OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Lipomatik Yaptıranlar Nelere Dikkat Etmelidir?

Lipomatik günümüzde oldukça sık tavsiye edilen yöntemlerden bir tanesidir. Operasyon herhangi bir yara izi bile olmadan atlatılır. Ufak tefek morluklar ve ağrılar dışında korkulması gereken herhangi bir durum söz konusu değildir. Operasyon yağ hücrelerinin fazla bulunduğu bölgedeki yağları azaltma hedefi ile yapılır. Tabi ki bunda amaç fit bir vücuda kavuşmaktır.

Lipomatik Uygulaması Nasıl Yapılır?

Yağ hücrelerinin bulunduğu bölgeye ileri-geri dairesel hareketler çizerek bölgedeki yağ dokusu parçalanır. Parçalanan yağ dokusu vakum yardımı ile oradan alınır. İşlem anestezi uygulanarak yapılır. Uygulamanın yapıldığı bölgenin yoğunluğuna göre lokal veya genel anestezi uygulaması yapılır.

Eğer tek bölgeye uygulama yapılacaksa lokal anestezi uygulanır. Ancak birden fazla bölgeye operasyon yapılacaksa tüm vücut uyuşturulması gerektiğinden genel anestezi uygulaması yapılır. Anestezi sonrası hasta uyandığında hafif baş dönmeleri yaşanabilir ancak bunlar büyütülmemesi gereken şeylerdir.

Lipomatik Uygulaması Sonrası Hastada Görülebilen Değişiklikler

Operasyon sonrası ufak tefek morluklar ve uygulamanın yapıldığı bölgede ufak ağrılar yaşanabilir. Ancak bunlar günden güne azalarak sonrasında tamamen geçecektir. İşlem vakumlama yöntemi ile bitirildiğinden vakum uygulanan bölgenin morarması çok normaldir. Cilt tipine göre de morlukların derecesi artar veya azalabilir. Hasta 1 gün sonrasında gündelik yaşamına dönebilir işine devam edebilir.

Lipomatik operasyonu sonrası dikkat edilmesi gereken şeyleri sıralayacak olursak şu şekilde maddeleyebiliriz;

  • Operasyon sonrası 1 gün duş alınmaması gerekmektedir.
  • Sıvı alımı da önem arz eder. Özellikle soda ve su tüketimi kesinlikle çok önemlidir.
  • Operasyondan sonra korse kullanımı çok önemlidir. Vücudun yeni fit bir görünüme kavuşması için korse kullanımı çok önemlidir. Korse kullanımını doktor bıraktırmadan kendi kafamıza göre kesinlikle bırakmamamız gerekir.
  • Sık sık yürüyüşe çıkılarak egzersiz yapılmalıdır. Özellikle uzun bir süre günde 3 kez olacak şekilde düzenli olarak yürüyüş yapılmalıdır.
  • Operasyon sonrası beslenme çok önemlidir. Doktorun önerdiği beslenme programına kesinlikle uyulması gerekmektedir. Yağ ve tuz dengesine dikkat edilmesi gerekmektedir.
  • Protein ağırlıklı beslenme çok önemlidir. Proteinlerin yeterli alımı beslenmeyi büyük ölçüde dengelemektedir.
  • Operasyon sonrası diyet yapacak olan kişiler kesinlikle aç kalmamalı, mutlaka yeterli ve dengeli beslenmelidir.

Kimler Lipomatik Uygulaması Yaptırabilir?

Lipomatik günlük yaşantımızı etkilemeden sadece 1 günümüzü vereceğimiz basit bir operasyondur. Sahip olmayı istediğiniz fit vücuda kavuşmanızın ilk adımı da denebilir.  Lipomatik operasyonu yaptırmak için sadece 18 yaşını doldurmuş olmak gerekir. Operasyon için doktorun onay vermesi de önemlidir.

Bir de hamileler lipomatik operasyonu kesinlikle yaptıramaz. Bu onlar için sakıncalı durumlar yaratabilir. Onun dışında 18 yaşını doldurmuş ve doktorun sakınca görmediği herkes lipomatik uygulaması yaptırabilir ve fit bir vücuda kavuşabilir.

Meydana Gelebilecek Olumsuzluklar

Lipomatik oldukça basit bir operasyon olduğu gibi herkesin de uygulamaması gereken bir operasyondur. Alanında uzman hekimler tarafından uygulandığında başarı yüzdesi oldukça yüksek bir operasyondur. Ancak bu şekilde olmadığında hastanın başına bazı olumsuzluklar gelebilir.

Doktorlar hastada meydana gelen deformasyon ve çökükleri kolaylıkla onarabilirken, herkes bu konuda başarılı olmayabilir. Peki bu deformasyonlar nasıl onarılır? Buna bakacak olursak, çökmeler meydana geldiği zaman vücuttan alınan yağlar çökmenin meydana geldiği bölgeye tekrar enjekte edilebilir buradaki deformasyon bu şekilde giderilebilir.

Ancak ilk etapta bu çökmelerin olmaması için uygulamanın yapılacağı bölgeye gayet hassas davranılması gerekir. Zaten uygulamanın yapıldığı makine yağ dokusunun olmadığı bölgeye temas ettiği anda çalışmayı bırakarak o bölgeyi atlar ve o bölgeye zarar vermeyecek şekilde tasarlanmıştır. Alanında uzman hekimler tarafından yapıldığında uygulama en iyi sonuçlar ile sonlanacaktır.

İşlemden En İyi Sonuç Ne Zaman Alınır?

Lipomatik operasyonunda operasyonu yapacak iyi bir doktor bulup bu operasyonu yaptırdıktan sonra her şey hastanın kendi elinde. Uygulama başarılı bir şekilde sonuçlandıktan sonra hasta taburcu edilip evine döndükten sonra doktorun önerdiği her şeyi harfiyen uyguladığında başarı yüzdesi oldukça artmaktadır.Hasta gündelik yaşantısında beslenmesine dikkat eder ve düzenli aralıklar ile sporunu yaparsa vücudunda bir daha yağa yer olmayacaktır. Yağ ve tuz dengesine oldukça fazla özen gösterilmelidir. Başta korse kullanımı ve sonrasında düzenli dengeli beslenme ve sporla başarılamayacak hiçbir şey yok denebilir. Vücuttan uzaklaştırılan bu yağlar bir daha tekrar vücuda dönmeyecektir.