OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Bölgesel Zayıflama İşlemine Dair Merak Edilen Tüm Sorular

Bölgesel kilolar ülkemizdeki en büyük problemlerden bir tanesi. İnsanlar ayna karşısına geçtiklerinde belirli bölgelerini beğenmiyor ve bundan şikâyetçi oluyorlar. Yapılan diyetler ve sporlar ile istenen vücuda kavuşmak mümkün. Ancak birçoğumuz gerekli zamanı ayıramıyor ya da bu sabrı gösteremiyoruz. Bu da bölgesel kiloların sürekli olarak vücudumuzda kalmasına sebep oluyor. Bölgesel kilolardan kurtulmak için tek yol spor ve diyet değil. Soğuk lipoliz olarak isimlendirilen işlem sayesinde herkes bölgesel kilolarından kurtulabilir. Uygulanacak işlemin son derece basit olması ve farklı bölgelerde uygulanabilmesi sebebiyle birçok insan artık soğuk lipoliz ile bölgesel zayıflama elde ediyor. Siz de kısa zamanda hayalinizdeki vücuda kavuşabilirsiniz.

Bölgesel Zayıflama İşlemi Nedir?

Bölgesel kilolardan cerrahi müdahale ile kurtulmak isteyen kişiler hiç vakit kaybetmeden uzman doktorlara başvurularını yaparak işlemleri başlatabilirler. Türkiye’nin önde gelen merkezlerinde uygulanan soğuk lipoliz işlemi bölgesel zayıflama sağlayan ve tamamen zararsız bir işlemdir. Fiziki yapısının kusursuzluğu ile bilinen birçok isim bu yöntem ile birlikte bölgesel kilolarından kurtulmaktadır.

Soğuk lipoliz işlemi yağın bulunduğu bölgelere özel cihazlarla müdahale edilmesini kapsar. Müdahaleyi gerçekleştiren cihaz bölgeyi bir vakum gibi çektikten sonra vakumun içerisine soğuk uygulaması yapar. Oldukça soğuk bir hale gelen bölgedeki yağlar donarak doğal yapısını kaybederler. Sonrasında vücutta tutunamaz hale gelirler ve cihaz yardımıyla vücudun bu bölgesinden alınırlar.

Bölgesel Zayıflama İşlemi Nasıl Yapılır?

Soğuk lipoliz işlemi son derece basit bir işlemdir. Hastalar doktorlarına başvurularını yaptıktan sonra muayene edilirler. Muayene sonucunda vücudun hangi bölgelerinde ne kadar yağ bulunduğu analiz edilir. Böylece bölgesel zayıflama işlemlerinin hangi bölgede, ne kadar uygulanacağı ortaya çıkmış olur. Ardından uygulamanın yapılacağı tarih belirlenmektedir.

Tamamen profesyonel merkezlerde gerçekleşebilecek olan soğuk lipoliz işleminde hastanın bölgesel kilolarının olduğu bölgelere müdahale edilir. Cihaz bu bölgeleri biraz içine doğru vakumlar ver sonrasında bu bölgeyi soğutur. Bölgedeki yağ hücrelerinin yapısı bozulmaya başlarken vücuda tutunmaları mümkün olmayan bir hale gelir. Sonrasında bu yağ hücreleri bölgeden uzaklaştırılacaktır.

Bölgesel Zayıflama İle Ne Kadar Kilo Verilir?

Profesyonel merkezlerde uygulanacak olan bölgesel zayıflama işlemi ile birlikte uygulama bölgesinde %40 ile %60 arasında değişen oranda incelme yaşanacaktır. Yapılan araştırmalar bölgedeki yağların bu oranlarda ortadan kaldırılabildiğini gösterir. Uygulamanın bu kadar iyi sonuçlar veriyor olması birçok insanın direkt olarak uygulamaya başlamasına yol açmaktadır.

Gerçekleştirilen soğuk lipoliz işlemi yaklaşık olarak 1 saat sürer. Son derece basit bir işlem olduğundan herhangi bir istirahat süresine ihtiyaç duyulmaz. Hastalar aynı gün içerisinde merkezden ayrılabilirler. Uygulamanın yapıldığı ilk gün incelme oranı %20 seviyesinde olacaktır. Her geçen gün yapısı bozulan yağ hücreleri dağılmaya devam eder ve oran %60’a kadar çıkar.

Bölgesel Zayıflama Hangi Bölgelerde Uygulanabilir?

Soğuk lipoliz işleminin muhteşem etkiler ortaya koyması insanların vücutlarının birçok bölgesi için bu işleme başvurmasını sağlamaktadır. Vücudumuzda yağ kütleleri sebebiyle şekil bozukluğu olan her bölgede uygulama yapılabilmektedir. Uygulamaya başlamadan önce vücudun tüm bölgelerindeki yağ oranları belirlenir ve sonrasında uygulamalara kısa süre içerisinde başlanır.

Gerçekleştirilen bölgesel zayıflama işlemlerinde genellikle hedef göbek bölgesi olacaktır. Alt ve üst göbek bölgesinde yağlanma son derece yaygındır ve bu bölgedeki yağlardan kurtulmak hiçbir zaman kolay olmaz. Bunun yanı sıra basen bölgesinde yağlanma da oldukça yaygındır. Özellikle bayanlar basen bölgeleri için bu işlemlere ihtiyaç duyarlar. Kollar, bacaklar, sırt ya da göğüs bölgesi de işlemlerin uygulanabildiği alanlardır.

Bölgesel Zayıflama İşlemi Kimler İçin Uygun?

Özel hastanelerde uygulanan soğuk lipoliz işlemi için herhangi bir sınır bulunmamaktadır. Fiziksel açıdan kendisini beğenmeyen ve vücudunda fazlalıkları olduğunu düşünen herkes soğuk lipoliz uygulamasına katılabilir. Uygulama sırasında vücudun herhangi bir yerinde kesik oluşmayacak ya da kanama gerçekleşmeyecektir. Herhangi bir anestezi uygulamasına gerek olmaz.

Uygulamanın son derece basit bir şekilde yapılıyor olması herkes için uygun olmasını sağlar. Hamile bayanlar için bazı riskler ortaya çıkabilir. Hamilelik döneminde bir anda yağ oranında düşüş yaşanması sorunları ortaya çıkarabilecektir. Bu sebeple de hamile bayanların doğum sonrasını beklemesi ve gerekirse doğum sonrasında veremedikleri kiloları bölgesel zayıflama işlemi ile vermesi uygun olacaktır.

Bölgesel Zayıflama İşleminde Yan Etkiler Neler?

Bölgesel zayıflamanın uygulama şekli son derece basittir. Bu sebeple de herhangi bir yan etkiden bahsetmek söz konusu olmaz. Uygulama sırasında bölgede yüksek miktarda soğuk hissi ortaya çıkar. Ancak bir süre sonra bu bölgede uyuşma gerçekleşeceğinden soğuk hissi de kaybolacaktır. Yapılan yağların parçalanması işlemi herhangi bir şekilde acı vermemektedir.

Uygulama sonrasında insanlar rahatlıkla evlerine dönebilirler. Herhangi bir ek tedaviye ya da dinlenmeye ihtiyaç olmayacaktır. Vücudunun farklı bölümlerinde işlem sebebiyle uyuşma olan kişiler dilerlerse uyuşmaların tamamen ortadan kalkmasını bekleyebilirler. Her şart altında hastalar yürüyerek geldikleri merkezden yalnızca birkaç saat sonra yürüyerek çıkacak ve bölgesel zayıflama sonrasında normal hayatlarına devam edeceklerdir.

Bölgesel Zayıflama İşleminin Ücreti Nedir?

Özel merkezlerde uygulanan bölgesel zayıflama işlemi fiyat olarak çok yüksek seviyelerde değildir. Hekimler büyük bir operasyona girmedikleri için düşük ücretler karşılığında bu işlemi gerçekleştirebilirler. İşlem sırasında kullanılacak olan cihazın kalitesi ve hastanenin sunduğu imkânlar fiyatlar üzerinde bazı değişikliklere sebep olabilmektedir.