OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Burun Ucu Estetiği (Tipplasti)

Burun ucu estetik olarak yüz ifadesini değiştiren önemli bir bölgedir. Burun ucu estetiği burun kemiğine dokunmadan sadece burun ucundaki asimetri, genişlik, düşüklük, burun ucu deformitesi ve küçültmek için yapılan işlemdir.

Yüzdeki altın oran estetik ameliyatlarda nasıl dikkate alınıyorsa burunda da altın oran mevcuttur, burun yüzün 1/3 orta kısmına denk gelmeli ve burun ucu uzunluğu ile ağız genişliği mesafesi yine altın oran kuralına göre ayarlanmalıdır. Burun kökünde cilt en ince iken burun ucuna geldikçe kalınlaşır ve cilt içi sebase bezlerin sayı ve yoğunluğu artar. Sadece bu bölgenin cerrahi olarak düzeltilmesi de mümkündür ancak hastanın burnunun geri kalan kısmının elde edilecek sonuca uyum sağlayabilmesi içinde ameliyat öncesinde iyi bir planlama yapılması gerekmektedir. Piezo yöntemiyle burun ucunu düzeltirken ince uçlarla burun kemiğine de hafif bir şekil verme işlemi gerçekleştirilebilir. Burun ucu kıkırdakları burundaki nazolabial açıyı belirlemek için burunun kolonları gibi denilebilir. Bu bölgedeki kıkırdak yapıdaki çalışma yöntemi burunun ilerideki düşme riskini ortadan kaldırır.
Burun ucu estetiği lokal olarak yapılan anestezi gerektirmeyen ve sonrasında hastane yatışı olmayan bir müdahaledir. Septuma yani burnu ikiye ayıran ortadaki kıkırdak yapıya, burun sırtını ve yanlarını oluşturan kemik yapıya dokunmadan sadece burun ucunda ki kıkırdaklara yapılan düzeltme işlemidir. Bu sayede kalın, sarkık, uzun, yüksek, dar veya geniş burun uçları yeniden şekillendirilebilir. Burun kanatları daraltılabilir.
Burun ucu estetiği burun ve dudak açısını ayarlamak için de en ideal yöntemdir. Alçı ve tapon koymayı bile gerektirmez. Böylece operasyon sonrasında nefes almada hasta sıkıntı yaşamaz. Yüzde morarma olmaz, burunda oluşabilecek ödem de bir kaç gün içerisinde azalır. Operasyondan hemen sonra evinize dönebilir, bir hafta kadar sonra da sosyal hayatınıza geri dönebilirsiniz.