OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Burun Estetiği Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Burun estetiği ameliyatı, uzman bir hekim tarafından, hastane ortamında yapılır. Her ne kadar ameliyat başarılı geçmiş olsa da ameliyattan sonra hastanın kendisine fazlası ile dikkat etmesi gerekir. Ameliyat sonrası komplikasyonlar gerçekleşebilir. Kızarma, morarma, şişme, ya da burundan kan gelme gibi durumlarla karşılaşa bilinir. Her ne kadar kişi ameliyat öncesi burnundan dolayı kendini kötü hissetse de ameliyat sonrası durumlar ile de karşılaştığında da canı sıkılabilir. Burun estetiği ameliyatı önemli bir ameliyattır. Ameliyat başarılı geçtikten sonra kişinin özel olarak kendisine çok dikkat etmesi gerekir. Ameliyat sonrası voleybol basketbol gibi kaza riski yüksek olan maçlardan kaçınılmalıdır. Herhangi bir darbe durumuna karşı önlem alınmalıdır. Estetik ameliyatı sonrası buruna yapıştırılan sargılar hemen atılmamalıdır. Bu konuda hekimin önerisi mutlaka dinlenmelidir ve uygulanmalıdır. Pansumanlara çok dikkat edilmelidir. Pansuman günleri muhakkak hastaneye gidilmelidir bu konu kulak arkası edilmemelidir. Eğer pansuman evde yapılacak saster ile olunması gerekir. Gözlük kullanan bir birey estetik ameliyatı sonrası gözlük kullanmamalıdır. Operasyon sonrası yüz kasları gerdirici, hareket ettirici ya da yüzü rahatsız eden durumlardan kaçınılmalıdır. Örneğin fazla sakız çiğnenmemelidir. Yumuşak dokulu besinler tüketilmelidir. Yani yüz bölgesi bir süre dinlendirilmelidir. Burun estetiğinden sonra ameliyatın tam olarak başarılı geçmesi için sigara ve alkol tüketimi bir müddet azaltılmalıdır. Beslenmeye önem verilmelidir. Uyku düzeni ayarlanmalıdır. Ameliyat sonrası hassasiyet arttığı için çok soğuk havalardan ve çok sıcak havalardan kaçınılmalıdır. Güneşin yakıcı etkisinden dolayı direkt cilde temas ettiğinde cildi normalde de olumsuz etkiler. Ameliyat sonrası güneşten kaçınılmalıdır. Şapka takılarak güneşten korunulmalıdır. Bunlara ve bunların dışında hekimin de önerilerine uyarak burun estetiği operasyonu kişinin korkulu rüyası olmaktan çıkar.

Burun Estetiğinde Tampon Kullanımı

Tampon,  geçmişten bugüne gelen son derece önemli ve tercih edilen olmazsa olmaz bir yöntemdir. Tamponun burun ameliyatı sonrası burnu koruduğu bir çok kez karşımıza çıkmıştır. Elbette tıbbi müdahale ile tampon uygulanmalıdır. Uygulanma aşamasında hekim tarafından uygun bir şekilde ameliyat bölgesi korunmalıdır. Zaten tampon kullanımı önlem amaçlı yapılan bir tedavi yöntemidir.

Burun estetiği operasyonundan sonra her hangi bir kanama durumu ile karşılaşa bilinir. Ya da her hangi bir düşme yaralanma kaza da gerçekleşebilir.  Bu tarz durumlarda kişi burnunun içine yapılan bir koruma iğne yerine tamponu kullanabilir. Hatta tıbbi olarak da ameliyatlı bölgeyi daha fazla koruduğu bir çok kez karşımıza çıkmaktadır. Birkaç gün ara ile tamponun temiz bir şekilde dikkat edilerek değiştirilmesi halinde ameliyat süreci bu şekilde daha rahat atlatılır. İnsanların hapşırması, aksırması durumunda ameliyatlı bölgenin zarar görmemesi gerekir.

Tampon da kesinlikle çıkma ya da yerinden oynama yapmayacağı için güvenle kullanılabilir. Tampon kullanımı mecburiyetten değil de sağlık için olması gereken bir durum olduğu bilince yerleşirse bu süreç daha rahat atlatılır. Bir de tampon kullanımında korkulacak hiçbir durum yoktur. Tampon takılırken çok rahat bir şekilde takılır kesinlikle insanın canını yakmaz. Çıkartılırken de aynı şekilde acı yanma hissiyatı barındırmaz. Zaten buruna yapışan bir şey de değildir. Böylece burun estetiği operasyonu da rahatlıkla atlatılabilir.