OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Lipomatik Ne Kadar?

Lipomatik yeni geliştirilen lliposuction yani yağ aldırma yöntemlerinden birisidir. Son zamanlarda büyük oranda rağbet gören bu yöntem diğer yöntemlere göre çok daha acısız ve rahattır. Aynı gün hastaneden çıkabileceğiniz lipomatik işlemi daha kısa zaman alan bir yöntemdir. Buna göre, vücudunuzdaki fazla yağları almak için yerleştirilen kanüller çok daha ince delikler açılarak yerleştirilir. Operasyonun uygulanacağı bölgeye o kadar küçük deliklerden girilir ki diğer liposuction yöntemlerine göre hasta kendisini çok daha rahat hisseder.

Lipomatik yeni geliştirilen lliposuction yani yağ aldırma yöntemlerinden birisidir. Son zamanlarda büyük oranda rağbet gören bu yöntem diğer yöntemlere göre çok daha acısız ve rahattır. Aynı gün hastaneden çıkabileceğiniz lipomatik işlemi daha kısa zaman alan bir yöntemdir.

Buna göre, vücudunuzdaki fazla yağları almak için yerleştirilen kanüller çok daha ince delikler açılarak yerleştirilir. Operasyonun uygulanacağı bölgeye o kadar küçük deliklerden girilir ki diğer liposuction yöntemlerine göre hasta kendisini çok daha rahat hisseder.

Lipomatik Nerelere Uygulanabilir?

Bilindiği gibi yağ aldırma işlemi bölgesel yağlanma roblemi olan kadınların büyük oranda başvurduğu bir yöntemdir. Özellikle karın, bazen ve üst bacak gibi bölgelerden yağ alıdırlır. Lipomatik yöntemi de bir plastik cerrahın, ameliyathane ortamında yapması gereken bir işlemdir. Bu yöntemi denemek isteyen kadınlar göğüs ve yüz bölgesi hariç her yerine lipomatik yaptırabilir.

Ancak erkekler için göğüs bölgesinde durum farklıdır. Onların göğüs bölgesi kadınlarınkinden daha farklı bir yapıdadır. Jinekomasti yani göğüs büyümesi sorunu yaşayan ve ameliyat olmak isteyen erkekler lipomatikten faydalanabilir.

Bir Seansta Ne Kadar Yağ Alınır?

Herhangi bir kişiden tek bir seansta 12 lt kadar yağ alınabilir. Herkes için bu miktar değişebilir ve zaten bu konuda en doğru kararı verecek olan plastik cerrahınızdır. Bilinmesi gereken şudur ki lipomatik yöntemi ile bir kişiden tek bir seferde büyük miktarda ağ alınabilir.

Aynı zamanda bu işlemin sıkılaştırıcı etkisi de vardır. Yağ alınacak olan bölgede herhangi bir sorun yoksa lipomatik sayesinde hasta istenen sonucu hemen alabilir. Ameliyat süresine bağlı olarak dileyen hastalar alınan yağları vücudunun farklı bir yerine de enjekte ettirebilir.

Lipomatik Başka İşlemlerle Birlikte Uygulanabilir mi?

Lipotamik farklı estetik uygulamalarla birlikte yapılabilir. Burun estetiği, karın germe cerrahi operasyonu, göğüslerle ilgili yapılan cerrahi uygulamalarla birlikte llipomatik yapılabilir. Yaptırdıktan sonra aynı gün normal yaşantınıza dönebilirsiniz.

Ama bu süre genel olarak ne kadar yağ alındığına bağlı olarak değişebilir. Büyük miktarda yağ alınan bir hasta en geç bir hafta içerisinde işine dönebilir. Eğer operasyonun etkili olmasını ve vücudunuzun yeni halii çabuk benimsemesini istiyorsanız yaptırdıktan sonra bir ay boyunca bir korse takmalısınız.

Lipotamik Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kısa bir zaman sonra işe dönüls de lipomatik yaptıran kişilerin dikkat etmesi gereken bazı noktalar söz konusudur. Spora başlamak, denize ve havuza girmek ve de saunaya girmek için lipomatik sonrasında bir ay beklemeniz gerekebilir. Doğum sonrası kilolardan kurtulmak için yaptırılacaksa da bir yıl beklenmesi önerilir. Ancak emzirirken yaptırılmaması daha iyidir.

Çünkü lipomatik sonrası hastanın bir süre antibiyotik alması gerekebilir. Antibiyotik anne sütüne geçtiği için emzirme dönemindeki kişilere lipomatik önerilmez. Anı zamanda yaptırmak isteyen kişi yeniden hamile kalmak istiyorsa da en az altı ay kadar süre geçmesi gereklidir.

Lipomatik Kaç Seans Yaptırılır?

Lipomatik çok kısa sürede sonuç veren bir uygulamadır. Sadece bir seans yaptırmanız yeterlidir. Bir kaç seansta yapılması gerekmez. Dolayısıyla uygulama ve iyileşme süresi de buna bağlı olarak oldukça kısalır. Uygulama süresini belirleyen konu hastadan ne kadar miktar yağ alınacağı konusudur.

Lipomatik Öncesi Anestezi

Lipomatik estetik ve plastik cerrahların uygulaması gereken bir operasyondur. Hastanın fiziksel özellikleri ve ne kadar yağ fazlası olduğuna bağlı olarak anestezi şekli konusunda cerrah karar verir. Eğer kısa bir operasyon olacaksa lokal anestezi yeterli olur. Ama etkisi kısa olacağı için uzun bir operasyonda lokal anestezi tercih edilmez.

Çünkü uzun süreli bir yağ aldırmada solunum ve kalp problemleri konusunda bir risk alınmaz ve genel aneztezi uygulanır. Kısa bir lipomatik işleminde hasta aynı gün hastaneden çıkar, ancak operasyon uzun sürmüş ve hastadan fazla miktarda yağ alınmışsa bir gün sonra taburcu edilmesi uygun görülür.

Lipomatik Sırasında Acı Hissedilir mi?

Lipomatik sırasında hiç bir acı hissedilmez. Ama hastalar genelde operasyondan sonra biraz ağrı hisseder. Bu ağrılar ise ağrı kesicilerle iyileşebilecek düzeydedir ve çok rahatsız etmez.

Genel olarak bütün yağ aldırma yani liposuction işlemlerinden sonra ödem oluşur. Ama lipomatik en az ödem görülen yöntemlerden birisidir.

Lipomatik İşlemi Maliyeti

Bir estetik cerrahi operasyonu olan lipomatik kısa sürede etkili olan yöntemlerden birisi. Ama fiyatı konusunda net bir belirleme yapmak çok zordur. Çünkü hastadan ne kadar yağ alınacağına bağlı olarak fiyat değişebilir. Bu konuda fiyat almak isteyen ve de şehir dışı ya da yurt dışından gelecek hastalar için internet üzerinden fiyat almak mümkündür.

Böyle bir durumda bu işlem için en az bir hafta ayırmak gerekebilir. Giderek yaygınlaşan bir uygulama olduğu için fiyatlar giderek azalmaktadır. Ama işlemi yaptırmak için seçilecek yerin uzmanlığı ve garantisinden emin olunmalıdır. Hasta bu uygulamayı kesinlikle plastik cerrahların operasyona girdiği güvenilir ve sertifikalı bir klinik ya da sağlık merkezinde yaptırmalıdır.

Lipomatik Öncesinde Neler Yapılır?

Lipomatik yaptırmadan önce doktorunuz sizinle bir ön görüşme yapar. Sizin istekleriniz ve onun tavsiyeleri doğrultsun da ne kadar yağ alınacağına karar verilir. Ardından operasyon için bir planlama yapılır ve süresi hakkında bilgi verilir.

Hastanın işlem öncesinde bir süre kan sulandırıcı ilaçlardan sigara ve alkolden uzak durması istenir. Bu gibi durumlar operasyonda oluşacak ödem ve diğer sorunların artmasına neden olabilir ve iyileşme süresini uzatır.

Lipomatik Etkili mi?

Lipomatik kesinlikle etkili bir işlemdir. Tek bir seansta hasta bütün yağlarından kurtulabilir. Ama bu etkinin uzun sürmesi isteniyorsa hastanın kendisine ve yaşam tarzına bir çeki düzen vermesi gerekir. Operasyondan bir ay ya da iki ay kadar sonra spor yapmaya başlanabilir.

Hasta ne kadar sağlık beslenir ve spor yaparsa fit vücudunu da o kadar uzun süre koruyabilir. Böylece lipomatiğin etkisi de kalıcı hale gelebilir.

Lipomatik ve Bölgesel Yağlar

Bölgesel yağlanma sorunu olanlar bu dertten hemen kurtulamaz ve bazı yağlanmalar vücudumuzda sabit kalır. Bazı durumlarda da yağlana ve obezite problemi artmış olabilir. İşte bu gibi sorunlarda lipomatik yaptırılması önerilir.

Çünkü etkisi kısa sürede görüldüğü için bu işlem hastanın kısa sürede kendisine gelmesini ve psikolojik olarak rahatlamasını sağlar. Bazen bu tür yağlanmalardan kurtulmak için tek yöntem bu olabilir. Bu yüzden fazla yağlarından ve bölgesel yağlardan şikayetçi olan herkese lipomatik önerilir.