OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Buz Lazer Epilasyon Nedir? Nasıl Yapılır?

Geçmişten günümüze kadınların en büyük problemlerinden biri de tüyle mücadele olmuştur. İlker dönemlerde farklı yöntemler uygulayan kişiler, teknolojinin ilerlemesi ile epilasyona yönlenmişlerdir. En çok tercih edilen epilasyon yöntemlerinden bir tanesi de buz lazer epilasyondur. Herkesin memnun kaldığı bir yöntemdir.

Buz Lazer Epilasyon Nedir?

Buz Lazeri safir kontak soğutma ucu ile cildi soğutur yani kıllar buz yöntemi ile dondurulur. Buz lazer sayesinde istenmeyen tüylerden etkili ve kısa sürede kurtulabilirsiniz.3 dalga boylu lazer yöntemi uygulanmaktadır. Buz lazerini diğer lazer türlerinden ayıran özellik geniş alana etki etmesidir. Bir atışla tek kıl kökü değil birçok kıl kökü etki altına alınır. Seanslar 30 ila 40 dakika arası sürmektedir. Fakat kişinin kök yapısına göre değişebilir.6 seans sonrası istenmeyen bütün tüylerden kurtulmuş olacaksınız.

Buz Lazer Epilasyonu Hakkında Bilmeniz Gerekenler Nelerdir?

Genellikle bayanlara uygulanan lazer epilasyon artık erkekler de tercih etmektedir.  Bir çok yerine uygulanabilir. Özellikle yüz ve çene altı tüylerinde seanslar kısa süreli olmaktadır. Bayanların psikolojisini çok fazla etkileyen tüyler yüz bölgesindekilerdir. Yüz de bulunan kılların derinliği fazla olduğu için atış yapılırken dikkat edilmesi gerekir. Çünkü fazla doz yanıklara ve lekelenmelere neden olmaktadır. Kademeli ısıtma yöntemi kullanıldığı için cildimizi tahrip etmez. Ağrısız bir uygulama olan Buz Lazer yöntemi ile uygulama alanı -3 dereceye kadar soğutur. Bu sayede vücutta ferahlık hissedilir.

Yan etkisi olmayan epilasyon ile yüksek derece de konfor elde edebilirsiniz. Tüm cilt tiplerine uygulanan epilasyon, beyaz tenlilerde daha erken başarıya ulaşılır. Bu yöntem ile muhteşem bir vücuda sahip olabilirsiniz. Milyonlarca kişiye uygulanan buz lazeri son derece güvenilirdir ve yan etkisi bulunmamaktadır.  Çünkü vücudumuzun sadece üst tabakasına etki etmektedir. Buz lazerinden alınan x ışınları, birçok tetkik içinde alınır, Emar,  Tomogrofi, röntgen gibi. Bu nedenle oldukça güvenilir bir uygulamadır. Buz Lazer epilasyon sayesinde yapılan atışlar, kıl köklerini tahrip eder. Böylelikle kıl köklerini yavaş yavaş ısıtmaktadır. Isınan kıl kökü zayıflar ve tamamen yok olmasını sağlamaktadır.

Buz lazer Epilasyonun Hangi Bölgelere Uygulanır?

Kadın ve erkekler ağrısız bir şekilde istemedikleri tüylerden kurtulmak istemektedir. Buz lazer epilasyonu tüylerin istenmediği her bölgeye uygulanır. Bunlar;

*Tüm bacak

*Ayak kılları

*Tüm Kol

*Sırt

*Göğüs

*Karın ve Göbek Bölgesi

*Bikini Bölgesi

*Koltuk Altı

*Genital Bölge

*Yüz ve çene altı

Gibi bir çok alana uygulanmaktadır.

Buz Lazer Epilasyonu Hangi Durumlarda Uygulanmaz?

Buz lazer epilasyonu hamile kişilere uygulanmamaktadır. Eğer kişi hamile kalmadan seanslara başladı ise gebelik ile seanslara ara vermelidir. Ayrıca hormonal acıdan kişiye zarar vereceği için ergen dönemindekilere tavsiye edilmemektedir. Birçok uygulama merkezinde 16 yaş sınırı konulmasının amacı da bu yüzdendir.

Bunun yanı sıra epilepsi ve kalp pili olan kişilere de önerilmemektedir. Buz lazer uygulanılacak alanda açık yara, enfeksiyon ve mantar olmaması gerekir.

Buz Lazer Epilasyon Fiyatı

Bay ya da bayanlar vücudunun tamamına ya da belli bir bölgesine buz lazer epilasyon yaptırabilir. Güzellik merkezlerinde ya da hastanelerde uygulanmaktadır. Epilasyon fiyatı güzellik merkezlerinde ve hastanede farklılık göstermektedir. Başarılı bir epilasyon yöntemi olan buz uygulaması pek çok alanda yapıldığı için fiyatı da farklılık gösterir. Yapılacak alan ve seans sayısı fiyatı belirleyen unsurdur. Bunun yanı sıra kişinin kıl yapısı da seans sayısını belirlemektedir. Seans yaptıracak kişiler cilt analizi yaptırdıktan sonra fiyat konusunda net bilgi elde edebilir.