OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

H100 Aşısı Nedir, Faydaları Nelerdir?

H100 aşısı deforme olmuş nemini kaybetmiş kırışmış ve zarar görmüş olan cildin nem tutma kapasitesini artırır. Nem kapasitesi artan cilt ilerleyen yaşlarda sentezleyemediği mineral peptit amino asit gibi yapı taşlarını cilt altına hazır olarak verir. H100 aşısı cildin gerek duyduğu tüm ihtiyaçları gidererek canlı genç ve elastik bir görünüme kavuşturur. Son dönemlerdeki en popüler medikal estetik tedavilerden biri olan H100 aşısı cilt gençleştirme kokteylleri arasında en başarılı ürün olmuştur. Cildin daha canlı ve genç görünmesi için ihtiyacı olan tüm yapı taşlarının cilde verilmesi gerekir. Gündelik hayat koşuşturması içinde genellikle cilt için yapılması gereken bakımlar unutulmakta ya da ihmal edilmektedir. H100 aşısı ile cilde gerekli olan tüm vitamin ve mineraller verilir.

H100 Aşısı İçeriği Nedir?

H100 aşısı cildin nem kapasitesini artırır ve daha genç görünmesini sağlar. Bu aşı diğer cilt gençleştirme tedavilerine göre çok daha zengindir. Cildi sadece nemlendirmek ile kalmayıp ileriki zamanlarda cildin ihtiyacı olan tüm yapı taşlarında içerisinde bulundurur. H100 aşısı içerisinde mannitol bulunur. Bilinen en etkili antioksidanlardan biridir aynı zamanda ödem sökücü özelliği vardır.

H100 aşısı içerisinde bulunan hyaluronik asit cildin nem oranını yükseltir. Pro kolajen peptit ise ciltte zaman içerisinde oluşan mimik çizgilerinin ve kırışıklıkların açılmasına yardımcı olur. B1 ve B6 vitamini içeren H100 aşısı cildin yaşlanma sürecini yavaşlatır.

H100 Aşısının Nasıl Uygulanır?

H100 aşısı medikal estetik uzmanlarınca yapılır aşının yapılacak olduğu bölgeye lokal anestezi kremi uygulanır. H100 aşısı cilt altına mezoterapi yöntemi ile uygulanır. Antistatik kremler 30 dakika süresi boyunca streç altında bekletilir. Sonrasında cilt kremlerden temizlenir. Dezenfekte işleminden sonra H100 aşısı birer santim ara ile uygulamanın yapılacağı bölgeye deri içine enjekte edilir. Bu işlemde çok ince iğneler kullanılır.

İğnelerin ince olması ve işlem öncesinde anestezi uygulandığı için ağrı ve acı en aza iner. H100 aşısı lokal anestezi kreminin sürülmesi ile beraber ortalama 30 dakika sürer. H100 aşısı boyun el üzeri ve dekolte için kullanılır. Her insan cildinin yaşlanma belirtisi elastikiyet kaybı tedaviden beklentisi ve tedavi ihtiyacı birbirinden farklıdır. Medikal estetik uzmanları kişinin ihtiyacını belirledikten sonra H100 aşısının tedavisini kişiye özel olarak planlar.

Tedavi Süresi

H100 aşısı genç ciltlerde 2 seansta yeterli olur. Seans aralıkları 2 ya da 3 hafta tutulur. Orta yaştaki ciltler için 2 ya da 3 seans yeterlidir. Yaşlanmış ve yıpranmış ciltler için ise 3 ya da 5 seans gereklidir. Cildin durumuna göre belirlenmiş olan seanslar uygulanmaya başlamasından itibaren ciltte belirgin değişiklikler fark edilir.

H100 aşısının içinde bulunan en güçlü antioksidanlardan birisi olan mannitol H100 aşısının tesirini ve kalıcılığını artırır. Mannitolün kalıcılık etkisinin yanı sıra ödem sökücü etkisi de bulunur. Ciltteki suyu tutan dokuların onarımını sağlayan hyalüronik asidin dokularda daha uzun bir süre kalmasını sağlar.

H100 Aşısının Etkisi Ne Zaman Başlar?

H100 aşısının uygulanması ardından etkisi hemen fark edilir. Uygulamanın yapılmış olduğu ilk 7 gün içinde ciltte canlılık ve parlaklık görülür. Ciltteki canlılık ve parlaklık aylar içerisinde artarak görülmeye ve hissedilmeye devam eder. Günde 2 litre su içilmesi aşının etkisinin daha uzun süre devam etmesini sağlar. H100 aşısı cildin yapı taşlarından olan kolejini artırmaya yönelik bir tedavi çeşididir.

Aşının Yan Etkileri

H100 aşısının herhangi ciddi bir yan etkisi bulunmaz. Alerjik reaksiyona yol açabilecek herhangi bir asit protein bulunmadığından son derece sağlıklı ve güvenilir bir tedavidir. H100 aşısının uygulanması sırasında geçici olarak beliren kızarıklık şişlik ve morluk görülmesi normaldir. İlerleyen yaşlarda aşı yaptıran kişilerde damarlar zayıf olduğu için morluklar çok daha çabuk oluşur.

H100 aşısı ardından isteyenler K vitamini içeren kremler kullanarak geçici yan etkilerden kurtulabilir. H100 aşısının uygulanmasının ardından ilk 24 saat içerisinde spor yapılmamalı ve sonraki 2 gün içerisinde de ağır hareketlerden kaçınılmalıdır. Ayrıca sauna ve sıcak banyo kullanımından kaçınılmalı ve aşırı sıcaktan da uzak durulmalıdır. Aşının yapılmasının ardından direkt güneş ışığına maruz kalınmamalı ve güneşten korunmak için güneş koruyucu kullanılmalıdır.