OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Lazer lipoliz nedir?

Lazer lipoliz yöntemi , uygulama yapılacak bölgelere ufak kesiler açılması ve o bölgelerdeki yağların lazer ile eritilip, daha sonra vakumla o bölgeden uzaklaştırılması esasına dayanan bir bölgesel incelme ve vücut şekillendirme yöntemidir . Uygulama yapılan bölgeden yağlar uzaklaştırılarak aynı zamanda lazer lipoliz yapılan bölge sıkılaştırılır. Böylelikle yağ alınan bölgenin içi boş kalıp, deri sarkmasının da önüne geçilmiş olur. Lazer lipoliz ya da lazer liposuction olarak adlandıran bu işlem klasik liposuction uygulamasına göre daha konforlu olup çevre dokulara zarar vermez ve böylelikle uygulama yapılan bölge de dalgalanma olmaz ve hasta günlük hayatına daha hızlı dönebilir.

Lazer lipoliz nedir?

Lazer lipoliz yöntemi ,  uygulama yapılacak bölgelere ufak kesiler açılması ve o bölgelerdeki yağların lazer ile eritilip, daha sonra vakumla o bölgeden uzaklaştırılması esasına dayanan bir bölgesel incelme ve vücut şekillendirme yöntemidir . Uygulama yapılan bölgeden yağlar uzaklaştırılarak aynı zamanda lazer lipoliz yapılan bölge sıkılaştırılır. Böylelikle yağ alınan bölgenin içi boş kalıp, deri sarkmasının da önüne geçilmiş olur. Lazer lipoliz ya da lazer liposuction olarak adlandıran bu işlem klasik liposuction uygulamasına göre daha konforlu olup çevre dokulara zarar vermez ve böylelikle uygulama yapılan bölge de dalgalanma olmaz ve hasta günlük hayatına daha hızlı dönebilir.

Lazer lipoliz işlemini kimler yaptırabilir ve hangi bölgelere uygulanabilir?

Diyet veya spor sonrasında yağ yakımının olmadığı bölgelere uygulanabildiği gibi, bölgesel fazlalığı olduğu düşünülen kişilere de yapılabilir. Lazer lipolizin uygulama alanları ; karın, bacaklar, bacak içi, diz içi, kollar, bel yanları, ayak bilekleri gibi bölgelere rahatlıkla uygulanabilir.

Lazer lipoliz genel anestezi altında mı uygulanır?

Uygulama yapılacak bölgelere göre değişkenlik gösterir. Genellikle genel anestezi altında uygulanan bir işlem olmakla birlikte doktorun kararına göre o gün taburcu işlemi gerçekleştirilir.

Lazer lipoliz sonrasında nelere dikkat etmek gerekir?

Öncelikle beslenme bu dönemde önemli olmakla birlikte Protein ağırlıklı beslenme önerilir. Aynı zamanda bol su tüketilmelidir.

Lazer lipoliz uygulamasından sonra korse kullanılmalı mıdır?

Evet korse kullanılmalıdır. İlk kontrolde muayene sonrası doktor kararı ile ve vücudunuzun durumuna göre  3 ile 6 hafta arasında bir zaman dilimi belirlenir.

Lazer lipoliz sonrasında sonuç ne zaman görülür?

Lazer lipoliz uygulamalarından sonra tam netice  Vücudun adaptasyon sürecine bağlı olarak kişiden kişiye değişebilmektedir. Ancak sonuç ortalama 6 hafta sonunda gözlemlenebilir.