OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Kırışıklık Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Yıllar geçtikçe yüz bölgesinde oluşan kırışıklıklar artmaktadır. Yüzde doğuştan var olan mimik çizgileri haricinde bir kırışıklık göstergesi var ise yavaş yavaş değişim başlamış demektir. Yıllar boyunca her duruma karşı kasılan kaslar kolajen dokusuna zarar vererek mimik çizgilerinin yerini kırışıklıklara bırakmıştır. Kırışıklıklar insanın biyolojik yapısı gereği oluşan bir gerçektir ancak bu durumu önlemek adına birçok yöntem gelişmiştir. Var olan kırışıklıkları hafifleterek daha pürüzsüz bir yüze sahip olabilirsiniz. Gelişen teknoloji ile beraber yüz bölgesinde oluşan derin kırışıklıkları silmek için birçok yöntem ve cihazlar üretilmiştir.

Kırışıklık Tedavisi Nasıl Uygulanır? Sorusuna cevap yelpazesi oldukça geniştir. Kullanılan yöntemler arasında en etkili yollardan bir tanesi anti-aging’dir. Her yaşta uygulanan bu yöntem ile elastin ve kolajen üretiminde kullanılan tedavileri desteklemektedir. Yapılacak olan kırışıklık tedavi sürecinde;

  • Öncelikle gelen hastaya ne tür bir işlem istenildiği sorulur.
  • Daha sonra hastanın yüz muayenesi yapılır ve kırışıklıkların hangi bölgede yoğun olduğu tespit edilir.
  • Bu tespit sonrasında hastanın cilt yapısına uygun tedavi yöntemi belirlenir ve işleme başlanılır.
  • Kanama ya da ağrı sızı olmadan yapılan bu işlem ile kırışıklık operasyonu tamamlanır. Cildiniz eskisinden daha sağlıklı ve taze gözükür.

Kırışıklık Tedavi Yöntemleri

Her geçen gün gelişen teknoloji ile yüz bölgesinde oluşan kırışıklıklar için belirli sistemler üretilmiştir. Kırışıklık tedavi yöntemleri ile cildin derin tabaksına kadar inen bu sistem cilt kalitesini arttırarak kırışıklıkların onarılmasında çok büyük bir etkiye sahiptir. Yüz bölgesinin belirli kısımlarında büyük etki gösteren bu sistemler ile daha doğal ve taze bir cilde sahip olabilirsiniz.

Botoks uygulaması ile yüz hareketlerinizden oluşan kırışıklıkları önlemeniz mümkündür. Kırışıklık tedavisinin en başında yer alan botoks yüz bölgesinin belli bir kısımlarına uygulanır. Cilde zarar vermeden yapılan bu işlem ile daha pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz. Süresi yaklaşık olarak 10 dakikadır ve yüzde ortalama 4 ile 6 ay bir etkisi vardır. Yapılan işlem birkaç gün sürmektedir ve en etkili sonuç 7-10 gün sonrasında görülür.

Dolgu enjeksiyonu ile erken yaşta oluşabilecek kırışıklıkları önlemeniz mümkündür. Hyaluronik asit bazlı bu enjeksiyon ile çok doğal bir cilde sahip olabilirsiniz. Uygulanan bu yöntem ile su molekülleri çekilerek kırışıklıkların içini doldurur. İşlem sonucunda beklemenize gerek kalmadan değişikliği fark edebilirsiniz. Oluşabilecek herhangi bir yan etki olmadığından günlük yaşantınıza hemen dönebilirsiniz. Dolgu enjeksiyonu ağız çevresinde oluşan kırışıklar için uygulanan bir yöntemdir. Uzman doktorunuz daha iyi bir sonuç almak adına botoks enjeksiyonu ile tedaviyi destekleyebilir.

Kırışıklık tedavi yöntemleri arasında bulunan Scarlet S, tedavi yöntemi ile mikro-iğneler aracılığı ile cildinize belirli frekanslarla agni-aging ile uygulanan yöntemdir. Cilde hasar vermeyecek şekilde kolajen ve elastin üretimini tetiklemektedir. İşlem yapılan bölgeye verilen enerji sayesinde olumlu sonuçlar almak mümkündür. Uygulanan tedavi 3 hafta aralık ile 3 ya da 4 seansta uygulanır. Yapılan bu işlemden hemen sonra normal yaşantınıza hemen dönebilirsiniz.