OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Burun Estetiği Hakkında Bilinen 5 Yanlış

Burun estetiği bir diğer adıyla Rinoplast, uygulanan en çok estetikler arasında yer alır. Günümüzde bu kadar çok rağbet görünürken hala ön yargı ile yaklaşıp daha doğrusu yaptırmak isteyip fakat yaptırmayan birçok insan vardır. Burun estetiği ameliyatı sadece burunda yer alan şekil bozuklukların düzeltmek değil, herhangi bir nefes almada kaynaklanan problem doğrultusunda da yapılır. Burun estetiği hakkında doğru diye bilinen aslında yanlış olan bilgileri sizler için topladık.

Burun Estetiğini Sadece Kadınlar Yaptırabilir

Burun estetiği denilince en önce kadınların tercih ettiği görülür. Hâlbuki bu kanı çok yanlıştır. Erkekler de estetik yaptırabilir, istedikleri görünüme kavuşabilirler. Sadece görünüm açısından değil sağlık açısından olaya baktığımızda burun estetiği ameliyatının cinsiyet ayırdımı yapmadığını görebiliriz. Kadın ve erkek burun yapısı birbirinden farklıdır. Bu yüzden de ameliyat yapılırken farklı işlemler uygulanabilir.

Burun Estetiği Her Yaşta Yapılabilir.

Doğru olarak bilinen yanlışlardan bir tanesidir. Burun yapımımızda kıkırdak ve kemik yapısının gelişimi yaş unsurundan daha önemlidir. Kadınların yüz gelişimi genellikle 15 ile 16 yaş arası tamamlanırken erkeklerde bu süre 17 ile 18 yaş arasındadır. Bu yaşlara gelindikten sonra yüz hatlarınız kemik yapınız ve dokunuz daha iyi oturacaktır.

Doktorunuzla gerekli muayeneleri yaptıktan sonra ameliyata uygun olup olmadığınıza karar verir. Burun ameliyatında alt yaş sınırını kemik ve yüz hatlarının oturmasıyla belirlenirken üst yaş sınırını belirleyecek herhangi bir etken yoktur.

Ameliyat Sonrasında Çok Ağrılı Bir Süreç Geçer

Burun ameliyatı sonrası kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Ameliyat sonrasında yüzde oluşacak şişlik ve morluğun iyileşme süresi 10 gün seklinde gözlemlenmiştir. Belirtmek istenilen en önemli nokta ameliyatı yapmış cerrahınızın verdiği tavsiyelere uymak, iyileşme sürecinde zarar veren herhangi bir faaliyetten uzak durmak gerekir. Eğer iyileşme sürecinde farklı bir durum ile karşılaşırsanız doktorunuza hemen başvurmalısınız.

Burun Estetiği Ameliyatı İle İstediğim Her Burnu Yaptırabilirim

Her insan birbirinden farklı ve özeldir. İnsanlar hayran duyduğu burunları yaptırmak istese bu pek mümkün değildir. Bunun sebebi ise burun, kemik, kıkırdak gibi yapıların farklı olmasıdır. Herhangi bir kişide görüp beğenilen burun başka bir insanda güzel durmayabilir. Yapılacak bu işlemde hem yüz hatlarınıza uygun hem de doğallığı koruyarak güzel ve sağlıklı bir görüntü ortaya çıkması önem arz etmektedir.

Burun Ameliyatı Çok Basit Bir Operasyondur

Burun ameliyatı her ne kadar günümüzde yaygın da olsa basit bir ameliyat değildir. Her yapılan ameliyatta olduğu gibi ufakta olsa riskleri vardır. Burun hayatımızı devam ettirmemizde büyük rol oynayan bir organdır. Bu sebepten dolayı yapılacak ameliyatta önemlidir.

Burun ameliyatı yapılırken doğru, kendi alanında deneyimli cerrah seçilmeli yüzünüze uygun burnun kemik ve kıkırdak dokusu göz önünde bulundurulmalıdır. Aksi takdirde istediğiniz görünüme kavuşamayabilirsiniz.