OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Kalıcı Makyaj Nedir?

Makyaj birçok kadının hayatının en önemli parçasıdır. Gündüz veya gece fark etmeksizin çeşit çeşit makyaj yapma konusunda neredeyse her kadının bir uzman kadar yetenek kazandığı su götürmez bir gerçektir. Fakat yaşam koşulları kadınların bu çok önem verdiği güzellik uygulaması için yeterli zamanı veremeyebilir. İşe, okula giderken, dışarı çıkarken vb. nedenlerle kadınlar sürekli makyaj uygulaması yapmaktadır. Bu makyaj uygulamasının ardında ise daha büyük sorunlar vardır. Bu sorunlar doğru kozmetik malzemelerini bulmak, cilt tipine uygun kozmetik ürünleri seçmek, cilt tonunu doğru bilmek, uygun temizleyici ürünleri kullanmak vb.dir. Makyaj uygulaması özellikle çalışan kadınlar için çok zaman alan bir uygulamadır. Özellikle sıra makyaj temizlemeye geldiğinde her kadın makyaj yapmakta olan istekliliğini bu konuda göstermemektedir. Bu durum yani makyajın temizlenmemesi ise çeşitli cilt sorunlarına neden olabilmektedir. Modern kadının bu gibi sorunlarına çözüm olarak karşımıza kalıcı makyaj uygulaması çıkmaktadır. Kalıcı makyaj uygulaması kişiye özel tek kullanımlık iğneler ile yapılan mikro pigment uygulamasıdır. Kalıcı makyaj lokal anestezi yardımıyla yapılan bir işlemdir. Özellikle kaş, dudak ve göz kısımlarına yapılmaktadır. Hem makyajlı bir görünüm elde etmek için hem de kişinin istediği en doğal görüntüyü sağlaması için kalıcı makyaj eşi bulunmaz bir uygulamadır. Kalıcı makyaj medikal bir uygulamadır. Bu yüzden yapılacağı yerin iyi araştırılıp seçilmesi gerekmektedir.

Kalıcı Makyaj Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Günümüzde bayanların sıkça tercih etmekte olduğu, gerek güzelleşmek adına gerekse vakit kaybı yaşamamak adına yaptırmakta oldukları kalıcı makyaj, bayanların yaşamlarında önemli bir yere sahip olmuş durumdadır.

Kalıcı makyaj yapılmadan önce de, yapılırken de, yapıldıktan sonra da dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Öncelikle bu işlemi uygulayacak kişinin, alanında eğitim almış ve işin uzmanı biri olmalıdır. Kalıcı makyajın yapılacağı ortam da, karın estetiğinde olduğu gibi tamamen steril olacak şekilde seçilmelidir. Ayrıca jinekomastide kullanılan iğneler gibi, kalıcı makyajda kullanılacak iğne, kalem gibi malzemelerin de tek seferlik olması ve steril olması da çok önemlidir. Bazı kişilerde damarlar cilde çok yakın olduğu durumlarda hafif kanamalar meydana gelebilmektedir, fakat bu fazla önemsenecek bir konu değildir. Kısa bir süre sonra geçmektedir. Bu sebepten dolayı kalıcı makyaj işleminin uygulanmasından önce kan sulandırıcı ilaçların kullanımı yapılmamalıdır. Kalıcı makyajın uygulanmasından sonra dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar da bulunmaktadır. Cilt üzerinde uygulanması gereken bakımlar, kalıcı makyajın kalıcılığını etkileyen faktörlerdendir. Uygulama sonrasında cilt üzerinde hafif morluklar ve şişkinlikler görülebilmektedir, fakat yapılacak buz kompreslerle çok kısa süre içerisinde cilt eski haline dönüşecektir. Uygulama yapılan bölge bir süre su ile temasa geçirilmemelidir. Güneş ışınlarına maruz kalınmamalı, solaryum gibi cildi etkileyebilecek unsurlardan kaçınılmalı, bunun yanı sıra güneşten koruyucu kremler kullanılmalı, ayrıca dudaklarda uçuk problemi varsa ya da yoksa önlem olarak uçuk önleyici kremler kullanılmalıdır. Bunun dışında dudak makyajından sonra olabildiğince tuzlu yemeklerden kaçınılmalı, herhangi bir kozmetik ürün cilde sürülmemelidir.

Kalıcı makyaj uygulamasının yapıldığı bölgelerde oluşacak kabuklar koparılmamalı ya da kaşınmamalıdır. Bu bölgelerde dökülen kabukların yerine dokunulmamalı, papatya çayı ve gazlı bez yardımıyla bu bölgeler temizlenerek rahatlatılabilmektedir.