OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Lipomatik ile Yağ Aldırma Nasıl Yapılır?

Son dönemde hızlı kilo artışlarının ardından herkes alternatif yöntemler arama geçmeye başladı. Şok diyetlerin kilo verdirip sonrasında verilen kiloları geri aldırmasının ardından daha kalıcı yöntem arayışı sürmeye başladı. Yağ aldırma uzun yıllardır yapılan işlemlerden biridir. Ancak son dönemlerde oldukça fazla tercih edilmeye başlandı. Vücuttaki yağ oranının aniden artışının sonunda diyetlerin de kar etmediği durumlarda yağ aldırma oldukça fazla tercih sebebi olmaya başlandı. Operasyon sonrası kişinin beslenme düzenine az da olsa dikkat etmesinin ardından uzun yıllar memnuniyet garantili olarak vücudun yağ oranı korunmaktadır.

Liposuction ve Lipomatik Farkı

Yağ aldırma bir diğer adı ile liposuction oldukça fazla tercih edilen yöntemler olmaya başladı. Lipomatik yöntemi de yağ aldırma yöntemlerinden biridir. Lipomatik yani otomatik liposuction tam anlamı ile bir yağ aldırma ameliyatı değildir.

Lipomatik uygulaması yapılırken, bir motor tarafından yüksek frekans uygulanarak yağın parçalanacağı bölgeye ileri-geri şekilde dairesel hareketler uygulanır. Bu dairesel hareketler bu bölgedeki yağları hızla parçalamaya başlamaktadır. Bu işlemi yaparken aynı zamanda bu bölgedeki erimiş yağ hücreleri vakum yardımı ile çekilerek bir kapta birikmesi sağlanır. Bu harekete nutasyonel hareket de denilebilmektedir. Hasta tam anlamı ile bir ameliyat geçirmiş olmadan vücudundaki yağlardan kolaylıkla kurtulmaktadır.

Lipomatik Uygulaması Öncesi Anestezi

Lipomatik uygulaması öncesi hastanın ağrı ve acı duymaması için anestezi uygulaması yapılmaktadır. Anestezi hekimin tercihine göre eğer tek bölgede çalışılacaksa lokal olarak yapılır. Ancak birden fazla bölgede uygulama yapılacaksa eğer tamamen uyutularak genel anesteziyede başvurulabilmektedir. Bu tamamen uygulamayı yapacak olan kişinin tercihine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Kişi anestezi uygulandığından işlem sırasında herhangi bir ağrı veya acı hissetmemektedir.

Lipomatik Uygulaması

Cihaz sayesinde titreşim uygulanan bu bölgede gıdıklanma hissi oluşur. Ağrısız acısız bir şekilde kolaylıkla yağlar parçalanır, vakumla vücuttan alır. Lipomatik uygulaması yapan cihaz aynı frekansta düzenli olarak aynı hız seviyesinde yağ alma işlemi yapmaktadır. Bu yüzden tamamen pürüzsüz bir işlem gerçekleşmiş olmaktadır.

Cihaz yağ dokusunun dışında kalan bir bölgeye geldiğinde otomatikman duracak şekilde tasarlandığından diğer bölgelere kesinlikle zara vermez. Bu yüzden liposuctiondan farklı olarak daha az kanama ve morarma meydana gelir Bu işlem uygulaması sırasında herhangi bir enerji harcanmadığından cilt altında yapışkan halde bulunan yağdan kolaylıkla kurtularak doğal bir görünüme kavuşmakta mümkün olabiliyor.

Yapılabilecek Bölgeler

Lipomatik bilindiği üzere vücuttan yağ aldırma işlemidir. Son yıllarda özellikle çok fazla tercih edilmektedir. Daha az kanama ve morarmanın olması da tercih sebeplerinden bir tanesidir. Lipomatik uygulaması yapılabilecek bölgelere bakacak olursak eğer; vücudun yağ dokusu bulunan her bölgesine uygulaması yapılabilir. Genel olarak tercih edilen bölgelere bakacak olursak eğer kadınlarda karın, bel, bacak, basen ve kollarda erkeklerde ise karın, bel ve meme bölgelerinde uygulaması en çok yapılmaktadır.

Uygulama Sonrası Neler Yapılmalı?

Lipomatik uygulaması sonrası beslenme şeklimize dikkat ederek bu durumu korumalıyız. Çünkü birçok kişinin de merak ettiği gibi yağ hücreleri tekrar oluşmasa bile kişide bulunan yağ hücrelerinin çapları genişleyebilmektedir. Yani lipomatik uygulaması yapılmadan önceki yağ oranına tekrar dönülebilir. Bu da tekrar işlem geçirme gerektirebilir. Yani işlem sonrası durumumuz çok önemlidir. Ancak bu durumun olması için kişinin oldukça fazla kilo alması gerekir. Kolay kolay vücut eski yağ kütlesine dönmez.

Lipomatik Uygulanan Bölgelerde Deformasyon

Lipomatik uygulaması yapılan bölgelerde yağ hücreleri hatırı sayılır derecede azalmaktadır. Bu bölgelerdeki azalan yağ dokusu nedeniyle vücutta dalgalanmalar görülebilir. Yani vücudun eski pürüzsüz şekli kaybolabilir. Ancak bunun da çözümü basit. Vücuttan vakum yardımı ile alınan yağ çökme olan bölgelere enjekte edilerek bölgeler arasında eşitlik sağlanır. Bu da bu bölgelerdeki çökme ve dalgalanma sorununu ortadan kaldırmaktadır.

Cilt yapısı yumuşak olduğundan uygulama sırasında oldukça özenli davranılmalıdır. Aksi takdirde bu dalgalanma ve çökmeler oldukça fazla görülecektir. Özellikle iç bacak ve basen bölgesindeki yumuşak deri çökme ve dalgalanmalara oldukça müsaittir. Buralara uygulama yapılırken oldukça özenli davranılmalıdır. Eğer her ne kadar dikkat edilirse edilsin deformasyon olduysa bahsedildiği özere bu bölgeye alınan yağlar konularak deformasyon ortadan kaldırılmaktadır.