OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

İtalyan Burun Estetiği Fiyatları 2021

1980 yılında İtalyan doktorlar tarafından geliştirilen operasyon ile burun dokusuna şekil verilmektedir. Yaptıkları burun estetiği çalışması ile İtalyanlar bir devrim gerçekleştirmiştir. Burun estetiğinin tarihçesi Mısırlılara kadar dayanmaktadır. Hastanın burun yapısına, kullanılan cerrahi malzemelere ve hastaneye göre fiyat aralığı değişmektedir. İşlem yaptırmaya karar verince iyi bir araştırma yapılmalı ve konunun uzman ile görüşüp fiyat aralığını öğrenebilirsiniz.

Burun Estetiği Ameliyatı Hakkında Bilmeniz Gerekenler?

Burun estetiği ameliyatı bazıları için estetik amaçlı olsa da, bazıları içinde bir mecburiyettir. Çünkü kişi de ciddi derecede solunum sıkıntısı oluşturmaktadır. Rinoplasti olarak da bilinen ameliyat ülkemizde birçok yerde yapılmaktadır. Ameliyat esnasında kimileri için sadece kıkırdak yapıya müdahale edilse de kimileri için ise burun kemiğine müdahale edilmelidir. Burun estetiği yaptıracak kişi de herhangi bir solunum sıkıntısı bulunmayabilir.

Kişi tamamen estetik acıdan burun yapısını beğenmeyerek, estetik kaygıları sonucu da operasyon yaptırmaktadır. Plastik cerrahi ya da kulak burun boğaz doktorlarının yaptığı bir ameliyattır. Gelişen teknoloji ile beraber burun estetiği sonrası burnumuzda herhangi bir iz kalmaz. Burun estetik ameliyatı acık ve kapalı olmak üzere iki şekilde yapılır. Acık operasyon da burun deliklerinin arasından burun derisi kaldırılarak gerçekleşir. kapalı burun ameliyatın da ise burun deliklerinin içerisinden yapılmaktadır.

Burun Estetik Ameliyatı Hangi Durumlarda Yapılır?

*Burunda doğuştan gelen nefes alma problemi

*burundaki şekil bozuklukları

*Burun alın ve dudak arasındaki acıyı düzeltmek

*Buruna alınan herhangi bir darbe sonucu burun yamulması

*burun eti ve sinüzit gibi durumlar..

*Burun boyunun çok büyük ya da küçük olması

*Burundaki asimetrik şekil gibi durumlarda burun estetiği yapılmaktadır.

Burun estetiği öncesi ve sonrası

Ameliyatın sağlıklı geçmesi acısından ve ameliyat sırasında her hangi bir komplikasyon oluşmaması için ilaçlarınızı ameliyat öncesi bırakmanız gerekmektedir. Sadece ameliyatı yapacak olan doktorunuzun onayladığı ya da önerdiği ilaçları kullanabilirsiniz. Ayrıca kimyasal ilaçların yanında bitkisel takviyelerden de uzak durmalısınız. Alkol kesinlikle ameliyat öncesi alınmamalıdır. Ameliyat suresi yaptırdığınız operasyona göre değişiklik gösterir. Fakat normal bir burun estetiği ameliyatı bir saat kadar sürmektedir.

Rinoplasti sonrasın da, hastanede kaldığınız zaman diliminde sağlık çalışanları ve doktorlar sizi kontrol ederler. Sağlık personeli belli aralıklarla sizlere ağrı kesici vermektedir. Burnumuz da kanama oluşmaması adına başımız vücudumuzdan daha yüksekte durmalıdır. Ameliyat sonrası burnumuzda şişlik ve ağrı olması normaldir. Fakat önemli olan bu durumun en alt seviyede tutulmasıdır.

Ameliyat sonrasında burnumuza zarar verecek ortamlardan uzak durmalıyız. Buruna sıcak yada soğuk kompres yapılmamalıdır. Aynı zamanda burnu sümkürmemeye ve hapşırmamaya gayret etmeliyiz. Ameliyat yerine baskı yapmaması adına sindirimi kolay yiyecekler yemeliyiz. Ayrıca yüzümüzdeki mimik hareketleri ile kendimizi zorlamamalıyız. Yaz aylarında operasyon geçirdi isek kendimizi güneş ışınlarından da korumalıyız. Son olarak asitli içeceklerden de uzak durarak bol miktarda su tüketilmesi tavsiye edilir.

Burun Estetiğinde yada Burun ameliyatları durumun aciliyetine göre öncelik verilir. Solunum sıkıntısı yaşayanlar bir an evvel ameliyat edilir. Fakat estetik olarak bir iyileştirme yapılması için kişinin vücut gelişimini tamamlayarak 18 yasını doldurulması beklenebilir. Ülkemiz de ve dünyada bir çok merkez de yapılan burun estetiği tıp dilindeki adı ile rinoplasti ile küçücük bir dokunuşla daha mutlu bir hayat yaşayabilirsiniz. Burun operasyonundan sonra kendinizde bir hafta ile en geç 3 ay içerisinde farkı göreceksiniz. estetik yapılan burnun tam olarak oturması ise en fazla bir yıl sürmektedir.