OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Lipomatik Yan Etkileri Var Mıdır?

Sağlıklı ve güzel bir vücuda sahip olmak kadın erkek fark etmeksizin hemen herkes tarafından istenmektedir. Ancak her ne kadar diyet ya da spor yapılırsa yapılsın istenmeyen yağlardan tamamen kurtulma gerçekleştirmek herkesçe mümkün olmamaktadır. Özellikle gebelikten ve emzirmeden sonra belli sarkmalar oluşabilmektedir. Yine gebelik sonrasında karın bölgesinde istenmeyen yağlar kalabilmektedir. Liposuction bu tür yağlanmaların kesin çözümlerinden biridir. Lipomatik de son zamanlarda bu alanda tercih edilen yöntemlerden biridir. Lipomatik nedir konusunun daha iyi bilinmesi sayesinde yöntemi tercih edenlerin sayısı giderek artmaktadır. Bir liposuction yöntemi olan lipomatik ince kanüllerle sadece deri altındaki yağ tabakasına etki eden cihazlı bir işlem olarak tanımlanmaktadır.

Lipomatik Yan Etkileri?

Lipomatik genel yağ aldırma sistemlerine göre daha kolay bir yöntem olması sayesinde ismini giderek daha geniş kitlelere duyurmaya başlamıştır. Buna karşın her uygulamada olduğu gibi bunda da belli yan etkilerin görülme riski bulunmaktadır. Uzmanlar açıklanacak olan yan etkileri hastalarına detaylı olarak vermektedir. Buna karşın işlem sonrasında uzman önerileri çerçevesinde hareket etmeyen bireylerin daha ciddi problemlerle karşı karşıya kalması mümkündür. Bundan ötürü uzmanların reçetelerine göre hareket etmek ve beslenmek oldukça önemlidir. Lipomatik yan etkileri bakımından da diğer yöntemlere göre avantajlıdır. Ancak yan etkiler kişinin bünyesine göre de alınan yağ miktarına göre de değişim gösterebilmektedir. Buna karşın genellikle küçük morluklar, kaşıntı ya da şişlik gibi yan etkilerin görüldüğü bilinmektedir. Yan etkilerin ve oluşacak olan ödenin giderilmesi için uzmanların tavsiye ettiği korselerin belli süreler takılması da uygun görülmektedir.

Lipomatik İyileşme Süreci

Lipomatik yaptıranların iyileşme süreci birbiri ile aynı değildir. Çünkü iyileşme sürecini etkileyen birden çok etmen bulunmaktadır. Örneğin bazı hastaların aldıracakları yağ miktarı çok fazla olduğu için lokal yerine genel anestezi uygulanmaktadır. Böyle durumlarda bir gece hastanede istirahat edilmesi önerilmektedir. Lipomatik yaptıranların iyileşme sürecinde herhangi bir dikiş sorunu ile uğraşmalarına lüzum bulunmamaktadır. İşlem dikişsiz olduğundan ötür kanül izleri kısa süre içerisinde ortadan kaybolmaktadır. İyileşme sürecinde işlemden sonraki ilk günlerde hafif ağrıların hissedilmesi mümkündür. Olası sıkıntılarla karşı karşıya kalmamak adına uzmanlar ilk bir ay ağır spor yapmayı da havuza girmeyi de önermemektedir.

Lipomatik Fiyatları

Yağlarından kurtulmak isteyen insanların en çok merak ettikleri konulardan biri de lipomatik fiyatlarıdır. Ancak fiyatlar konusunda net rakamların verilmesi doğru değildir. Bir kere her hasta özel şekilde muayene edildikten sonra sonuç elde edilmektedir. Çünkü hastalardan alınacak yap miktarı ya da sağlık durumu hem yöntemi hem de anestezi şeklini değiştirebilmektedir. Buna ek olarak işlem için hangi merkezlerin seçildiği de fiyatları doğrudan değiştirmektedir. Sayılan nedenler yüzünden birden fazla güvenilir sağlık merkezinde uzmanlarla görüşme sağlanarak fiyat araştırması gerçekleştirilmesi önerilmektedir.