OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Kol Estetiği

Kliniğimize gelen danışan veya hastalarımızdan yola çıkarak , söylemeliyim ki vücudumuzda kollar kadın- erkek herkes için estetik görünümü çok önemli bir bölgedir, Erkekler kaslı kolları tercih ederken kadınlar da özellikle kol içi yağlardan ve yine kol içi gevşeklikten şikayetçilerdir .Bölgesel olarak kollardaki kalınlık genelde vücudun diğer bölgelerinde (basen ,karın vs.) yağ olmadan lokal olarak nadir görülse de özellikle üst kollardaki kalınlık bölgede derinin gevşek ve zayıf olması, genetik yatkınlık, aşırı kilo alıp-verme, fazla güneşe maruz kalma, yer çekimi gibi etkenler deri ve deri altı dokusundaki gevşemeyi daha da arttırarak sarkıklıkların oluşmasına neden olur. Kol sarkmalarında medikal estetik ve estetik cerrahi gibi birçok çözümler getirmektedir.

Derideki sarkıklık çok yoğun ve kişi aşırı kilo vermiş ise  tabi ki cerrahi operasyon şarttır. Kollardaki bağ dokusunu güçlendirmek  için cerrahi operasyon yapmış dahi olsak medikal estetik uygulamalarla kombine bir tedavinin her zaman kol bölgesi için uygun olduğunu düşünüyorum.

Normal bir gevşeklik veya kollarda kalınlık var ise cerrahi işlem yapmadan hem sıkılaştırmak hem de inceltmek amaçlı  vela shape III kliniğimizde sıkça uyguladığımız ve hastalarımızın memnun olduğu bir tedavi yöntemidir. Vela shape  uygulamasına yağ yakıcı mezoterapi serumları  da  hekimin öngörüsü ve hastanın da kabulüyle tedaviye eklenebilir. Tedavinin süreci haftada 1uygulamalarla, en az 4 hafta en fazla 8 hafta olarak  uygulanır.

Kol estetiğinde yeni nesil lazer lipoliz cihazları kullanılarak kollardaki fazla yağ alınırken aynı zaman da cilt altı dokusu sıkılaştırılır. Bu operasyon   hasta için oldukça pratik ve  iyileşme süreci kısa bir  işlemdir. Lokal anestezi ile uygulanabilir.2 hafta korse kullanılması yeterlidir. Genellikle tercih edilen ve hasta memnuniyeti yüksek bir operasyondur.

Derinin fazla olduğu durumlarda kol germe ameliyatı en uygun seçenektir. Operasyon dirsek noktasından koltuk altına kadar olan bölge için yapılır. O bölgede oluşan kol sarkmaları düzenlenir, kişide kol sarkması derece olarak çok yüksek değil ise, ameliyat sadece koltuk altından yapılarak, minik bir kesi ile kolu içeriye doğru gererek kol germe işlemini tamamlanabilir. Böylece kişide ameliyat izi de olmamış gibi olacaktır.

Kol germe estetiği ameliyatı genel anestezi altında yapılır. Operasyon yaklaşık olarak 1 ila 3 saat arasında sürer. Ameliyatın sonrasında kol korsesi takmak gerekir. Kol korsesinin kalma süresi de yaklaşık 3 haftadır. Bu süre sonrasında kolda oluşan morluklar ve ödemlerde yavaş yavaş kaybolmaya başlar. Ameliyat sonrasında hastanın bir gün süre ile hastanede kalınması gerekmektedir. Operasyon sonrası belirli aralıklar ile hastanın   kontrole gelmesi  gerekmektedir. Ağrı sızı durumu olabilir ve bu son derece doğaldır. Ameliyat sonrası doktorun verdiği ilaçların kullanımının zamanında alındığı sürece, hasta çok zorlanmaz. Ameliyat sonrası kollardaki dikiş izlerini hasta kollarındaki deri fazlalığı ile kıyaslayınca genellikle dikiş izleri  hasta için sorun olmamaktadır. Kalan  dikiş izleri için  6 ay sonra hekimin onayıyla fraksiyonel lazer yapılabilir.

Kol germe estetiği ameliyatı kendi kendine eriyebilen gizli dikişlerle yapıldığı için ayrıca dikiş aldırmaya da gerek kalmamaktadır. Güç gerektiren işler ve sportif hareketlere ise 4 hafta sonra başlanabilmektedir