OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Kırışıklık Tedavisi

Tüm kadınlar düzgün kusursuz bir cilde sahip olmak ister. Kırışık bir cilt kadınların korkulu rüyalarındandır. Kırışıklıklara neden olan birçok neden vardır bunların başlıcaları; hareketsiz bir yaşam biçimine sahip olmak, yoğun stres altında yaşamak, sigara içmek, bilinçsiz olarak yapılan dengesiz ve düzensiz bir beslenme şekline sahip olmak, yaşın ilerlemesi, Kuru olan havaya sahip olan ortamlar, gereğinden fazla yapılan makyaj, çok fazla mimik kullanmak. Kısacası bazı nedenlerden dolayı cildin yaşlanması gibi başlıca faktörlerdendir. Günümüzde bilimin sağlık alanında da büyük gelişmeler kaydetmesi ile de bu tür cilt problemlerine belli başlı çözümler üretilmiştir. Cildin yüzeyinde meydana gelen ve cildin gerginliğinin kaybolması ile cilt üzerinde oluşan ve hoş olmayan bir görüntüye neden olan kıvrım ve çizgilerdir. Kırışıklar genel olarak yüzün alın bölgesinde iki kaşın arasındaki bölgede ve dudak çevrelerinde meydana gelmektedir. Vücut üzerinde ise daha çok ellerin üzerinde görülmektedir.

Kırışıklık Tedavisinin Sağlayacağı Sonuçlar

Estetik ameliyatlar genel olarak fiziksel kusurları örtmek ya da daha güzel bir görüntüye erişme aşamasında kendini göstermektedir. Bu aşamada da yaygın bir biçimde tercih edilen bu tür cerrahi müdahaleler genel olarak cilt kırışıklıklarını ve bozukluklarını temel alarak meydana getirilen işlemler arasında yer almaktadır. Bu aşamada da yeterli sonuçları sağlamak adına kendini gösteren kırışıklık tedavisi de estetik ameliyatlar bazında değerlendirilerek; olumlu sonuçları sağlama konusunda ön planda seyredecek olan seçenekler adı altında varlık göstermektedir.

Kırışıklık konusunda muzdarip olan kişilere bağlı bir biçimde hizmetleri sağlayacak olan estetik alanındaki cerrahi müdahaleler; farklı uzuvlarda yer almaya devam ederek; bu noktada yeterli gelişmelerin kendini göstermesine bağlı olarak gündemde varlık gösterecektir. Kol estetiği adı altında geçerli hizmetleri sağlayacak olan bu tür seçenekler kapsamında da sürekli olarak olumlu sonuçlar ortaya çıkmakla beraber; kol bölgesinde yer alan sarkma, kırışma ve lekelenme gibi olumsuz durumların giderilmesi aşamasında da yeterli sonuçları sağlayabilecek bir etken olarak adından söz ettirecektir. Bu kapsamda da kol estetiği olan bireylerin herhangi bir olumsuz durumu ortadan kaldırdığına da şahitlik edilecektir.

Estetik adı altında gerçekleştirilen tüm cerrahi müdahaleler; vücudun her kısmını kapsadığından dolayı genital bölgede var olan sorunları gidermeye dayalı bir faaliyet olarak da kendini göstermektedir. Labioplasti adı altında yapılacak olan bu tür çalışmalardan bir tanesi sonucunda da vajina daraltmaya dayalı çalışmalar kendini gösterecek olup; bu alanda ön planda seyredecek olan faaliyetlerle beraber gündemde varlık gösterecektir. Bu tür bir cerrahi müdahale kapsamında da vajinada var olan görüntü bozuklukları giderilmiş olacak şekilde olumlu sonuçlar da bu tür operasyonlar sonrasında da kendini gösterecektir.