OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Burun Estetiği Sonrası Burun Sırtında Şişlik

Burun estetiği yapılan araştırmalara göre, gerçekleştirilen estetik operasyonlar arasında en çok tercih edilenidir. Bu durumun farklı nedenler bulunabilmektedir. Bazı insanlar nefes problemleri yüzünden bazıları kazalar sonrasında burun estetiği yaptırabilmektedir. Ya da sadece görünümden kaynaklanan sorunların giderilmesi için estetik işlemlerine başvurulması mümkündür. Üstelik günümüzde burun estetiği için illa ki açık ameliyat yapılması gerekmemektedir. Kapalı burun estetiği ile birlikte de hayal edilen ve istenen burun görüntüsüne erişim sağlanması olasıdır. Burun, yüzün odak noktası olduğu için pek çok insan estetikten sonra yaşadıkları özgüven sorunlarını da arkalarında bırakmaktadır. Ancak estetik işleminden sonra gerek yüzde gerek burun sırtında şişme görülebilmektedir.

Burun Estetiği Sonrasında Ödem

Burunda gerçekleştirilen estetik operasyonları aslında ciddiye alınması gerekli olan komplike ameliyatlardır. Çünkü hem operasyon sırasında hem de sonrasında belli başlı noktalara özen gösterilmesi lazımdır. Zaten bu neden yüzünden operasyon geçirenlerin işlem sonrasında morluk ya da şişlik görme dereceleri birbirinin aynı değildir. Burun estetiği sonrası burun sırtında şişlik yani ödem oluşması olağandır. Fakat bahsedilen ödemin zaman içerisinde azalması ve yeni burun yapısının oturması lazımdır. Hastanın uzman önerilerine göre hareket etmemesi ise ödemin giderek artmasına hatta belli enfeksiyonların kendini göstermesine yol açabilmektedir. Sayılan nedenler yüzünden operasyon sonrasında belli bir dönem dikkatli olmak çok önemlidir.

Burun Estetiği Burun Sırtı Şişliği İçin Ne Yapılmalı?

Burundan estetik operasyon geçirenlerin ilk geceleri oldukça önemlidir. Çünkü estetikten sonra şişliğin kontrol altına alınması hatta hiç görülmemesi ilk gece gerçekleştirilecek uygulamalara bağlıdır. Öncelikle burun estetiği sonrası ödem sorununun oluşmaması için yastık mümkün olduğu kadar dik hale getirilmelidir. Hatta mümkünse hastaların uyur pozisyonda uyumaları önerilmektedir. Buna ek olarak burun ve yüz bölgesine buz yardımı ile kompres uygulanması lazımdır. Tabi uygulanan kompreste zaman aralıkları da çok önemlidir. Aralıksız uygulamalar kan akışı açısından farklı sorunların yaşanmasına neden olacaktır. Buna ek olarak uzmanlar çeşitli medikal reçetelerle şişlik oluşumunun önüne geçmektedir. Önerilerin tümüne uyulmasına karşın şişlik derecesinin artması durumunda zaman kaybedilmeden uzmanlara muayene olunması lazımdır.

Burun Sırtı Şişliği Nasıl Geçer?

Burun sırtı şişliğinin geçmesinin farklı yöntemleri olduğu unutulmamalıdır. Estetik operasyonların genel sorunlarından biri olan şişlik yani ödem için alternatif öneriler bulunmaktadır. Öncelikle şişliğin kontrol altında tutulması açısından ortamın sıcaklığı çok önemlidir. Burun estetiği olanlar eğer mümkünse bulundukları ortamı daha soğuk hale getirmelidir. Böylelikle hem şişliklerinin hem de morluklarının oluşmadığını varsa da daha kısa süre içerisinde kaybolduklarını göreceklerdir. Aynı şekilde ilk gece uygulanan buz kompreslerine uzmanların önerdiği şekilde devam edilmelidir. Burun içerisindeki dikişlerin bakımlarının yapılması da şişlik oluşumunun önüne geçilmesi açısından önemlidir. Bakımlar enfeksiyon oluşumuna da mâni olarak iyileşmenin sağlıklı ilerlemesini sağlamaktadır.