OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Dudak Estetiği Nedir?

Güzel bir görünüme sahip olmak adına yapılan birçok çeşit estetik operasyon bulunmaktadır. Bunlardan biriside bayanların en çok hassas oldukları yer dudaklardır. Bayanların birçoğu dolgun dudaklara sahip olmak isterken bazıları da dudaklarının kalınlığından şikâyet etmektedirler. Günümüzde ister dudak kalınlaştırma olsun isterse de dudak inceltme operasyonları olsun hem kolay hem de çok sık yapılan operasyonlardan birisi haline gelmiştir. Son günlerde yapılan dudak estetiklerinde en sık kullanılan yöntem dudak doğuları ile yapılan yöntemdir. Hastalar dudak estetiği hakkında bilgiler alırken hem çok kısa süren bir işlem olmasından hem de kolay bir yöntem olmasından dolayı tercihler arasında yer alan estetik müdahalelerin baş sıralarında yer alır. Bazı bayanların dudak yapıları ince olabilir ya da yılların vermiş olduğu sebepler yani yaşlanma ile birlikte dudağın içeriğinde bulunan yağ dokusundaki miktarda azalmalar meydana gelir. Bu sebeplerden dolayı dudaklarda incelmeler oluşmaktadır. Dudak kalınlaştırma operasyonu ile bu sorun ortadan kaldırılabilmektedir. Dudak inceltme operasyonunda ise fazla kalın olan dudakların küçültülmesi amaçlı uygulan işlemdir. Kalın olan dudağın kırmızı renkli kısmı yani mukozasından elips şeklinde olan yağ dokularıyla birlikte çıkartılıp uygun bir işle ile operasyon yapılan bölgenin dikilmesidir. Bu operasyonda lokal anestezi uygulaması yapılmaktadır. Bu yüzden de hasta hiçbir şekilde bir ağrı ya da acı hissetmeden işlem tamamlanmış olur. Dudakta operasyon sonunda şişlikler meydana gelir fakat bu şişlikler 8 ile 10 gün kadar bir sürede iyileşmektedir. Dudakta oluşan şişliklerden hiçbir şekilde korkulmamalıdır.

Dudak Estetiğinde Kullanılan Yöntemler

Dudak estetiğinde cerrahi olan yöntemler ve cerrahi olmayan yöntemler kullanılmaktadır.Cerrahi olmayan yöntemler daha sık tercih edilmektedir çünkü hepimiz kabul etmekteyiz ki güzeli severiz ama kolay ulaşabilmeyi hepimiz isteriz.Bu yüzden Cerrahi yöntemler yerine cerrahi olmayan yöntemleri insanlar daha sık kullanırlar.Cerrahi yöntem gerektirmeyen dudaklar için cerrahi olmayan yöntemler uygulanırken cerrahi aşama gerektiricek derecede olan dudaklar içinde cerrahi aşama gerektiren operasyonlar yapılır.

Dudak estetiğinde kullanılan dolgu maddeleri vardır.Bu dolgu maddeleri dudağa enjeksiyon edilerek dolgu yapılmasını sağlar.Hastanın kendi vücudundan bir yağ dokusu alınır ve dudağa dolgu o şekilde yapılır.Dudaklarımızın belirli bir kas dokusu vardır ve o kas dokusuna alınan yağ enjekte edilerek dudaklarda dolgunluğa ulaşılır.Hepimiz istediğimiz güzelliklere erişebilmek için yollar kat ettiğimiz gibi gerekli aşamalardan da geçiyoruz. Estetik de aşama aşama bizlerin güzelliğe bir adım daha yaklaşma umudumuz.

Dudak estetiğini daha çok dudakları ince olan ya da zamanla incelen kişiler genel anlamda estetiği tercih eden kişilerdir.Hepimizin bildiği gibi olumsuz sağlık koşulları durumunda da insanlar ameliyat olmak zorunda kalabilirler.Dudak kanserine yakalanmış insanlar da güzelliğin yanı sıra sağlık açısından dudak estetiği ameliyatına başvururlar.Dudakları kalınlaştırmak ve kırışıkları düzelterek dolgunlaştırmak için pek çok yöntem var.Yabancı dolgu malzemeleri de bu yöntemlerden sadece biri.Yabancı dolgu maddeleri olarak sıvı slikon,slikon yağı gibi dolgular kullanılır.Bunun yanı sıra geçici dolgu malzemeleri de vardır.Geçici dolgu malzemeleri geçici bir güzellik gibi düşünebilirsiniz.Geçici dolgu malzemelerinde istenilen güzelliğe ulaşılır ancak 4/5 ay sonra dolgular eskisi gibi kalmamaya ve tekrar yapılma ihtiyacı oluşturmaya başlar.Bu nedenle geçici dolgu pek de sağlıklı görünmemektedir.Herhangi bir dolgu maddesi kullanılmadan da dudak dolgunlaştırılması yapılmaktadır.En iyi ve en kalıcı yöntemler bu tekniklerle elde edilmektedir.Bizler de geçici değil kalıcı bir estetik olmasını istediğimiz için bu yöntemi tercih ediyoruz genel anlamda.Bu yöntem fazla dolgunluk gerektiren konularda oldukça gerekli bir yöntemdir.Birde Dudak Asma yöntemi vardır.Bu yöntem yapıldığı taktirde dudakta herhangi bir iz kalmadan estetik işlemi yapılmış oluyor.Bu yöntem oldukça etkili bir yöntem olup tavsiye edilen yöntemler arasındadır.