OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Burun Estetiği Süreci

Günümüzde küçükten büyüğe bay bayan fark etmeksizin herkes etkileyici ve güzel bir görünüme sahip olmak istemektedir. Bunun için birçok insan çeşitli estetik ameliyatlarını kendine çare olarak görmektedir. Liposuction, dudak estetiği ve gamze estetiği gibi birçok ameliyatın yanı sıra burun estetiği de en çok tercih edilen estetik ameliyatları arasında yer almaktadır. Birçok insan burnunun görüntüsünden rahatsız olduğu için çeşitli yöntemler denemekte ve istediği görüntüye kavuşmaya çalışmaktadır. Estetik operasyonları için sırada bekleyen adayların sayısı her geçen gün artmaktadır. Güzel bir görünüm kazanmak isteyenlerin yanı sıra sağlık problemleri sebebiyle bu ameliyatlar tercih edilmektedir. Örneğin septum deviasyonu adını verdiğimiz sağlık problemi estetik ameliyatlarının tercih edilme sebepleri arasında yer almaktadır. Yani bu terimin anlamı nefes alma problemi olarak bilinmektedir. Çeşitli sebeplerden dolayı nefes alma sorunu olan bireyler, ameliyat geçirerek sağlıklarına kavuşmaktadır. Bunların yanı sıra birçok insan da sadece güzel bir buruna sahip olmak için bıçak altına yatmaktadır. Bu operasyonu geçirip geçiremeyeceğinize ancak uzman doktorlar karar vermelidir. Yani bir ameliyat için uygun olup olmadığınızı merak ediyorsanız bir randevu alarak muayeneye gidebilirsiniz. Muayene sırasında doktorunuza neden bu ameliyatı istediğinizi, nasıl bir görüntü hayal ettiğinizi, geçirdiğiniz ameliyatları, hastalıklarınızı ve varsa kullandığınız ilaçları anlatmalısınız. Anlattıklarınız doğrultusunda doktorunuz bir yöntem belirleyecek bu operasyonu geçirip geçiremeyeceğinize göre size bir randevu verecektir. Operasyonun başından sonuna kadar gerçekleşen bütün süreçlerde doktor tavsiyelerine uymanız gerekmektedir. Aksi takdirde hayalini kurduğunuz görünüme kavuşmanız pek mümkün olmayacaktır. Burun estetiğin de iyileşme sürecinde işlemin uygulandığı bölgeyi muhafaza etmek burunun dış etmenlerden dolayı zarar görmemesini sağlamak için en önemli faktörlerden bir tanesi olmaktadır.

Burun Estetiği Öncesi Hazırlık

Estetik yaptıracak kişilerin ilk olarak bir muayeneden geçmesi ve hastaya uygulanacak tedavi yönteminin belirlenmesi gerekmektedir. Ameliyat sonrasında kavuşacağınız görüntüyü saç ekiminde de olduğu gibi 3D sistemleri sayesinde önceden görmeniz ve karar vermeniz mümkündür. Doğal bir görünüm kazanmak istiyorsanız gerçekçi beklentiler içinde olmanız gerektiğini kesinlikle unutmamalısınız. Ameliyata hazırlık sürecinde yapmanız gereken bazı şeyler bulunmaktadır. Doktorunuz size bunları belirtecek ve operasyona hazır olmanızı sağlayacaktır.

Örneğin sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklardan ameliyat öncesinde uzak durmak gerekir. Size belirtilen süre içinde bu maddelerin kullanımını azaltmalı hatta bırakmalısınız. Bir diğer önemli konu da Asprin gibi kanı kurutacak olan ilaçlardır. Operasyon öncesinde ilaç kullanımı doktorun haberi olmadan kesinlikle yapılmamalıdır. Beslenme alışkanlıkları ise doktora belirtilmeli ve buna uygun bir şekilde gerçekleştirilmelidir.

Burun Estetiği Teknikleri

Burun estetiği operasyonu açık ve kapalı teknik olmak üzere iki şekilde gerçekleştirilmektedir. Kullanılacak yöntem uzman doktorlar tarafından belirlenmektedir. Açık teknik uygulamasında burun ucuna bir kesi yapılarak işleme başlanır. Kapalı teknikte ise dış kısma herhangi bir kesi yapılmadan direk iç kısma kesi uygulanmaktadır. Yani burun tam açılmadan iç kısmından ameliyat tamamlanır. Birçok doktor kapalı teknik üzerine çalışmalar yapmakta ve tercih etmektedir. Hangi tekniğin sizin için uygun olduğunu öğrenmek istiyorsanız bir randevu alarak ilk adımınızı atabilirsiniz.

Kullanılan tekniğe göre iyileşme süreci değişiklik gösterebilmektedir. Kullanılacak teknik ön muayene sonrasında ya da hastanın isteği ve yüz hatlarına göre değişkenlik gösterebilmektedir. İşlemi Gerçekleştirecek olan doktorun belirlenmesi en önemli faktörler arasında yer alabilmektedir. İşlem ücretinin belirlenmesinde uygulanacak teknik doktor seçimi gibi etmenler gözlemlenebilmektedir.