OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Kırışıklık Tedavisi Fiyatları 2021

Karşılaştığımız ya da tanıştığımız bir insanın ilk önce yüzüne bakarız. yüz bölgesi kırışıklığı bizi estetiğe yönlendiren en önemli unsurdur. Bu operasyon genellikle yüz bölgesindedir. Kırışıklık giderme ameliyat ya da ameliyatsız olabilir. Başarı oranı ülkemizde de çok yüksek olan işlemin fiyatı uygulanacak alana ve cilt yapısına ve uzmanına göre değişiklik gösterir.

Botoks Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Kırışıklık tedavisi batı da ki adı botoksdur. Yer çekiminin etkisi ile yıllar geçtikçe yüzümüzde sarkma ve çizgiler oluşur. Botoks ile kırışıklıklar belli bir süre kaybolurlar. Botoksun kullanım suresi ise 5-6 ay kadardır. Bu süre kişiden kişiye değişim gösterir. Kişinin yaş durumu ve hangi bölgede uygulandığı süreyi uzatabilir ya da kısaltabilir. Emzikli anneler, hamile bayanlar ve ileri derecede hastalığı olanlara bu uygulama tavsiye edilmemektedir. Botoks işlemi göz kenarlarında oluşan kazayağı çizgilerini ortadan kaldırır. Estetik sayesinde boyun ve çene sarkıklarına son verilir. Kaş kaldırma ve terlemenin de önü alınabilecektir.

Botoks işlemi en uzun yarım saat sürer. İşlem sırasın da ve sonrasında her hangi bir acı hissedilmemektedir. Estetik uygulamasının olduğu gün kişi sıcak su ile temas etmemeli, makyaj yapmaktan uzak durmalıdır. Spor faaliyetlerinden de uzak durmalısınız. Botoks tedavisi ilk olarak göz hastalıklarında uygulanmıştır. Daha sonra terleme ve baş ağrısı tedavisinde de kullanılmıştır. Botoks işleminde lokal anestezi uygulanır toksin direk olarak dokuya uygulanır. Botoks işlemi kişide bir haftaya kadar etkisini gösterir. Botoks işlemi esnasında toksin oldukça az uygulanır çünkü yanlış uygulama ya da fazla toksin verilmesinde kişide solunum yetmezliği hatta ölüm bile gerçekleşebilir.

Kırışıklık Tedavisi İşlemleri

Botoksun bazı yan etkileri vardır. Bunlar; enjeksiyonun temas ettiği yerde kızarıklık ve ağrı, mide bulantısı, kanama, ateş ya da titreme, yüzün herhangi kısmında felç hissi görülen yan etkilerindendir. Mısırlılara dayanan botoks Mısır kraliçesi Nefertiti’ ye uygulandığı için uygulamaya Nefertiti botoksu denilmiştir. Bu uygulama sayesin de sarkık olan boyun ve çene kısmı gerginleştirilir. Erkeklere yapılan estetiğe ise brotoks ismi verilir. Bazı bayanlar çehre olarak sert ve erkeksi bir görünüme sahip olabilirler. Masseter botoksu ile bu tarz görünümden kurtularak, güzel ve kadınımsı bir cilde sahip olurlar. Botoksun etki süresinin uzamasını isteyen bay veya bayanlar 5-6 seans uygulatabilirler. Günümüzün yaşam şartları ve kişisel streslerimiz sonucunda son zamanlarda cok fazla artan migren hastalığını da botoks sayesinde yenebiliriz.

Dermatologlar, estetik cerrahları ve medikal cerrahi uzmanları botoks yaparlar. Botoks halk arasında yılan zehri olarak bilinir fakat bu yanlış bir bilgidir. Botoks protein kaynaklı bir ilaçtır.20 yıldır yaygın olarak kullanılan botoks tedavisi birçok ülkede de yapılmaktadır. Botoks uzman kadro tarafından yapılmalıdır. Botoks yaptıracak olan bay ve bayanlarda her hangi bir yaş sınırlandırması bulunmamaktadır. Ancak uzamaların bu konudaki tavsiyesi 30 ila 40 yaslarında yaptırılmasıdır.

Baby Botoks Nedir?

Son zamanlarda en çok tercih edilen botoks yöntemidir. Ciltteki kırışıklıkları tedavi etmek amacıyla ve minimal hareketleri engellemeden yüzün doğal ifadesini bozmayan yeni bir botoks tekniğidir. Bu teknikle yüz kaslarının hareket kısıtlanmaması bu botoksun tercih edilme sebebidir. Baby botoks yöntemi ile yapılan enjeksiyon miktarı çok daha az olmaktadır. Botoks sonrası yüzde don hareketler olmamaktadır. Yüz mimik hareketlerinden ödün vermemektedir. Yüzde ki doğal hareketlerden hiçbir kısıtlama yoktur. Botoks için en önemli mesele ucuz, kalitesiz ve ehil olmayan merdiven altı diye tabir edilen yerlerden uzak durulmalıdır.