OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Dudak Dolgusu Estetik Fiyatları 2021

Günümüzde tıp dünyasının ilerlemesi ile dış görünümünden rahatsız olan birçok kişi yüz ya da vücutlarında değişiklikler yapmaktadırlar. Dudak dolusu operasyonunu tercih edenler, genellikle dudak yapıları çok ince olan kişiler ile beraber, dudakları ile ağız yapısı ile uyumlu olmayan kişiler de tercih etmektedirler. Dudak dolgusu fiyatları yapan hekime ve kullandığı dolgu türüne göre değişebilir. Dudak dolgusunun fiyatı ile kalıcılığı doğru orantılıdır. Dudak estetiği uygulamasına 18 yaşını doldurmuş birçok genç kız tarafından ilgi görmektedir. Dudak estetik fiyatları ilden ile yada hastaneden hastaneye değişiklik gösterir.

Dudak Dolgusu Operasyonu Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu, bay ve bayanların tercih ettiği bir estetik ameliyatıdır. Bu ameliyatı düşünün kişiler öncelikle doktor muayenesi yaptırmalıdır. Vücudumuz da bulunan hiyalüronik asit in etkisinin azalması ile vücudumuzda kırışıklıklar meydana gelir. Dudaklarımızda azalan bu asit seviyesi estetik cerrahi yardımı ile artırılarak dudakları güzel bir görünüş almasını sağlar. Bir Çok kişi kozmetik ürünlerle dudaklarını dolgun göstermeye çalışsa da bu geçici bir çözümdür. Dudak dolgusu ameliyatı öncesi hastaya sınırlı uyuşturma uygulanır.

Yani dudaklara sürülen uyuşturucu krem sayesinde kişiler hiçbir acı hissetmezler. Operasyon genellikle 15-20 dakika sürmektedir ve kişi genellikle acı hissetmez. Oldukça kolay olan dudak dolgusu işleminden sonra, dudak bölgesinde nadiren de olsa yanak ya da Çene kısmında morluklar ve şişmeler gözükmektedir. Dudak bölgesindeki şişlikler bir hafta ila 10 gün arasında iyileşecektir. Beklenmeyen bir komplikasyon durumunda doktorunuza hemen ulaşmalısınız. Dudak dolgusu hamile bayanlara ve emziren annelere uygulanması uygun değildir. Aynı zamanda pıhtılaşma bozukluğu olan(hemofili) kişilere de yapılmamaktadır.

Dudak dolgusu hakkında bilmeniz gerekenler

Son zamanlarda birçok insan tarafından tercih edilen dudak dolgusu sayesinde genç bir görünüme sahip olabilirsiniz. Yüz hatlarımızda da güzel bir değişime de etki eder. Uygulama  öncesi hasta ile tüm ayrıntılar konuşulmalıdır. Hastanın tüm beklentileri dinlenmelidir. Dudak dolgusu işlemi plastik cerrahi veya dermatologlar tarafından yapılmaktadır. Dudak dolgusu yaptıracak kişiler güvenilir bir hastane ortamını tercih etmelidirler. Deneyimi yüksek bir doktor kadrosu olması gerekir. Çünkü dudak dolgusu operasyonu herkes için aynı ölçü kullanılmamaktadır.

Dudak dolgusu estetik işleminde en çok merak edilen soru ise dolgunun kalıcı olup olmamasıdır. Dudak dolguları kalıcı ve ömür boyu kullanılmamaktadır. Kalıcılığı kişiden kişiye değişmekte ve en fazla 1 ila 2 yıl arası sürmektedir. Kolay bir ameliyat olduğu için, estetik güzelliğe önem verenler sıklıkla yaptırmaktadırlar. Dudak dolgusu işlemi sonrasında özellikle bayanların, kendilerine olan güvenleri artarak daha alımlı ve güzel hissederler. Dudakların dermiş tabakasının içerisine enjekte edilerek, iki dudağa toplam 1cc dolgu enjekte edilmektedir. Dudak dolgusu uygulamasında dudağın çevresinde ki kısımlarda bazı değişikliklerde yapılabilir. Nadiren de olsa bazı kişiler sadece üst dudak ya da alt dudağa uygulama yaptırmak istemektedirler.

Dudak dolgusu sonrası dikkat etmeniz gerekenler

Dudak dolgusunda, dudağımıza enjekte edilen asit ile dudağımıza şekil verilir. Uygulamadan sonra  3-4 saat süre ile sert bir şey çiğnenmemelidir. Aynı zamanda dudağımızı soğuk ve sıcak ile temas ettirmemeliyiz. Ruj ve dudak kalemi sürmemeliyiz. Aynı zamanda bir gün boyunca dudak hareketlerinden öpüşme gibi eylemlerden uzak durmalıyız. Uygulama sonrası bir kaç saat dik durmalıyız. Dudağımızı deforme edecek maddelerden uzak durmalıyız. Özellikle spor, hamam, sıcak ve soğuk duş gibi ortamlardan uzak durmalıyız. Birkaç gün daha dikkatli yaşarsak her hangi bizi rahatsız edecek bir durum ile karşılaşmayız.