OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Yüzün ortasında bulunan ve şüphesiz en dikkat çekici noktalardan biri olan dudak; yüz güzelliği denildiğinde akla ilk gelen unsurlardan bir tanesidir. Dudak güzelliği kadınların hayatında çok önemli bir yere sahip olmaktadır. Birçok kadının aklında dudak dolgusu nasıl yapılır? Gibi sorular yer alabilmektedir. Bunun nedeni ise bazı kadınların dudakları doğuştan büyük ve dolgunken bazı kadınların dudakları aynı şekilde büyük değildir. Fakat artık bu bir problem değildir. Çünkü yapılan çeşit çeşit estetik operasyonları hayatımızı birçok açıdan kolay hale getirdi. Dudak dolgusu operasyonları ile artık arzu ettiğiniz dudak görünümüne sahip olacaksınız. Dudak dolgusu operasyonu için bir doktora başvurduğunuzda. Doktorunuz. Tavsiyesi ve sizin beklentilerinizi karşılayacak doğrultuda dudak dolgunuzun şekline, hacmine ve çeşidine karar verilir. Operasyon günü daha önceden alınan kararlar doğrultusunda operasyona başlanır.

Dudak Dolgusu Aşamaları

Dudak dolgusu aşamaları çok uzun süremeyen bir süreç olmaktadır ve genel olarak aşamaları şu şekilde yer almaktadır.

  • Dudaklar birçok sinir noktasının geçtiği bir alan olduğu için operasyon başlamadan 15-20 dakika önce uyuşturulmaktadır. Böylece ilerleyen zamanlarda acı hissetmeniz engellenmiş olacaktır.
  • Daha sonra ince uçlu enjektörlerle dolgu malzemesi yani hyalunorik asit dudaklara enjekte edilmektedir. Böylece dolgun bir görünümüme sahip olunacaktır.
  • Hyaluronik asit dudağın doğal yapısında da bulunan bir yapı olduğu için yan etki riski fazla olmamaktadır.

Dudak Dolgusu Sonrası İyileşme Süreci

Doğal olarak insan bedeninde gerçekleşen her operasyonun belirli bir iyileşme süreci bulunmaktadır. Bu süreç yapılan işlemlere göre farklılık gösterebilmektedir.  Dudak dolgusu işlemi çok uzun sürmeyen ve çok ağır olmayan bir işlem olduğu için iyileşme süreci de çok zorlu bir süreç olmamaktadır. Genel olarak operasyondan sonra en geç bir saat içinde sosyal hayatınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Tabi ki bu süreç yapılan operasyonun çeşidine göre de farklılık gösterebilmektedir.

Dudak Dolgusu Çeşitleri Nelerdir?

Dudak dolgusu yapılabilmesinin birçok çeşidi ve birçok yöntemi bulunmaktadır. Bu yöntemlerin belirlenmesindeki ana etken nasıl bir dudağa sahip olmak istediğiniz ve dudak yapınızın gerçekleştirilecek işleme uygun olup olmadığı olmaktadır. Gerçekleştirilecek olan işlem dudak yapınıza uygun bir şekilde seçilmelidir. Güncel dudak dolgusu çeşitleri şu şekilde yer almaktadır.

 Klasik Dudak Dolgusu

Olarak adlandırılan görünümünde ve dudak yapısında radikal bir değişiklik kabul etmeyen sadece hacim oluşmasını ve dolgun bir görünüme sahip olmasını bekleyen herkes bu yöntemden istifade edebilmektedir. kullanılan bu yöntem en çok tercih edilen yöntemlerden bir tanesi olmaktadır.

Rubani Dudak Dolgusu

Genellikle dudaklarını çok daha dolgun olmasını isteyenlerin tercih sebeplerinden biridir. Buradaki temel farklılık ise rubani stilinde dudakların klasik dolguya göre çok daha sağlam bir hacim kazanmış olmasıdır.

Eve Stili Dudak Dolgusu

Genellikle alt dudağa dolgu şeklinde uygulanan bir yöntem olup kişinin alt dudağına daha farklı bir şekil gerektiren bir yöntemdir.

Pierlukqe Dudak Dolgusu

Yapılan bu işlem de ise sadece alt dudağa işlem uygulanarak oluşturulmuş ve bu şekilde görünüm elde edilen yöntemlerden biri haline gelmiştir.  Alt dudak üstünde inci görünümlü bir şekil ile yöntem izlenilerek uygulanan bu estetik süreci de sık sık kullanılmaktadır.

Cupid Lip Dudak Dolgusu

Yöntemi ise üst dudaklara estetik açıdan uygulanan yöntemlerden bir tanesini olmaktadır.

Melek Kanalı Dolgusu

Uygulanan bu yöntemde ise üst dudaklarda değişik bir şekil uygulanarak oluşturulan bir yöntem olup bu yöntemde sade ve gösterişli bir sonuç almak mümkün olabilmektedir.