OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Dolgu

Derimiz yerçekiminin etkisiyle , çevresel faktörler ve düzensiz yaşamla birlikte yaşlanmaya başlar.Bu etkileri kişiler yüzdeki hacim kaybı ve derin kırıklar(çizgiler) olarak görür ve cilt daha yorgun bir görüntü alır.

Derimizin ana yapıtaşlarından biri olan hyaluronik asit bir şeker türevidir ve aynı zamanda derinin su tutma kapasitesinden sorumludur. Yüksek su tutma kapitesinden dolayı cildin daha parlak ,daha pürüzsüz görünmesini sağlar.Zamanla dokuda azalan hyaluronik asit miktarını yerine koymak için geliştirilen, hyaluronik asit dolgular, laboratuvar koşullarında hayvansal kaynak kullanılmadan elde edilir. Her geçen gün gelişen üretim teknikleri ile çapraz bağlarla bağlanarak oluşturulan hyaluronik asit dolgular, enjektöre çekili uygulamaya hazır forma getirilir. Cildimizdeki bu yapıyı güçlendirmek için bol su içmek ,yeşil yapraklı sebzelerle beslenmek, zeytinyağını tercih etmek doğru olacaktır.

Dolguları kullanma alanları bazen yüzdeki asimetrik çökükler, hacim kaybeden veya yapısal volüm azlığı olan dudaklar, yine yaşla birlikte yer değiştiren veya yapısal olarak çökük göz altları, nazalobial çizgiler(burundan dudak köşelerine doğru inen) veya yanaklarda kullanılabilir. Vücutta kullanılan dolgularda mevcuttur.

Burunda da küçük burunları büyütmek veya ucunu kaldırmak için de dolguları kullanmaktayız, yüzdeki altın oranı yaratmak için kısa çenelere uyguladığımız dolgular kişileri oldukça mutlu etmekte ve burun ,çene simetrisini düzenlemektedir.

Günümüzde çok çeşitli markaların dolguları ve bunların volüm olarak değişiklik gösteren çeşitleri vardır. Burada uygulama yapan doktor hastanın isteğini göz önüne alarak uygun olan dolguyu belirler.

Dolgu uygulaması 15-20 dk. süren kısa ve acısız bir işlemdir. Uygulama yapılacak bölgeye öncesinde anestezik bir krem sürmek yeterlidir. İşlem sonrası bölgeye göre şişlik ve morluk olabilir, bu durum 3-7 gün içinde geçen bir durumdur.1 hafta 10 gün sonra hasta kontrole çağrılır. Dolgu uygulaması 6 ay ila 12 ay arası kalıcılık gösterir .Düzenli uygula yapıldıkça bu süre uzayacaktır.