OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Hangi Durumlarda Burun Estetiği Yapılır?

Burun estetiği operasyonu kişiye bağlı kılınarak cerrahi müdahale ile yapılan bir operasyondur. Bu durum kişisel olmakla beraber kişinin elinden kaynaklı olmayan sebeplerden ötürü de cerrahi müdahale yapılabilir. Burada önemli husus kişinin erginliğe kavuşma halidir. Yani burnu ne kadar kötü olsa bile yaşı küçük ise ailesinin onayı söz konusudur. Yaşı belli bir erginliğe ulaştıktan sonra estetik operasyonu gerçekleşebilir. Bazen mecbur durumlara bağlı kalınarak yapılırken bazen de tamamen kişinin kendi tercihinden ötürü operasyon yapılabilir. Özellikle kişinin sağlığını, hayatını ciddi derecede etkileyen durumlarda burun estetiği yapılması gerekir. Daha rahat uyku uyuyabilmek adına ya da nefes alıp verirken ağızdan nefes alıp vermekte zorlanılması kişinin hayatını sosyal çevresini psikolojisini olumsuz yönde etkiler. Kişi uyurken nefes alıp vermekte zorlandığı için hırıltı sesler de çıkarabilir. Bu durum insanı en başta rahatsız eder sonra da etrafındakiler rahatsız olur. Bu durum karşısında rahatsızlık söz konusu olduğundan burun estetiği yapılmalıdır. Aynı zaman da spor yaparken de kişi burnundaki sıkıntısından ötürü çok çabuk yorulup hemen dinlenme isteği duyabilir. Bu mesele de ameliyat olması için önemli bir sebep olarak gösterilebilinssir. Ya da kişinin burnunun fazla yukarıda olması kişinin sosyal çevrede kendini yenik hissetmesine sebep olabilir. Kendisini hep geri plana çekecektir. Bu da asosyal olmasına sebep olur. Bu psikolojik tramvadan kurtulması için burun estetiği yapılmalıdır.

Kimler Burun Estetiği Yaptırabilir?

Burun estetiği ülkemizde birçok insan tarafından rehavetle karşılanmıştır. Yüzümüzün tam ortasını gösteren burun olduğu için ve nefes alma organımız olduğundan dolayı burun son derece önemli dir. Kimi insan halinden memnun olabilir ama kimisinin de burnu korkulu rüyasıdır. Bunun başlıca sebebi  her insanın uzvunun bir olmamasıdır. Ve her insanın beklentilerinin farklı olmasıdır. Bu beklentileri karşılayamayan bir burun ile yaşamak istemeyen insanlar vardır.  Kişi karar verdikten sonra bir hekim den bilgi alabilir ve sonrasında burun estetiğine karar verebilir.

Burun estetiği ameliyatını kişi burnundan rahatsız olduğu için yaptırabilir. Yani kişisel amaçlı beğenmediğinden bu yola başvurabilir.  Örneğin kişinin burnu büyük olabilir. Ya da haddinden fazla yamuk  olabilir. Bu durum insan psikolojisini olumsuz yönde etkiler. İnsanın sosyal çevresi ile uyumu adaptasyon sıkıntısı çekmesi gibi nedenler olabilir. Bir hekim yardımı ile burun ameliyatı gerçekleşir. Tabi burada önemli olan bireyin sağlam kafa ile düşünüp  karar  vermesidir. Ameliyat sonrasında hayatı tamamen değişen eskisinden fazla kendine güvenen birçok birey bulunmaktadır. Bunun dışında sağlıksal olarak da burun estetiği yaptırılabilir. Örneğin kimi insan nefes alıp vermekte zorlanabilir.

Bir çok insan uyurken ağzından nefes  alıp verir. Başka bir sebep de olabilir ancak  burun kemiği yapısından kaynaklı bir sıkıntı olma ihtimali yüksektir. Kişi bu sebepten ötürü daha rahat nefes alıp vermek adına burun ameliyatı yaptırabilir. Ameliyat sonunda düzenli nefes alıp vermeye başlayan birçok insan kayda geçmiştir. Ayrıca bunun yanında insanların başına talihsiz kazalar da gelebilir. Kaza sonucunda  burun kırılması olabilir. Bu tamamen sağlık amaçlıdır. Kaza sonucunda kişinin burnu operasyonla eski haline döndürülür. Tramva sonucunda burunda eğrilik de meydana gelmiş de olabilir. Bu eğriliği ortadan kaldırmak için de burun ameliyatına başvurulur.