz edilir. Sonrasında gerçekleşecek meme büyütme ameliyatı ile birlikte memelerin yeni hali uygulama üzerinden oluşturulacaktır. Teknolojik imkânlar sayesinde kadınlar ameliyatlar sonrasında nasıl bir memeye sahip olacaklarını görüp kararlarını bu görüntülere göre verebilirler.

Alınabilecek En İyi Hizmetin Alınması Şart

Meme büyütme operasyonlarına başvuruda bulunulacakken birçok farklı seçenek karşınızda çıkar. Özel hastaneler, sağlık merkezleri ya da özel kliniklerde meme büyütme ameliyatı olmak mümkündür. Burada tercih tamamen hastanın kendisine bırakılmaktadır.

Ameliyatların nerede yapılacağına karar vermek istiyorsanız ilk olarak hekimlere bakmanız gerekli. Meme büyütme operasyonları çok ileri teknoloji cihazlara ihtiyaç duyulmadan yapıldığından hastanelerin tamamına yakını bu operasyon için yeterli imkânlara sahiptir.

Hekim seçiminde fiyatlar devreye girer. Daha öncesinde bu operasyonu çok sayıda kişiye uygulamış ve başarılı olmuş hekimler ilk olarak tercih edilmelidir. Gerekirse farklı şehirler ziyaret edilerek buradaki hekimlerden bu hizmet alınabilir. Ayrılan bütçenin en iyi şekilde kullanılması ve en iyi hizmetin satın alınması gerekecektir.

Silikon Şekline Hekimler Karar Veriyor!

Memelerin daha büyük ebatlara sahip olması için kullanılan silikonlar farklı şekillerde karşımıza çıkmaktadır. Dış kısmı katı bir formda olan silikonun içerisinde jel formunda bir yapı bulunur. Bu da silikonun memenin doğal yapısına yaklaşmasını sağlamaktadır. Ameliyatlar sonrasında hastalar meme içerisinde yapay bir dokuyu kolay kolay fark edemezler.

Silikonlar farklı şekillerde karşımıza çıkar. Eski dönemlerde yuvarlak silikonlar kullanılırken günümüzde su damlası formunda olan silikonlar kullanılmaktadır. Hangi silikonun tercih edileceğine hekimler karar verir. Genellikle damla şeklindeki silikon tercih edilir. Ancak memenin mevcut şekline göre bazı durumlarda yuvarlak silikonların tercih edilmesi de doğru bir karar olacaktır.

Ameliyatlar Kısa Sürede Tamamlanmakta

Meme büyütme ameliyatları estetik dünyasının en popüler ameliyatları arasında yer almakta. Ameliyata genel anestezi uygulaması ile başlanmaktadır. Sonrasında memenin vücuttan dışa doğru uzandığı katlanma çizgisinde bir kesi açılır. Bu kesi tam olarak katlanma bölgesinde olduğundan iz bıraksa dahi bu iz görülemez.

Açılan kesinin boyutu genellikle 4,5 cm. seviyesinde olmaktadır. Kesinin içerisine silikonlar yerleştirilerek silikon ile muhteşem bir formun ortaya çıkması sağlanır. Sonrasında kesi açılan bölgelerin her ikisi de dikilerek hasta dinlenmeye alınır. Çok uzun süre almayan meme büyütme ameliyatı hastalar için de zorlu bir süreci ifade etmez. Özellikle iyi bir hazırlık ile ameliyatlar çok başarılı geçecektir.

Ameliyat Öncesi Görevlere Dikkat!

Ameliyatların başarılı bir şekilde sonlandırılması için hastanın bazı görevleri yerine getirmesi şarttır. İlk olarak mevcut bir hastalıkları ya da kullandıkları ilaçları varsa bunu hekime belirtmeleri gerekir. Herhangi bir maddeye alerjisi olan kişilerin bu konuda bilgi vermesi, daha önce alerji testine girmeyen kişilerin test edildikten sonra ameliyatlara girmesi gerekmektedir.

Ameliyat sürecine zarar verecek olan kan sulandırıcı hapların ya da aynı görevi gören kiraz, keten tohumu ya da yeşil çay gibi malzemelerin 1 ay boyunca tüketilmemesi gerekmektedir. Sigara ve doğum kontrol haplarının kullanımı da meme büyütme ameliyatı öncesinde sonlandırılması ve 1 ay boyunca kullanılmamalıdır. Hem fiziksel hem de ruhsal açıdan kendisini ameliyatlara hazırlayan kişiler başarılı sonuçlar alabilirler.

Meme Büyütme Ameliyatı Sonrasında İz Kalma Korkusuna Gerek Yok

Tıp alanında yaşanan ilerleme ameliyat sonrasında yara izlerinin kalıcı olmamasını sağlamaya başladı. Artık gerçekleşen çok büyük operasyonlar sonrasında dahi insanlar herhangi bir ameliyat izine sahip olmadan günlük yaşantılarına devam edebiliyorlar. Bu durum meme büyütme ameliyatı için de geçerli olmakta.

Gerçekleştirilen bu operasyonlar sonrasında herhangi bir iz kalmamaktadır. Bunun yanında kesiler tam olarak katlanma çizgisinde açılır. Bu sayede ameliyat izi kalmış olsa dahi katlanma çizgisinde olduğundan gözükmez. Son derece dik bir formda olan memelerde çizginin görülme ihtimali vardır. Ancak 4,5 cm. ebadındaki bu çizgi hiçbir zaman sorun yaratacak seviyede dikkat çekici olmayacaktır.

Meme Büyütme Ameliyatı Sonrası Dinlenme Şart

Estetik operasyonlar diğer operasyonlara göre hafif görülür. İnsanlar kendi istekleri ile bu operasyonlara girdikleri için diğer ciddi hastalıkların tedavisi için girilen operasyonlar ile bir tutulmazlar. Aslına bakılırsa meme büyütme ameliyatı da oldukça ciddi bir operasyondur ve hastanın kesinlikle operasyon sonrasında 2-3 gün istirahat etmesi gerekir.