OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Kol ve Uyluk Germe Ameliyatı

Germe ameliyatlarında en çok dikkat edilmesi gereken bölgelerden olan kol ve uyluk bölgesi özellikle bayanlarda bağ dokusunun farklılığından kaynaklı olarak deformasyona açık bölgelerdir.Bu hassas dokulara bir de kişilerin kısa süre de kilo alıp verme, gibi dokuyu sarkma olarak etkileyen faktörler eklenince dokunun cerrahi olarak müdalesi gerekebilir. Özellikle kollar görünen yerler olmasından dolayı dikiş izlerinin tamamen saklanması uyluk bölgesine göre daha zordur.Bir çok hasta sarkık dokuyu taşımak yerine dikiş izlerini tercih etmekte ve ameliyat sonrası dönemde kliniğimizde uyguladığımız fraksiyonel lazer ,prp gibi uygulamalarla izleri büyük oranda yok edebiliyoruz.

Kol ve Uyluk Germe Ameliyatı

Germe ameliyatlarında en çok dikkat edilmesi gereken bölgelerden olan kol ve uyluk bölgesi özellikle bayanlarda bağ dokusunun farklılığından kaynaklı olarak deformasyona açık bölgelerdir.Bu hassas dokulara bir de kişilerin kısa süre de kilo alıp verme,  gibi dokuyu  sarkma olarak etkileyen faktörler eklenince dokunun cerrahi olarak müdalesi gerekebilir. Özellikle kollar görünen yerler olmasından dolayı dikiş izlerinin  tamamen saklanması uyluk bölgesine göre daha zordur.Bir çok hasta sarkık dokuyu taşımak yerine dikiş izlerini tercih etmekte ve ameliyat sonrası dönemde kliniğimizde uyguladığımız fraksiyonel lazer ,prp gibi uygulamalarla izleri büyük oranda  yok edebiliyoruz.

Kol ve uyluk germe işlemini  bölgedeki yağı alma sonrası yapabileceğimiz  sadece germe ameliyatıda yapabiliriz.

Hastada fazla olan cilt ve cilt altı dokuların toparlanıp sıkılaştırılması gerekmektedir. Bu amaçla , kol germe ve uyluk germe  ameliyatları tek veya kombine olarak uygulanabilir. Aşırı kilolu hastalarda , kilo verme devam ediyorsa, işlem öncesinde kilo verme bitmiş, istikrarlı ve ideal vücut kilonuza erişmiş olmanız gerekir. Ameliyatın  erken dönemde yapılması devam eden kilo kaybına bağlı olarak sarkmaların yeniden ortaya çıkmasına neden olabilir.

Uyluk germe de ameliyat ile kasık ve diz arasında sarkan deri ve deri altı doku çıkartılır. Bu işlem ile hem fazla dokular çıkartılır, hem de uyluk yeniden şekilledirilir. Liposuction bu ameliyatlarda çoğu zaman destekleyici bir unsur olarak ameliyatın bir parçasıdır.

Kol germe ameliyatında kol iç ve arka kısmında (sarkık bölgede) elips şeklinde bir kesi yapılarak sarkık deri ve fazla olan yağ dokusu eksize edilir. Aynı seansta gerekirse kolun diğer bölgelerine liposuction da yapılır. Kesi yeri içten iki tabaka şeklinde dikilir, ameliyat sonunda kol yumuşak bir pansumanla sarılır ve işlemden yaklaşık 3-4 saat sonra hasta evine gidebilir. Kol germe ameliyatı (Brachioplasty) tek başına yapılabileceği gibi diğer vücut kontur düzeltme ameliyatları (karın germe, meme küçültme veya büyütme ve bacak germe) ile birlikte de yapılabilmektedir. Hasta üç hafta süre ile özel kol korsesi giyer. Bir hafta süreyle kol hareketlerini kısıtlaması istenir.Hastaya kollarını yüksek tutması önerilir ve bunun dışında özel olarak dikkat etmesi gereken bir husus yoktur.

Kol ve Uyluk Germe Ameliyatı

Ameliyat sonrası istirahat dönemi önemlidir. Çünkü ameliyat uyluk  bölgesi ise yürüme ve oturma aktivitelerinin gerçekleştirildiği kasık bölgesi olduğu için uzun yürüyüşler ile aşınma yapılmamalıdır. Özellikle ameliyattan sonraki ilk 2 hafta bu durum önemlidir. Olası ağrılar için ağrı kesici ilaçlar yeterli olacaktır. Bunlara ek olarak doktorun tavsiyelerine uyulmalıdır.