OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Lipomatik Öncesi ve Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Estetik uygulamalar gün geçtikçe hayatımızın bir parçası olmaya başladı. 7’ den 70’e herkes fazla kilolarından şikayetçi olmaya başladı. Herkesin hayali düzgün ve fit bir vücuda sahip olmaktır. Ancak bu bazen mümkün olmayabiliyor. İşte fit bir vücuda sahip olmayı başaramadığımız zamanlarda estetik burada işimize yarıyor. Estetik ameliyatlar bazen göz korkutsa da bazıları da hiç tahmin etmeyeceğimiz kadar kolay geçebiliyor. Lipomatik operasyonu da bunlardan bir tanesi. Lipomatik günümüzde pek çok kişi tarafından tercih edilebiliyor. Bu operasyonun tercih sebeplerinden bir tanesi de ağrısız acısız olmasıdır. Ufak tefek sızılar tabi ki tüm operasyonlarda yaşanabilir ancak bunlar göz korkutacak seviyede değillerdir. Lipomatik yağ hücrelerinin yoğun olduğu operasyon geçirilecek bölgeye ileri-geri şekilde dairesel hareketler yaparak o bölgedeki yağ hücrelerinin parçalanması işlemidir. Parçalanan bu yağ hücreleri vakum yardımı ile oradan çekilerek alınır.

Estetik uygulamalar gün geçtikçe hayatımızın bir parçası olmaya başladı. 7’ den 70’e herkes fazla kilolarından şikayetçi olmaya başladı. Herkesin hayali düzgün ve fit bir vücuda sahip olmaktır. Ancak bu bazen mümkün olmayabiliyor. İşte fit bir vücuda sahip olmayı başaramadığımız zamanlarda estetik burada işimize yarıyor.

Estetik ameliyatlar bazen göz korkutsa da bazıları da hiç tahmin etmeyeceğimiz kadar kolay geçebiliyor. Lipomatik operasyonu da bunlardan bir tanesi. Lipomatik günümüzde pek çok kişi tarafından tercih edilebiliyor. Bu operasyonun tercih sebeplerinden bir tanesi de ağrısız acısız olmasıdır. Ufak tefek sızılar tabi ki tüm operasyonlarda yaşanabilir ancak bunlar göz korkutacak seviyede değillerdir.

Lipomatik yağ hücrelerinin yoğun olduğu operasyon geçirilecek bölgeye ileri-geri şekilde dairesel hareketler yaparak o bölgedeki yağ hücrelerinin parçalanması işlemidir. Parçalanan bu yağ hücreleri vakum yardımı ile oradan çekilerek alınır.

Lipomatik İşlemi

Lipomatik her yaştan insanın 18 yaşını doldurduktan sonra tercih edeceği bir operasyondur. Hamileler hariç 18 yaşını geçmiş herkese uygulanabilir. Operasyon basit bir anestezi sonrası yağ hücrelerinin parçalanması ile olur. Operasyon sonunda hasta günlük yaşantısına 1 gün içerisinde kolaylıkla dönebilir.

Lipomatik Operasyonu Öncesi

Lipomatik operasyonu öncesi hasta doktor tarafından uygulama yapılacak bölge incelenir. Doktor operasyon zamanına karar verip hastaya gün verir. Sonrasında hasta operasyonu hazırlanır ve anestezi uygulaması yapılır. Uygulanacak bölgeye göre lokal anestezi mi genel anestezi mi yapılacağına karar verilir.

Yağın alınacağı bölgeye göre anestezi türüne karar verilir. Eğer yağın alınacağı bölge tek bölge ise genellikle lokal anestezi tercih edilir. Ancak birden fazla bölgede işlem yapılacaksa genel anestezi ile tüm işlem bitirilir. Tüm vücut uyuşturularak işlem bir seferde bitirilir.

Lipomatik Operasyonu

Yağ aldırma sanıldığının aksine oldukça basit bir operasyondur. Hasta yağ aldırma kararı verdikten sonra sadece 1 gününü bu operasyona ayırması yeterli olacaktır. Operasyon bir makine yardımıyla yağ hücrelerinin yoğun olduğu bölgeye ileri-geri şekilde dairesel hareketler yaparak bu bölgedeki yağın parçalanmasıdır. Parçalanan bu yağ vakumlanma yöntemi ile bu bölgeden uzaklaştırılır.

Kullanılan lipomatik cihazı yağın olmadığı bölgeye geldiğinde otomatik olarak duracağından, yağ bulunmayan bu bölgeyi deforme etmez. Bu bölgeyi atlayacaktır. Operasyon esnasında bu bölge hafif gıdıklanmalar yaşanacaktır. Onun dışında hasta herhangi bir şey hissetmez.

Lipomatik Operasyonu Sonrası

Operasyon sırasında herhangi bir acı hissetmeyen hasta operasyon sonrasında da herhangi bir sıkıntı çekmez. Operasyon bittikten sonra doktorun kararına göre hasta ya bir gece hastanede kalır ya da gün içerisinde hastaneden taburcu edilir. Hasta kendi ayağı ile yürüyerek hastaneden taburcu edilir.

Bir gün içerisinde gündelik hayatına dönebilir. Hatta işine bile dönüp çalışmaya başlayabilir. Sadece operasyon sonunda bir gün duş alınması önerilmez. Operasyon uygulanan bölgede hafif morarmalar meydana gelmiş olabilir. Ancak bu korkulacak bir şey olduğu anlamına gelmez. Zamanla morluklar azalacak ve geçecektir. Morlukların sebebi vakumlama işlemidir. Vakumlama işlemi yağın kırıldığı parçalandığı bölgedeki yağları o bölgeden uzaklaştırmak için yapılır.

Bu bölgede bir de ufak bir ağrı hissedilebilir. Ancak bazı kişilerde bu da hissedilmeyebilir. Bu ufak ağrılar günden güne azalarak geçer. Ancak bu ağrılar günlük rutini değiştirmeyecek insanı rahatsız etmeyecek şekilde hafif ağrılardır. Operasyon sonrasında hastanın korse takması önerilir. Bu işlemin yapıldığı bölgeye soğuk veya sıcak kompres uygulaması önerilmez. Yine de hekim tavsiyeleri önemlidir. Ancak korsenin kesinlikle önerilen süre boyunca çıkarılmaması gerekmektedir.

Operasyon Sonrası Beslenme

Lipomatik bilindiği üzere yağ hücrelerinin fazla olduğu bölgedeki yağların parçalanarak o bölgeden vakumlanarak alınmasıdır. Operasyon sonrası vücuttan oldukça fazla yağ kaybı olacak ve vücut fit bir görünüme kavuşacaktır. Ancak bu tamamen kurtulunduğu anlamına gelmiyor. Operasyon sonrası yağ ve tuz dengesine oldukça dikkat edilmeli, doktorun önerdiği beslenme düzeninin dışına çıkılmamalıdır.Yağ hücreleri çok fazla kilo alınsa da eskisi gibi sayısı artmaz. Ancak bu elde bulunan yağ hücrelerinin kütlesinin büyümeyeceği anlamına gelmez. Bu hücrelerin kütlesinin büyümesi demek vücudun yağ tabakasının tekrar artması anlamına gelir. Bunların olmaması için beslenme düzeni çok önemlidir. Tabi ki operasyon sonrası ufak bir beslenme programı ile bu iş de kolaylıkla hallolacaktır.