OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Burun Estetiği Neden Başarısız Olur?

Burun estetiği burun çevresinin güzelleştirilmesi ve genç bir görünüm kazandırılmasıdır. Estetik işlemi yapılırken kemik kıkırdak sisteminin korunması gerekir. Yoksa fazla küçültme derinin sarkmasına ve daha büyük görünmesine sebep olur. Burada burundan ne kadar parça alınacağı değil de geride ne kalacağı mühimdir. Burnumuzun dik durmasına yardımcı olan kıkırdak yapısından fazla alındığında nefes alırken burun kanatları çöker ve nefes alma problemi ortaya çıkar. İşlem sonucunda ortaya çıkan burun harika da olsa bu bir başarısızlıktır. Estetik yapılan hastanın burnu yağlı ve kalın bir deriye sahipse ameliyat sonrası şişlik daha uzun sürede iner. Bu bir başarısızlık sayılmaz biraz sabırla istediğiniz buruna sahip olmuş olursunuz. Destek dokularının fazla alığı zaman çökmeler, düşmeler olacağını söylemiştik bu sorun septum, kulak ve kaburgalardan alınan kıkırdaklarla desteklenerek uygun hale getirilir ve düşme engellenir. Ameliyatı yapan doktor yeterli bilgi birikimine sahip değilse, yetenek ve uzmanlığı yoksa estetik başarısızlıkla sonuçlanır. Sadece ameliyat anındaki başarı oranı değil kişinin kendisi de bu süreçte etkilidir. Alınan her türlü darbe, sigara, alkol veya zararlı madde kullanımı, doktorun talimatlarına uyulmaması başarı oranını olumsuz etkiler. Öte yandan bazı cilt sorunları, kişinin mevcut hastalığı, deri yapısı gibi faktörlerde estetik ameliyatının başarı oranını doğrudan veya dolaylı olarak düşürür.

Başarısız Burun Estetiği Nasıl Anlaşılır?

Burunda daha önceden olan fonksiyonel rahatsızlıkların estetik ameliyatı sonrasında devam etmesi buna bağlı nefes alma sorunlarının da devam etmesi, burun yapısının eğri ya da çarpık durması, burun deliklerinin aşırı dar ya da geniş olması, burun ucunda sarkmaların görülmesi, iyileşme süreci tamamlandıktan sonra görsel ya da fonksiyonel olarak ters giden bir şeyler var ise burun estetiği ameliyatınız olumsuz sonuçlar doğurabilir.

Başarısız bir burun estetiğinde şu gibi durumlar gözükebilir;

  • Burun estetiğinde burunda yer alan kemiğin normalden fazla oyulması,
  • Yapılan işlem sonrasında burun ucunun fazla kalkık olması ve burun deliği içinin gözükmesi,
  • Burunun yüz hatları ile uyumlu olmaması (çok kısa veya uzun olması),
  • Burun kemiğinde yer alan uç kısmın iki ayrı bölüm şeklinde gözükmesi gibi yüz hatlarında belirgin hatalar yapılması yapılan ameliyat için olumsuz sonuçlar doğurabilir.

Burun Estetiği Mağdurları Ne Yapmalı?

Başarısız bir burun estetiği süreci yaşadıysanız yapmanız gereken en doğru ve mantıklı şey doktorunuzun takibinde kalmanızdır. Birlikte bir ortak noktaya varmalı ve çözüm yolları üretmelisiniz. Çünkü size yapılan estetik işlemini en iyi bilen kişi kendi doktorunuzdur. Yine de doktorunuzla ortak bir karara varamadıysanız başka bir doktor ile görüşebilirsiniz.

Mükemmeli değil de daha iyiyi isteyebilirsiniz. Ne de olsa hiçbir burun estetiğinde ilk defa da mükemmel bir burun estetiği sonucu yoktur. En iyi yapılmış burunda bile ufacık ve çok küçük kusurlar olabilir. Bu kusurlar doktorun hatası değildir. Estetik ameliyatının bir parçasıdır. Kusursuz bile yüz yoktur inanın. Asıl mühim olan kusurların yüzdeki uyum içinde kaybolmasıdır.

Burun estetiği ameliyatı geçirdiyseniz veya burnunuzdan defalarca ameliyat olmanıza rağmen sorunlarınız devam ediyorsa maddi ve manevi tazminat davası açma hakkına sahipsiniz.