OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Burun Estetiği Çeşitleri Nelerdir?

Günümüzde birçok insanın yaptırdığı estetikler vardır. Bu estetiklerin başında gelenlerden bir tanesi de burun estetiğidir. Burun estetiği ile burnun kemeri ve burun ucunun şekli değiştirilebilir. Eğri olan burun kemiği düzleştirilebilir. Burun büyüklüğü ve küçüklüğü ayarlanabilir. Yine burun deliklerinin büyüklüğü ve küçüklüğü düzeltilebilir. Aynı zamanda burun ile alın ve burun ile dudak arasındaki açı değiştirilebilir. Burun estetiğinin yaptırılmasının asıl nedenlerinin başında sağlık sorunları gelmektedir. Nefes almakta bir problem yaşıyorsanız ameliyat olma şansınız yüksektir. Eğer burnunuza sağlığınızı etkileyen problemlerden dolayı ameliyat yapılırsa burnunuzun yüzünüze uygun ölçülerde ve doğal bir görünümde olması sağlanır. Ama günümüzde burun estetiği daha çok burun şeklini, büyüklüğünü veya kemik yapısını değiştirmek yani görünüşümüzde bir mükemmellik oluşturmak için yapılmaktadır. Hatta yapılan ameliyatlar başka kişiler tarafından da beğeniliyor ve bir sipariş gibi estetik uygulaması istenebiliyor. Peki, bu operasyonun çeşitleri nelerdir? Yani bizim istediğimiz her burun şeklini yüzümüze uygulayabilirler mi? Beğenmezsek tekrar bir düzeltme veya operasyon yapılabilir mi?

Burun Estetiği Çeşitleri

Burun estetiği çoğu zaman genel genel anestezi ile yapılır. 2 çeşit operasyon vardır.

  • Açık operasyon tekniği (Açık rinoplasti)
  • Kapalı operasyon tekniği (Kapalı rinoplasti)

Bu iki operasyonunda özel yöntemleri vardır. Açık rinoplastide direk burun kemeri açılarak bir operasyon yapılır. Böylelikle burunda zamanla iyileşecek olan küçük bir iz kalır. Bu sebeple hastalar tarafından, genellikle tercih edilen bir durum değildir. Kapalı rinoplastide ise burun deliklerini kullanarak operasyon yapıldığı için burunda herhangi bir iz oluşmaz. Hastalar tarafından tercih edilen estetik türü de budur.  Bu teknik sadece burun deliklerinden yapıldığı için burnun tüm yapısını değiştirmeye yeterli gelmeyebilir. Böyle durumlarda da açık rinoplasti tekniği kullanılır. Aslında bu teknikler hastanın burun yapısına ve nasıl bir estetik istediğine bakılmak suretiyle gerçekleştirilir. Eğer burnunuzda cerrahi bir müdahale olmadan değişiklik yapılmasını istiyorsanız o zaman da dolgu yöntemi kullanılır. Bu yöntem aynı zamanda ameliyat sonrası yapılan operasyonu beğenmeyen hastalar için düzeltme olarak uygulanabilir.

Burun Estetiği Fiyatları Ne Kadardır?

Burun estetiği fiyatları hem yapılan operasyona hem de yapılan klinikteki doktorların tecrübesine göre değişiklik gösterebilir. Ama ortalama olarak fiyat aralığı 5-6 bin ile başlayıp 50-60 bin liraya kadar çıkabiliyor.

Burun Estetiğini Herkes Olabilir mi?

Sağlık problemi ile hastaneye giden bir hastanın ameliyat olmasına karar verilirse o hastanın 6 yaşını geçmiş olması gerekir. Ama sadece estetik için bir operasyon gerçekleştirilecekse hastanın 18 yaşını doldurmuş olması gerekir.

Burun Estetiği Sonrasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

Öncelikle ameliyat sonrası burnumuza iyi bakmalıyız. Sağlıklı beslenmeli ve alkol, sigara kullanımına bir süre ara vermeliyiz. Burnumuza alabileceğimiz herhangi bir darbe pozisyonlarından kaçınmalıyız. Kafamızı çok fazla aşağıya eğmemeliyiz. Yattığımız yastığı yüksek tutmalıyız. Doktorumuzun verdiği ilaç dışında kendi kafamıza göre bir ağrı kesici vb. ilaçlar kullanmamalıyız.