OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Lipomatik Nedir Nasıl Yapılır?

Günümüzde sıklıkla karşılaşılan sağlık sorunlarından birisi de fazla kilolardır. Fazla kiloların neden olduğu bölgesel yağ birikiminden kurtulmak ve derinizdeki fazlalıklardan şikayetçiyseniz bu sorunu çözmek için yapılan estetik müdahaleye lipomatik işlemi diyoruz. Kişilerin sağlık sorunlarını tetiklemeyen basit bir operasyon olarak kabul edilen lipomatik işlemi yağ tabakasına müdahale edilerek yağ birikiminden kurtulmak için yapılır. İnsan vücudunda istenmeyen durumlarda yağ artışı olmasının sonunda artık diyetisyenlere gitmekten bıkılma aşamasına gelindiği durumda lipomatik işlemi ilk sırada tercih ediliyor. Hastanın genel muayenesi yapılarak yağ bölgeleri tespit edilir. Analiz edilen yağ bölgelerinin ardından lokal anestezi veya genel anestezi yöntemiyle işlem başlatılır.

Lipomatik Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Lipomatik işlemi esnasında ise yağ alınması gerekilen bölgeye titreşimli bir cihaz olan Lipomatik cihazı sayesince uygulama başlatılır. Cihaz insan kulağının duyamayacağı kadar düşük frekanslı ses dalgaları sayesinde analiz edilen bölgedeki yağı eritmeye başlar. Cihazın çok hassas ve titreşim dalgalarının olması vücut yapısına zarar vermez. Cildin altında kalan yağın, vakum ile çekilmesi ile biten işlemde vücut daha sıkı bir yapıya ulaşır.

Uygulama esnasında 3-4 kiloya kadar yağ alınması mümkündür. Lipomatik işlemi yapıldığı esnada yüksek frekanslı bir işlem uygulanarak yağın parçalanacağı bölgeye ileri-geri şekilde dairesel hareketler uygulanarak yağın hızlı bir şekilde eritilmesi amaçlanır. Lipomatik operasyonları gerçekleştirilirken vücudun sadece yağlı dokusu üzerinde işlem uygulanır. Bu sebeple günlük yaşamınızı ihmal edecek bir vücut yapısı zararına uğratmaz ve sağlıklı bir uygulama olarak nitelendirilir.

Lipomatik İşlemi ile  Estetik  Kaygıdan Uzaklaşmak

Estetik kaygının ön planda olduğu bu günlerde bu tür kaygılardan kurtulmak için bu işleme başvurulabilir. İşlem sonucunda yine bir estetik kaygı sorunu meydana getirebilen yağ alımı sonrası vücut sarkmaları da kişinin psikolojisi üzerinde olumsuz etki yaratır. Bu tür problemler çeşitli operasyonlar yardımıyla düzeltilerek daha sağlıklı bir vücut görünümüne kavuşturur.Lipomatik, bu uygulamalar sırasında kullanılan cihazın adıdır. Titreşimli borular yardımıyla deri altına nüfuz edilerek, yağlı bölgeye ulaşan bu cihaz sayesinde yağlar ayrıştırılır. Ayrıştırmanın ardından vakumlanma işlemi gerçekleştirilerek kopan yağ parçaları vücuttan çekilir. Kısa süre içerisinde son bulan ameliyat sonrası hastalar taburcu edilir.

Lipomatik Hangi Bölgelere Yapılır?

Ameliyat olmanız için gerekli nedenler vardır. Bu nedenler doğrultusunda eğer doktor onay bu işleme onay verirse ameliyat gerçekleştirilir. Ameliyat öncesi yapılan muayene dikkatli bir şekilde yapılır. Sancısız bir şekilde ve yüksek başarı ile sonuçlanan ameliyatlar, özellikle son dönemlerde yüksek oranda ilgi görmektedir.

Lipomatik ile liposuction operasyonu, diyet ve spor gibi yöntemlerle vücutta biriken yağların bulunduğu bölgelere uygulanır. Lipomatik işlemi; bel üstü, çene altı, sırt, bacak altı, diz içi ve üst kollar gibi bölgelere de uygulanabilir. İşlem sırasında vücudun herhangi bir yerinde cihazdan kaynaklanabilen bir sorun meydana gelmez.

Ameliyat Öncesi Nelere Dikkat Edilmelidir?

Ameliyat öncesinde herhangi bir ilaca alerjiniz olup olmadığını kesinleştirmek adına kesinlikle muayene olmak gerekir. Ameliyat öncesinde yaklaşık bir ay kadar sigara kullanılmamalı ve alkol tüketiminden uzak durulmalıdır. Tuzlu yiyecekler yememeli ve ameliyattan 2 hafta önce tuzlu gıdaları bırakmanız gerekir. Çeşitli ilaçlar ve vitaminleri kullanmamak veya doktora danışmak gerekir.

Lipomatik ile yağ aldırma yönteminde iyileşme süresi de hızlıdır. Lipomatik işlemi ile selülit görünümü düzelterek doğal bir pürüzsüzleşme durumu oluşur. İşlem sırasında bölgelere lokal anestezi uygulaması yaparak titreşimli kanüller yağ hücrelerini eriterek sıvı kanüllerin ucundaki delikler yardımıyla vakumlanarak işlemin sonlandırılmasına gidilir. Vakum  işlemi ile yağ bir tabakta biriktirilir. İşaretlenen bölgelerdeki yağ işleminin bitmesinin ardından hasta dinlenmesi için odaya gönderilir. Bir süre istirahat ettikten sonra vücut kendini yavaş yavaş toplamaya başlar ve iyileşme sürecine geçilir.

Lipomatik Sonrası Yaşam

Lipomatik uygulaması sonrasında birkaç saat dinlenince daha sonra doktor kontrolünden geçerek taburcu olabilirsiniz. Liposuction işleminde bir ay boyunca korse kullanıldığı gibi lipomatik işleminde de korse kullanmak önemlidir. İşlem sonrasında hafif geçici ödemler oluşabilir. Morarma ve sarkma diğer işlemlere göre az görülür.

Çalışanlar için iş hayatına operasyondan yaklaşık iki hafta sonra dönerek iş hayatınıza devam edebilirsiniz. Yağ işleminin alınmasının ardından istenen sonuçları kesin bir şekilde görebilmek için bir süre beklemek önemlidir. Operasyon sonrasında hafif şişlikler ve ödemler hastaların ön yargılı davranmasına yol açarak ameliyat korkusuna sebep olabilir.

Lipomatik Cihazı Ne İşe Yarar?

Lipomatik cihazı titreşimleri sayesinde deriye işler. Tespit edilen bölgeler dışında cihaz vücudun bir kısmına denk geldiğinde işlem durur ve vücuda zarar vermez. Bu sebeple kişinin vücudunda hasar ve yara oluşmasına sebebiyet vermez. Morarma ve yaradan uzak bir şekilde sağlıklı bir işlem gerçekleştirilmiş olunur.

Diğer yöntemlerden farklı olarak işlenen bu cihaz sayesinde yağ eritme işleminde başarılı sonuçlar elde edilir. Gerekli yağ dokusu çekilerek istenen performans sağlanır ve damarlarda, ciltte zarara uğratmaz. Günlük yaşamı ve kullanılan ilaçlar ameliyat öncesinde doktorla paylaşılması ve nelere dikkat etmek gerekiyorsa doğru şekilde uygulanmalıdır.

Operasyon Süresince Gereken Doktor Kontrolünün Önemi

Bu tür durumlarda kararınızdan dönmeyerek doktorunuzla anlaşarak gerekli muayene sonrasında ameliyat işlemine karar verebilirsiniz. Kesin karar verilen durumlar sonrasında hastalar sürekli olarak doktorları ile irtibatta kalarak her bilgiyi doktora vermeleri gerekir. Ameliyata karar verdikten sonra doktorunuz her aşamayı kontrol ederek mağduriyet yaşamınıza sebep olmaz. Korkulacak bir işlem olmadığını size anlatarak kaygılarınızı gidermek için doktorunuzla iletişim sağlayabilirsiniz.

Her zaman doktorunuza doğru bilgiler vermeli ve doktorunuzun söylediklerine uymanız gerekir. Ameliyat sürecini kolaylaştırmak için doktorunuzun talimatlarına uymanız yararınıza olacaktır.

Lipomatik İşlemi Sonrası

Lipomatik işlemleri sonrasında hastalar kısa sürede iyileşerek taburcu olur. Sancısız geçen bu süreden sonra kişiler beslenme düzenine oldukça dikkat etmelidir. Korse kullanımı ve düzgün doğru beslenme sonucunda beklentiler karşılanarak başarılı bir sonuca ulaşılır. Tedavide alınacak olan yağlar önceden tespit edilerek bölge bölge işlem uygulanır. Hastanın yaşına ve cildine bağlı olarak iyileşme sürecinde değişiklikler olabilir.

Her hasta kendine özgü iyileşme süreci geçirerek doktor kontrolünde yaşamına devam eder. Günlük yaşam konusunda bir problemle karşılaşılmaz. İyileşme süreci zamanla düzelecek olan vücut yapısı kişinin beklentilerini düşürse de sabırlı olmak önemlidir. Doktor talimatlarına uymak ve gözetim altında durmak önemlidir. Yağ alımı sonrasında düzenli beslenme ve egzersizler yardımıyla vücut yapınızı koruyabilirsiniz.