OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Lipomatik Yaptıranlar Memnun Mu?

İnsanlar başta kadınlar olmak üzere fazla kilolarından şikayet ederler. Fazla kiloların neden olduğu bölgesel olarak yağlanma ile insan vücudunda düzensiz beslenme ve uygunsuz beslenme sonucu yağ birikimi ortaya çıkar. Bu yağ birikiminden kurtulmak için yapılan cerrahi müdahaleye lipomatik denir. Lipomatik adını almasının nedeni, lipomatik adlı dalgalar yayan bir cihaz sayesinde bu işlem adını cihazdan alır. Kişinin vücudunu düzeltmek ve estetik kaygılardan kurtulmak için lipomatik tercih edilir. İnsanlar az ağrı çekerek basit bir operasyon sonucu taburcu edilir. Uygulamanın neredeyse ağrısız ve etkili bir çözüm olması hastaların memnun olmasını sağlar.

İnsanlar başta kadınlar olmak üzere fazla kilolarından şikayet ederler. Fazla kiloların neden olduğu bölgesel olarak yağlanma ile insan vücudunda düzensiz beslenme ve uygunsuz beslenme sonucu yağ birikimi ortaya çıkar. Bu yağ birikiminden kurtulmak için yapılan cerrahi müdahaleye lipomatik denir.

Lipomatik adını almasının nedeni, lipomatik adlı dalgalar yayan bir cihaz sayesinde bu işlem adını cihazdan alır. Kişinin vücudunu düzeltmek ve estetik kaygılardan kurtulmak için lipomatik tercih edilir. İnsanlar az ağrı çekerek basit bir operasyon sonucu taburcu edilir. Uygulamanın neredeyse ağrısız ve etkili bir çözüm olması hastaların memnun olmasını sağlar.

Lipomatik Ameliyatı Kimlere Uygulanabilir?

Herhangi bir ciddi rahatsızlığı bulunmayan kadınlara ve erkeklere lipomatik uygulaması yapılır. Vücuttaki yağların birikmesi sonucu estetik görüntünün insan psikolojisine zarar vermesi üzerine artık diyetisyenlere gitmekten sıkılma aşamasına gelindiği durumda lipomatik işlemi ilk sırada tercih ediliyor.Hastanın ilk olarak kontrollü bir muayenenin yapılması sonucunda yağ bölgelerinin analiz edilmesi ve hangi bölgeden ne kadar yağ alınacağı konusunda karar kesinleşince lokal veya genel anestezi yöntemiyle ameliyat işlemi başlatılır.

Lipomatik Cihazının Önemi ve Özellikleri

Lipomatik cihazı titreşimli bir cihazdır. Tespit edilen bölgenin üzerindeki yağı eritmeye başlar. Titreşimli bir cihaz olan lipomatik cihazı sayesinde düşük frekanslı yağ uyarımları ile uygulama başlatılır. Düşük frekansın olmazı vücut tahrişine neden olmaz sadece yağ bölgesindeki yağların vakum ile çekilmesi sağlanır.

Lipomatik işlemi 3 kiloya kadar yağ alımı yapar. Lipomatik operasyonu bittiği sürede hastalar kısa sürede iyileşmeye başlar. Bu sürecin çok uzun sürmeyeceği belirtilir. Sağlıklı bir yaşam için tekrar beslenme düzeni oluşturmalı ve eskisi gibi yaşamayarak hayatınızda yeniliklere yer açmalısınız. Lipomatik işlemine karar veren hastalar doktor kontrolünde takipleri yapılarak bu karar doğrultusunda sırayla işlemlere başlanır.

Lipomatik Operasyonu Günlük Yaşamı Etkiler Mi?

Lipomatik ameliyatı gerçekleşmesini isteyen hastalar her şeyden önce sabırlı ve kararlı olmalıdır. Bu süreç içerisinde stres yapmayarak olumlu düşünmek ameliyatı ve ameliyat sonrası günlük yaşamı kolaylaştırmayı sağlar. Estetik kaygının giderilmesi için lipomatik işlemine başvurulur. Estetik görünümün iyileşmesi ve düzelmesi için kararlı olarak ameliyatın bitmesini beklemek gerekir. Yağ alımında sağlıksız bir işlem gerçekleştirilmediği için sağlık sorunları meydana getirmez. Bazı  hastalar iyileşme sürecine bağlı olarak ameliyat sonrası dinlendikten sonra taburcu edilebilir.

Lipomatik Operasyonu Sonrasında İş Hayatı

Kısa ve kolay bir operasyon olarak belirtilen Lipomatik sonrasında günlük yaşama erken dönebilmek hatta çalışanların hemen işe dönmesi mümkündür. Tabii ki süreç ne kadar hızlı olursa o kadar dikkat edilmesi gereken kurallar vardır. İşlem sonrasında korse takmak ve korseyle çalışmak şarttır.

Vücutta morarma veya yara izi gibi durumlar meydana gelmez. Hafif şişlikler ve morarmalar ödemden kaynaklı olabilir ve endişe etmemek lazımdır.

Lipomatik Yaptıranlar Memnun Mu?

Lipomatik ameliyatı olan insanlar kaygı ve önyargı içinde doktorları ile konuşur. Bu kaygıdan kurtulmak için doktorunuzun söylediklerine uymanız  ve stresten uzak bir şekilde yaşamanız gerekir. Lipomatik sonrası tüm hastalardan başarılı sonuç elde edildiği için hastalar memnun kalır.

Özellikle hızlı taburcu olan hastalar iyileşme sürecinin hızlı olduğunu ve düzenli beslenmeye dikkat ederek vücut görünümlerinin hızlı bir şekilde iyileşmesinden oldukça memnun kaldıklarını vurgulamıştır.

Ameliyat Sonrasında Oluşabilecek Komplikasyonlar

Ameliyat sonrasında vücut sarkmaları meydana gelebilir. Bu sarkmalar operasyonlarda düzeltilerek daha sıkı bir vücut yapısına sahip olmayı sağlar. Hastaların büyük bir beklentisi olarak iyi görünmenin onların da hakkı olacağını düşünerek ameliyata giriyorlar. Bu ameliyat süresince iyi şeyler düşünerek olumlu yanıt almak için büyük çaba sarf ediyorlar.

Hastaların Lipomatik süreci kısa bir sürede bittikten sonra, döndükleri günlük hayatta aslında onlar için değişen birçok şey oluyor. Lipomatik sayesinde hayatlarına yön veren, daha mutlu hisseden ve yaşamlarındaki kalitenin arttığını vurgulayan bireyler oluyor. Lipomatik sağlıklı bir işlem olduğu için kişide huzursuzluk yaratacak bir problem oluşturmayarak memnun etmeyi sağlıyor.

Ameliyat Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ameliyat olmadan önce bir süre doktor kontrolünde yaşamak gerekiyor. Doktorun önerdiği şekilde ve söylediklerine uymak ameliyatı kolaylaştıracağı için oldukça yararı olur. Ameliyat öncesi yapılan testler ile kişide kronik ve ciddi bir hastalığın olup olmamasına bakmak gerekir. Anestezi yöntemiyle yapılacak bu işlem için daha önceki haftalarda sigara ve alkol tüketmemek gerekir.

Doktorunuzun söylediklerine uyarsanız ameliyat başarılı geçer ve daha az ağrılı bir şekilde işlem tamamlanmış olur. Son dönemde liposuction ile yağ aldırma yönteminin dışında en çok tercih edilen lipomatik işlemi, liposuction işlemine göre daha avantajlıdır. Lipomatik işlemi; bel üstü, sırt, bacak altı, diz içi ve üst kollar gibi bölgelere uygulanmasında sakınca yoktur. Operasyon sonunda yine doktorunuza danışarak kontrollü bir şekilde yaşamanızda fayda vardır.

Lipomatik Tedavisi Etkili Midir?

Ameliyat olmadan önce muayene olduktan sonra her aşama tamamlanıp operasyona karar verildiğinde mutlaka doktora bir şikayetiniz varsa bildirmeniz gerekir. Alerjik bir reaksiyon olduğu durumda veya gizlice yasaklanan bir yiyecek içecek tüketildiğinde ameliyat işlemi ertelenebilir.

Doğru bir ameliyat gerçekleştirdikten sonra ameliyat sonrası taburcu olan hastalar vücutlarındaki değişiklikten çok memnun kaldıklarını ve ağrılarının şiddetli olmadığını söylemiştir. Kişiden kişiye değişiklik gösteren iyileşme süreci sonrasında hastalar beklenen görünümüne ulaşarak istediği görünüme kavuşabilir.  Düzenli beslenildiği ve düzenli egzersizler yapıldığı sürece ameliyat sonrasındaki vücudu daha sıkı hale getirmek de hastaları memnun eder.

Lipomatik Sonrası İyileşme Süreci

Lipomatik uygulaması bittikten sonra hastalar birkaç saat dinlenme odasında istirahata tabi tutulur. Dinlenen hastalar herhangi bir durumdan şikayetçi değilse ve vücut durumu sağlıklı ise taburcu edilebilir. Taburcu edilen hastalar yine doktorları ile iletişim halinde kalmalıdır.Herhangi bir rahatsızlık ve şikayet durumu oluşunca hastaneye muayeneye gelmeli ve gerekirse tahliller vererek şikayetlerini anlatmalıdır. Ameliyat sonrası korse kullanımı çok önemlidir. Hastalar uzun süre korse kullanımının faydasını görecektir.

Ameliyat Sonrası Korse Kullanımın Yararları

Korse kullanımının sonrasında yağ sarkmaları varsa operasyonlardan geçerek sarkıklık sorunundan kurtulabilirler. İş hayatı yoğun olanlar yine korse kullanarak işlerine devam edebilir ve sağlık sorunlarını tetikleyecek bir durumla karşılaşmaz.Ağır işlerde çalışan kişiler bir süre dinlenmeli ve doktorlarına danışarak çok ağrı yaşamadıkları durumlarda işlerine dönebilirler. Yağ işleminin alınmasının ardından hastanın beklentisi karşılanarak istenen görünüme kesin olarak ulaşılır. Estetik açıdan iyi görünmek ve utanç duymayarak öz güvenli bir şekilde sosyal hayata atılmak kişiyi motive eder ve yaşam enerjisini arttırır.