OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Botox

Botox kliniğimize gelen hastaların %85 ine uygulama yaptığımız oldukça rağbet gören bir uygulamadır. Özellikle son yıllarda tercih edilen benimde hekim olarak tercih ettiğim ve uygulamayı çok sevdiğim oyuncu botoxu kişinin mimiklerini kullanabildiği ama mimik çizgilerinin çok rahatlıkla açıldığı bir uygulamadır.

Botox – Botoks

Botox kliniğimize gelen hastaların %85 ine uygulama yaptığımız oldukça rağbet gören bir uygulamadır. Özellikle son yıllarda tercih edilen benimde hekim olarak tercih ettiğim ve uygulamayı  çok sevdiğim oyuncu botoxu kişinin mimiklerini kullanabildiği ama mimik çizgilerinin çok rahatlıkla açıldığı bir uygulamadır.

Botox  uygulandığı bölgedeki  kasları geçici olarak  bloke eden aynı zaman da cilde parlaklık veren bir işlemdir.

Botoks; “Clostridium botulinum” isimli bakteriden elde edilen tıbbi bir proteindir. Bu protein, aslında çok uzun zamandır göz ve nörolojik hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Kırışıklıkları gidermek amacıyla ise 10 yıldır güvenli ve başarılı bir şekilde kozmetikte kullanıma girmiştir.

Dinamik çizgiler, yüz ifade çizgileridir; mimik hareketleri sırasında (kaş çatma, konuşma, gülme…) cilt altındaki küçük kasların kasılmalarıyla oluşur. Bu kasların kasılması zamanla cilde yerleşerek kalıcı çizgi ve kırışıklıkları oluşturur.

İşlem öncesinde lokal anestezik bir krem sürülebilir.

Kişinin kas yapısı göz önüne alınarak belirlenen kırışıklık noktalarına çok ince uçlu iğnelerle küçük dozlarda enjeksiyon yapılır.

Tedavi genelde 10-15 dakika sürer ve uygulama sırasında minimal rahatsızlık hissedilir.

İlaç, yalnızca enjekte edilen bölgede etkilidir genel dolaşıma karışmaz.

Uygulamadan sonra bir hafta içinde beklenilen etki başlar ve ilk hafta sonunda  kişi kontrole çağırılır.

Kişi uygulama sonrası normal rutinine hemen dönebilir. Botox tedavisi  4-6 aylık bir düzelme sağlar. Uygulamalar tekrarlandıkça  bu süre 8-10 aya kadar çıkabilir. Düzenli botox uygulaması kişinin çizgilerinin derinleşmesini engeller.

HİPERHİDROSİS NEDİR?

Aşırı terleme kişiyi zorlayan bir durumdur, terleyen kişilerin en çok rahatsız olduğu konulardan birisi de ,terin kokmasıdır. Sosyal hayatı oldukça zorlaştıran bir durumdur. Kişiyi, toplum içinde sıkıntılı bir ruh haline sokar. Bu ruhsal bozukluğun yanında, bakterilerin üremesi de kolaylaşır.

Botox tedavisinin kozmetik dermatolojide kullanımının diğer bir alanı da literatürde hiperhidrosis olarak tabir edilen “aşırı terlemeler”dir. Genelde  kolaltı,eller ,ayaklarda oluşan bu aşırı terleme kişinin yaşam kalitesini bozan  bir rahatsızlıktır. Botox ter bezlerine giden sinir uyarısının engellenmesiyle etki eder.

Bu problemin çözümünde aşırı terlemenin olduğu bölgeler tespit edilerek, cilde ince iğnelerle küçük dozlarda botox enjeksiyonu yapılır.

İşlem süresi ortalama  15 dakika’dır.

Tedaviyi takiben 1 hafta içinde etki başlar ve  genelde 6- 9 ay devam eder.