OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Lipomatik Ameliyatı Hakkında Merak Ettiğiniz Tüm Sorular

Fazla kilolarımızdan kurtulmak için başvurabileceğimiz birçok yol bulunuyor. Tartıya çıktığımızda daha düşük sayılar görmek hepimizi mutlu edebilir. Aslına bakılırsa tartıda gördüğümüz sayılar tam olarak vücudumuzun ne kadar doğru bir yapıya sahip olduğunu ifade etmekte yetersiz. Aynı boyda ve kiloda olan kişiler birbirlerinden çok farklı görüntülere sahip olabilirler. Bunun sebebi vücutlarında kas ve yağ oranlarıdır. Eğer verilen kilolar yağların yanında kaslardan da veriliyorsa vücudumuz tam anlamıyla daha iyi bir hale gelmez. Yağlardan maksimum düzeyde kayıp gereklidir. Lipomatik olarak isimlendirilen işlem tam da bu aşamada devreye girer. Vücutlarında yüksek oranda yağ bulunan kişiler bu yağlardan cerrahi müdahale ile kurtulmak isterlerse lipomatik ameliyatı en doğru seçenek olacaktır. Lipomatik ameliyatının tarihi çok eskilere dayanmadığından insanların aklına bu ameliyat hakkında sorulmak isteten çok sayıda soru bulunuyor. Soruların cevaplarını dikkatlice okuduğunuzda yeni dönemin en büyük imkânlarından bir tanesi olan lipomatik ameliyatı hakkında gerekli bilgilerin çok büyük bir kısmını almış olacaksınız.

Lipomatik Ameliyatı Nedir?

Fazla kilolarından en kolay biçimde kurtulmak isteyen kişilerin ilk olarak yönelttikleri soru lipomatik ameliyatı nedir sorusu oluyor. Basit bir şekilde bu ameliyatı açıklamamız gerekirse yağların önce parçalanması sonrasında da vakum ile çekilmesi işlemlerinin gerçekleştiği ameliyatlardır.

Lipomatik ameliyatı ile birlikte vücudun fazla yağlar sebebiyle düzgün bir görünüme sahip olmayan bölgelerine müdahale edilmektedir. Gerçekleştirilen müdahaleler ile birlikte bu bölgedeki yağlar parçalanır. Parçalanan yağlar direkt olarak vakumla çekilecek ve vücuttan uzaklaşacaktır. Böylece direkt olarak bölgesel yağlardan kurtulmak mümkün hale gelir.

Lipomatik ve Liposuction Operasyonlarının Farkları Neler?

İnsanlar lipomatik işlemlerini ilk defa duyduklarından bahsediyorlar. Ancak liposuction işlemleri birçok insan tarafından bilinmektedir. Yağ aldırma dendiğinde akla hemen liposuction işlemi gelir. Çok uzun yıllardır gündemde olduğundan insanlar artık bilgi sahibi olmaktadırlar.

Liposuction ile lipomatik operasyonlarının ortak yanı isim kökleridir. Her ikisi de Latincede yağ anlamına gelen “lipo” kelimesi ile başlarlar. Bir diğer ortak yönleri ise aşırı yağlı bölgelerdeki yağ oranını düşürmeleridir.

Liposuction işlemlerinde vücuttaki yağlar vücuttan direkt olarak alınmaz. Vücudun farklı bölgelerine dağıtılması ve bu şekilde bölgesel sorunların çözüme kavuşması sağlanır. Ancak lipomatik ameliyatı işleminde ise yağlar direkt olarak vücut dışına alınacaktır.

Lipomatik Ameliyatı Sonrasındaki Süreç Nasıl İlerliyor?

Lipomatik ameliyatını olmayı düşünen kişiler iyileşme sürecini ciddi şekilde merak ediyorlar. Operasyonların sonrasında normal hayata dönüş süresi son derece önemli olurken bunun yanında ameliyatın vücutta bırakacağı izler de göz önünde bulunduruluyor.

Lipomatik işleminin kısa sürede çok popüler bir hale gelmesinin sebeplerinin başında aynı gün içerisinde taburcu olunması gelir. Hastalar operasyonu geçirdikten sonra bir süre dinlenir ve sonrasında evlerine giderler. Ertesi gün çalışmalarına engel olacak bir durum bulunmayacaktır. Vücutta herhangi bir yara izi ya da morluk gibi sorunlar da bu operasyonlarda karşımıza çıkmaz.

Lipomatik Ameliyatının Riskleri ve Zararları Neler?

Herkesin bildiği gibi gerçekleştirilecek olan ameliyat ne olursa olsun bir risk söz konusu olmaktadır. Hastalar >lipomatik ameliyatı olurken de bu riskten bahsetmek mümkündür. Operasyona başlanmadan önce yapılacak olan testlerle riskler sıfıra indirgenmeye çalışılır. Eğer profesyonel bir hekim ve sağlık merkezinde bu operasyon gerçekleşirse risk yok denecek kadar az olur.

Operasyonun vücuda zararlarından bahsetmek istendiğinde karşımıza herhangi bir etmen çıkmaz. Hastalarda morluk, kızarıklık ya da şişkinlik gibi olumsuz durumlar ortaya çıkmamaktadır. Bunun yanı sıra hastaların vücudunda sarkmalar da meydana gelmez. Bütün bu etmenler operasyonun zararsız olduğunu göstermektedir.

Lipomatik Ameliyatının Fiyatı Nedir?

Özel hastanelerde gerçekleşecek olan ameliyatlar konusunda bir fiyat vermek neredeyse mümkün olmaz. Hastanelerin sunduğu şartlar, hekimlerin başarı oranı ve tecrübesi talep edilecek olan fiyatlarda ciddi değişikliklere sebep olur.

Hastaların ödemesi gereken ücretler lipomatik ameliyatı için farklı bir etmene daha bağlıdır. Cihaz ne kadar fazla yağ kırımı yapacaksa o kadar fazla fiyat çıkabilir. Vücuttaki yağ oranı operasyonun fiyatı üzerinde de etkili olacaktır.

Lipomatik Ameliyatı Nasıl Yapılıyor?

Ameliyatların zorluk dereceleri belirlenirken başarılı olma yüzdesine ve hastaların ameliyat sonrasında günlük yaşantılarına dönme süresine bakılmaktadır. Bu etmenler göz önünde bulundurulduğunda lipomatik ameliyatının son derece basit bir ameliyat olduğunu söylememiz gerekli.

Ameliyatın gerçekleşme süreci de son derece basit. İlk olarak hastaların tam teşekkürlü bir sağlık merkezine gitmesi gerekmektedir. Merdiven altı olarak tabir edilecek yerlerde diğer tüm işlemler gibi lipomatik ameliyatı da risk oluşturmaktadır.

Operasyonun gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceğine hekimler karar verir. Eğer vücuttaki yağların kişiye ciddi şekilde zarar verdiğine kanaat getirilirse bu durumda operasyonların yapılmasına onay verilir. Eğer bu operasyona gerek duyulacak seviyede bir yağlanma yoksa hekimlerin operasyonu gerçekleştirmeme yetkisi bulunmaktadır.

Operasyonlarda genel anestezi ya da lokal anestezi tercih edilebilir. Karar hasta ve hekimin ortak kararı olacaktır. Anestezi sonrasında lipomatik isimli cihaz vücudun yağlı bölgelerine müdahale etmeye başlar. Cihaz sayesinde yağlar başarılı bir şekilde parçalanır. Ancak burada yağların tamamı parçalanmaz. Belirlenen oranlarda parçalamalar yapılacaktır.

Parçalama işlemlerinden sonra parçalanmış yağlar vakum ile çekilir. Böylece yağlardan direkt olarak kurtulmak mümkün hale gelecektir. Ameliyatın tamamlanmasının ardından hastalar dinlenmeye alınırken kısa süre içerisinde günlük hayatlarına dönmeleri sağlanacaktır.