OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Lipomatik Ameliyatı Neden Tercih Ediliyor?

Bildiğiniz üzere vücudumuz kaslar, kemikler ve yağlardan oluşmaktadır. Kas ve yağlar arasındaki denge ne kadar iyi bir şekilde kurulursa estetik açıdan o kadar güzel bir görünüşe sahip olmak mümkün olur. Elimizden geldiğince yağ oranımızı düşürmek için çaba harcıyoruz. Ancak vücudun yağa da ihtiyacı olduğunu unutmamak gerekiyor. Özellikle yağ oranı belirli bir seviyenin altına indiğinde vücut için çok ciddi sorunlar ortaya çıkabilir. Her ne kadar yağlar vücudun belirli ihtiyaçlarını karşılasa da fazla yağlanmada estetik açıdan hoş olmayan bir görüntü ortaya çıkmakta. Bu durum da bizleri lipomatik ameliyatı gibi seçeneklere yönlendirmektedir. Vücudumuzdaki yağlardan kurtulmak için doğal yolları tercih etmemiz mümkün. Ancak doğal yolları kullanarak yağlardan kurtulmak hiç kolay değil. Özellikle vücudumuzdaki yağ oranı yüksekse ideal bir vücuda kavuşmak son derece zor olabilir. Uygulanacak olan lipomatik ameliyatı ile birlikte vücudumuzdaki yağlardan kurtulmamız mümkün olacaktır. Operasyon sırasında vücuttaki yağlarımız özel bir cihazla parçalanır. Parçalandıktan sonra vakum ile çekilerek yağlar vücuttan uzaklaştırılmış olacaktır. Lipomatik işleminin vücudumuza çok sayıda ekstra faydası olduğunu da söylememiz gerekli.

Homojen ve Başarılı Bir Yağ Alımı

Vücuttaki fazla yağların alınması hususunda karşımıza birçok farklı problem çıkabiliyor. Bu problemlerin ilki homojen bir şekilde yağlardan kurtulmada yaşanan zorluklar. Spor ve diyet ile kilo vermeyi planlayan kişiler dahi bazı bölgelerindeki yağlardan hızlıca kurtulurken göbek çevresindeki yağları bir türlü eritemediklerinden bahsediyorlar. Bu da homojen olmayan bir görüntü anlamına gelmekte.

Gerçekleştirilen lipomatik ameliyatı ile birlikte yağlar vücudun her noktasında parçalanabildiğinden tamamen homojen bir görüntü ortaya çıkacaktır. Yağların parçalanması vücudun bir kısmındaki yağları ortadan kaldırırken diğer kısımlarındaki yağları vücutta bırakmaz. Bacak, kol, bel ve kalçalar tamamen birbiri ile uyumlu ve homojen bir yapıda olacaktır.

Sarkma ve Kırışıklık Problemleri Oluşmuyor

Yağlarından kurtulmak için lipomatik ameliyatını tercih eden kişilerin en büyük endişelerinden bir tanesi sarkmalar ya da kırışıklıklardır. Kadınlar hamilelik döneminde bir anda kilo verdikleri için sarkma ve kırışıklıklar ile karşı karşıya kalabilirler. Yağların da bir anda vücuttan alınması benzer bir etki yaratabileceğinden endişe duyulması son derece normaldir.

Lipomatik ameliyatının diğer yağ alma ameliyatlarına göre en büyük avantajlarından bir tanesi herhangi bir kırışıklık ya da sarkma durumlarına izin vermemesidir. Gerçekleştirilen işlemler sayesinde yağlar düzenli bir biçimde vücuttan alınır ve sarkmaların önüne geçilmiş olur. Hastalar lipomatik ameliyatı geçirdikten sonra hafifi sarkmalar görseler de birkaç gün içerisinde bu sarkmalar ortadan kalkar.

Vücudun Farklı Yapıları Zarar Görmez

Vücudumuzun içerisinde yalnızca yağlar olmadığından yağ alma ameliyatları sırasında farklı dokuların zarar görme durumu söz konusu olabilir. Vücudumuzda yer alan kan damarları, kaslar, deri ya da kan hücreleri gerçekleştirilen operasyonlarda zarar görmektedir. Ancak lipomatik ameliyatı sırasında direkt olarak yağların hedef alınması mümkündür. Bu sebeple de diğer herhangi bir kısım zarar görmez.

Gerçekleştirilen operasyonlar sonrasında vücudun herhangi bir kısmında kalıcı hasarların ortaya çıkması söz konusu olmamaktadır. Geliştirilen cihaz tamamen yağlar üzerinde hünerlerini gösterirken onları parçalar ve diğer dokulara zarar vermeden bu yağları vücuttan uzaklaştırır. Yağın tamamını çekmediği için bu bölgelerdeki yapıda da zarar görme durumu söz konusu olmayacaktır.

Kanama Veya Morarma Sorunları Tarih Oldu

Geçmiş yıllarda gerçekleştirilen ameliyatlar sonrasında morarma ya da kanama şikâyetleri son derece yaygındı. Büyük ameliyatlarda bunun önüne tamamen geçmek mümkün olmasa da artık lipomatik ameliyatı gibi nispeten basit ameliyatlarda bu sorunların önüne geçmek mümkün olabiliyor.

Ameliyat için tamamen profesyonel yerleri tercih ederseniz operasyon sonrasında vücudunuz herhangi bir noktasında morarma ya da kanama sorunları ortaya çıkmayacaktır. Gerçekleştirilen operasyon ne kadar başarılı olursa ortaya çıkan morluk ve kanama sorunları o seviyede düşük olabilir. Hafif morarma ya da kanamaların olması doğal karşılanabilir ancak bazı hastalar bu belirtileri hiçbir zaman görmezler.

Günlük Yaşamınıza Hemen Devam Edin

Hastanelere giderek ameliyatlarını olan kişiler günlük yaşantılarına geri dönmekte zorluk yaşarlar. Ameliyat sırasında vücutta son derece anormal aktiviteler olduğundan vücudun böyle bir tepki vermesi son derece doğaldır. Ancak lipomatik ameliyatı bu sorunların ortaya çıktığı ameliyatlardan bir tanesi değil.

Ameliyatın gerçekleşmesinin ardından hastaların aynı gün içerisinde taburcu edilmesi mümkün olmaktadır. Hastalar hastanelerde yatma mecburiyetinde olmazlar. Bu durum biran önce normal hayatlarına dönmelerini sağlamaktadır. Ayrıca hastanede yatma söz konusu olmadığından ödenmesi gereken ücretler de daha uygun seviyelerde seyreder.

Kaygı Oluşturmayan Başarı Oranı

Lipomatik ameliyatları her geçen gün daha fazla tercih edilmeye başlandı. Bunun sebeplerinden bir tanesi de yüksek başarı oranı. Ameliyatlara girmeden önce herkes ameliyatların başarı oranlarını merak eder. Bazı büyük ameliyatlarda bu oran %1 seviyelerine kadar inebilmektedir. Bu düşük oranları görmek her dönemde insanları mutsuz ederken ciddi şekilde kaygılanmalarına sebep olur.

Lipomatik ameliyatlarının çok yüksek seviyelerde seyreden başarı oranları sebebiyle kaygılanmayı gerektirecek herhangi bir durum söz konusu olmaz. Merdiven altı olarak tabir edilen yerlerde lipomatik ameliyatı olan kişiler çeşitli sorunlar ile karşılaşabilirler. Bu durum ameliyatın başarı oranını %100’den aşağıya çekmektedir. Ancak buna rağmen oran her zaman %90’ın üzerinde seyreder. Özellikle profesyonel ve gelişmiş sağlık merkezlerinde bu ameliyatı olacak kişiler için endişelenecek hiçbir durum söz konusu değildir.