OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Dermapen Cilt Bakımı Nedir? Nasıl Yapılır?

Günümüzde teknolojinin ilerlemesi ile cilt bakımında ilerlemeler kaydedilmiştir. Cilt bakımı hem sosyal hem de psikolojik olarak kişinin kendisini iyi hissetmesini sağlar. Son zamanlar çok sık kullanılan yöntemlerden biri de dermapendir. Dermapen; yüzde ki kırışıklık, lekelenme, yanık ve ağız çevresi çizgilerine uygulanır ve cilde yeni bir görünüm kazandırır. Bu uygulamanın ilk tarihi antik Çin de yapılmıştır. Çin tarihinde prensesleri güzelleştirmek için uygulanmıştır. Günümüzde dünya da ve Ülkemizde sık kullanılan bir cilt yenileme işlemidir. Sadece bayanlarda değil erkeklerde de uygulanmaktadır. Dermapen işleminin bu kadar çok tercih edilmesinin ana etmenlerinden biri de kimyasal madde kullanılmamasıdır. Son derece kolay ve ulaşılabilecek bir yöntemdir.

Dermapen Nasıl Uygulanır?

Mikro iğne yöntemi ile cildin en üst tabakası ile bir alt tabakasının uyarılmasıdır. Cilt de her hangi bir yanma, kızarma ya da tahrişe neden olmayan bir yöntemdir. Bu yöntem ile kolajen üretimi artırılarak uygulanmaktadır. Dermapen işlemi doktorlar tarafından güvenilir bir ortamda yapılmaktadır. Merdiven altı diye tabir edilen yerler de yapılması durumunda cilde zarar verebilir. Bu durumda ciltte yanma ya da aşırı derece de tahriş görülmektedir.

Kişi Dermapen tedavisi yaptırmadan önce doktor muayenesinden geçer. Kişinin cilt yapısı analiz edilir. Dermapen işlemine başlamadan önce kişinin yüzü temizlenmelidir. İşleme başlamadan önce işlem yapılacak bölgeye anestezi uygulanmaktadır. Böylece her hangi bir ağrı hissedilmez. Daha sonra uygulama yapılacak bölgeye saf hyaluronik asidi enjekte edilmektedir. Saniye de ortalama 100 vuruş yapılır. Dermapen cihazında 12 adet iğne bulunur. Cildin yenilenmesini sağlayan bu işlem uygulama alanına göre süresi değişmektedir. Yüze yapılan uygulamalar genellikle 30 ila 40 dakika sürer. Uygulamadan sonra cilde hekim tarafından krem sürülür. Dermapen sadece yüze değil cildin birçok alanına uygulanmaktadır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz;

*Kaş Bölgesi

*Ağız ve çevresi

*Alın Bölgesi

*Gözaltı ve çevresine

*Burun lekelenmesi

*Yanak Bölgeleri

*Dudak ve çevresi

*Çene altı sarkmaları

*Yanak izleri ve lekelenmeleri

*Boyun ve çevresi

gibi bir çok alana uygulanmaktadır. Dermapen yapılan alana göre seans sayısında değişiklik gösterir. Ortalama 4 hafta sürmektedir. Hafta da 1 seans yapılır. Düşük bir maliyet ile yapılmaktadır. Dermapen işlemi acı hissettirmez ve kısa sürede güzel bir cilde sahip olmanızı sağlamaktadır.

Dermapen Tedavisi Sonrası Dikkat Edilecek Hususlar?

Dermapen tedavisi ile istediğiniz cilde sahip olacaksınız. Mikro iğnelerde gençleşmenin mucidi Dr.Camirand’dır. Kanadalı olan Dr. Camirand uygulama sayesinde cildin yenilenmesinde bir devrim yapmıştır. Uygulama esnasında ve sonrasında her hangi bir olumsuzluğa rastlanmamaktadır. Fakat bu konuda bazı konular dikkat edilmesi gerekmektedir. Dermapen işleminden sonra ciltte kızarıklık ve yanma hissi oluşmaktadır bu olağan bir durumdur. Bu durum ortalama 5-6 saat içerisinde kaybolmaktadır. Birkaç gün içerisinde kızarıklık ve yanma hissi tamamen kaybolur. Tüm cilt tiplerine uygulanan yöntem sonrasın da en çok dikkat etmemiz gereken, güneş ışığına maruz kalmamaktır. Güneş ışınları, cildin toparlanmasını geciktirebilir. 1hafta boyunca yüksek faktörlü güneş kremi uygulanması tavsiye edilir. Aynı zamanda bir gün boyunca sıcak su ile temas kurulmaması gerekmektedir. Havuz ve sauna yine dikkat etmemiz gereken önemli şartlardır.

Dermapen  Tedavisi Kimlere Uygulanmaz?

  • Diyabet hastaları
  • Kemoterapi alanlar
  • Hıv hastaları
  • Açık yarası bulunanlar
  • Cilt kanserleri
  • Yüksek derecede alerjik reaksiyonlar bulunan kişilere önerilmemektedir. Yaptırmak isteyen olursa muhakkak bir uzaman ile görüşüp öyle karar vermelidir.