OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Burun Estetiği Fiyatları 2021

Burun estetiği (Rinoplasti), en çok tercih edilen estetik yöntemlerinden biridir. Güzellik açısından tercih edilmesinin yanı sıra sağlık açısından da büyük önem arz etmektedir. Yüz kısmının merkezinde yer aldığından dolayı burun estetiğinde ki bozukluklar kişilerin sosyal hayatlarını olumsuz yönde etkilemektedir. Yüz güzelliğinin tamamlayıcısı olarak burunda yapılan müdahaleler yüz ile uyumlu yapıldığında kişilerin özgüvenin yerine geldiği gözlemlenmektedir. Özellikle ilk okul ve orta okul grubu çocuklarda fiziksel farklılıkların alay konusu olması ilk okul ve orta okul grubundaki çocuklarda psikolojik bir travma oluşturabilmektedir. Bu tür işlemlerin bu yaş gruplarındaki çocuklarda işlem için yaşı uygun olduğu zaman uygulanması tavsiye edilmektedir. Burun estetiği şekil bozukluklarını kalıcı şekilde düzeltmektedir. Bu ameliyatta burunun büyütülmesi veya küçültülmesi, düzleştirilmesi gibi operasyonlar gerçekleştirilmektedir. Kısacası, burun yüz ile uyumlu bir hale getirilmektedir. Burun estetiği ameliyatı genellikle hastane ortamlarında anestezi uygulanarak, açık veya kapalı iki yöntem ile yapılmaktadır. Hangisinin yapılacağını doktor muayenesi sonucu karar verilmektedir. Burun Estetiği Fiyatlarını Neler Etkilemektedir? Birçok noktada olduğu gibi burun estetiği yaptırmak isteyen insanlar ilk olarak fiyat araştırması yapmaktadır. Öncelikle doktorun uzmanlığı, güvenilirliği ön planda olması gerekirken gerçek hayatta durum pek bunu yansıtmamaktadır. Birçok seçeneğin bulunduğu bu dönemde devlet hastanesi veya özel hastaneler bu işlemi gerçekleştirmektedir. Seçeneklerin çok olması fiyatın çok yönlü farklılaşmasının sebeplerinden biridir. Tabi ki bu etkinin yanı sıra kullanılan malzemeler, yapılan işlem, işlemi gerçekleştirecek doktorun uzmanlığı da fiyatı doğrudan etkilemektedir. Burun estetiğinin fiyatını etkileyen faktörleri şu şekilde sıralayabiliriz; 1) Estetik yaptırılacak hastanenin özelliği 2) Doktor tercihi 3) Yapılacak işlemin boyutu.

Burun Estetiğini Sigorta Karşılıyor Mu?

Burunda ki sağlık amaçlı yapılacak işlemler devlet tarafından karşılanmaktadır. Örneğin; nefes alma zorluğu gibi durumlarda gerçekleştirilen cerrahi işlemler, kaza ve kırılma gibi durumlarda yapılan estetik müdahaleler. Ancak burun görüntüsü üzerindeki değişiklikler devlet tarafından lüks girişimler olarak görüldüğünden, elzem değil, keyfi olduğu gerekçesi ile devlet veya özel hastane fark etmeksizin sağlık sigortası tarafından karşılanmamaktadır. Bu ve benzeri estetik müdahalelerin hiçbirine SGK tarafından ödeme yapılmamaktadır.

Devlet Hastanesinde Burun Estetiği Ameliyatı Fiyatları

Devlet hastanesinde burun estetiği ameliyatı fiyatları birçok farklılıklar göstermektedir. Bu durumun sebebi ise bu tür estetik gibi konuların şahsi olarak algılanması olmaktadır. Devlet hastanelerinde belirli bir ücrete kadar bu tür işlemler ödeme alabilmektedir. Buna rağmen gerekli durumlarda devlet hastanelerinde burun estetiği operasyonu gerçekleştirilmektedir. Genel olarak devlet hastanelerinde burun estetiği yapılmaktadır fakat SGK kurumu bu işlemin belirli bir miktarını ödemektedir.

Özel Hastanede Burun Estetiği Ameliyatı Fiyatları

Özel hastanelerde fiyatlar devlet hastanelerinin aksine oldukça maliyetlidir. En düşük maliyetli bir burun estetiği işlemi 15.000 TL’den başlayıp ek işlemler ile fiyat doğru orantılı olarak artmaktadır. Özel hastanelerinde genel olarak en yüksek tutar yaklaşık 60.000 TL’ye kadar çıkarılabilmektedir. Tabi hastanelerin bulunduğu il ve semtlere göre fiyat haliyle değişmektedir.

Burun estetiğinin birkaç farklı yöntemi bulunabilmektedir. Tercih edilen burun estetiği yöntemi fiyatın belirlenmesinde değişiklik gösterebilmektedir. En önemli faktörlerden bir tanesi de operasyonun gerçekleştirileceği hastane ve doktor olmaktadır. Yukarı dada bahsedildiği gibi operasyonu gerçekleştiren doktor ve hastane çok önemli bir faktör olmaktadır.