OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Bölgesel Zayıflama İşleminde Süreç Nasıl İşliyor?

Aynanın karşısına geçtiğimizde beğenmediğimiz farklı bölgelerimiz olabilir. Sahip olduğumuz teknoloji estetik müdahaleler ile birlikte bu sorunun ortadan kaldırılabilmesini sağlıyor. Bölgesel kilolar görünüşümüzdeki en büyük olumsuzluklardan bir tanesi. Kısa sürede bölgesel kilolarımızdan kurtulmak ve çok daha iyi bir fiziğe sahip olmak istiyoruz. Bunu yapabilmek için uygulayabileceğimiz farklı işlemler bulunuyor. Bölgesel kilolardan doğal yollarla kurtulmak mümkün. Diyet ve sporun uzun süre uygulanması sayesinde insanlar bölgesel fazlalıklarından tamamen kurtulabiliyorlar. Maalesef birçoğumuz bu uzun sürece karşı yeterli motivasyona ve sabra sahip değiliz. Bu da bizi soğuk lipoliz işlemine yönlendiriyor. Uygulanan işlemler ile birlikte bölgesel zayıflama son derece kolay bir şekilde gerçekleşebilir. Doğru bir şekilde uygulanabilmesi için de sürecin net bir şekilde bilinmesi gerekli olacaktır.

Doğru Doktor ve Sağlık Merkezinin Tespiti

Estetik uygulamalar özel hastaneler ve sağlık merkezlerinde gerçekleştirilmektedir. İnsanlar operasyonları gerçekleştirecek olan doktorları ve operasyonun gerçekleşeceği hastaneyi büyük bir özenle seçmek zorundadır. Doktorlar arasında çok ciddi fiyat farklarının ortaya çıkabilmesinin de sebebi budur. Estetik açıdan kusursuz operasyonlar gerçekleştiren hekimler her zaman ön planda olurlar.

Soğuk lipoliz işlemlerinde de hekim ve sağlık merkezi seçiminin en iyi şekilde yapılması gerekmektedir. Eğer hastalar yeterli donanımlara sahip olmayan bir merkeze giderlerse işlem tam bir felakete dönebilir. Özellikle estetik operasyonlar konusunda merdiven altı olarak tabir edilebilen merkezler insanların hayatını kaybetmesine dahi yol açabilir. İnsanların bölgesel zayıflama için her zaman en iyi doktorlar ve hastaneleri tercih etmesi gerekli olacaktır.

Hastalar Üzerinde Analizlerin Uygulanması

Soğuk lipoliz işlemini uygulayacak olan doktorun belirlenmesinin ardından analiz aşamasına geçilmektedir. Hastalar ayna karşısındaki görüntüleri sayesinde hangi bölgelerinden şikâyetçi olduklarını söyleyebilirler. Fakat bu çok geçerli bir veri olmayacaktır. Bazı bölgelerde yağ olmasına rağmen hasta rahatsızlık hissetmeyebilir. Bazı bölgelerde ise yağ oranı çok yüksek olmamasına rağmen hastanın güzellik algısı o bölgeyi sorunlu olarak algılar.

Yapılacak olan analizler sonrasında vücudun hangi bölgesinde ne kadar yağ kütlesi olduğu ortaya çıkmaktadır. Hastanın cinsiyetine, boyuna ve yaşına göre bölgede bulunması gereken yağ miktarları belli olduğundan ne kadar fazlalığın olduğu ortaya çıkar. Sonrasında bölgesel zayıflama işleminin ayrıntıları da belirlenmiş olur. Doktor ve hasta bir araya gelerek analizlere göre hani bölgelerde soğuk lipoliz işleminin uygulanacağına karar vermektedirler.

Analizlere Göre Uygulama Adımlarının Belirlenmesi

Gerçekleştirilen analizler vücudun her bölgesindeki yağ kütlesini ortaya çıkarır. Testler her bir bölge için özel analizlere yer verecektir. Genellikle hastaların göbek ve basen bölgesinde yüksek oranda yağlanma söz konusu olur. Bunun yanı sıra sırt, göğüs, kol ve bacaklarda da yağ kütlelerinin artışı mümkündür. Yapılan analizler masaya yatırılır ve sonrasında hasta ile hekimler arasındaki süreç başlar.

Analizlere göre bölgesel zayıflama uygulamasının tüm aşamaları belirlenecektir. Hekimler kendi profesyonel görüşlerine göre hangi bölgelerde soğuk lipoliz işleminin uygulanması gerektiğini belirtirler. Bunlara ek olarak hastaların talepleri varsa bu aşamada iletilecektir. Talepler eğer hastanın sağlığını riske atmıyorsa değerlendirmeye alınır. Yağ kütlelerinin vücut için faydaları da olduğundan her bölgede yağın bilinçsizce alınması mümkün olmayacaktır.

Soğuk Lipoliz İşleminin Uygulanması

Analizler ve sonrasında uygulama basamakları belirlendikten sonra soğuk lipoliz işleminin uygulanmasına geçilir. Hastaların bölgesel zayıflama amacıyla girdiği bu operasyonun öncesinde basit testler uygulanmaktadır. Uygulanan testler ile hastanın normalin dışında bir durumunun olup olmadığı kontrol edilir. Test sonuçları alındıktan sonra uygulama aşamasına geçilecektir.

Uygulamanın gerçekleşmesinin öncesinde herhangi bir anestezi uygulaması söz konusu olmaz. Hastanın vücudunda bir kesi açılması ya da hastanın acı çekmesi söz konusu olmayacağından anestezi uygulamasına gerek olmaz. Hastalara cihaz ile müdahaleye başlanacaktır. Cihaz yağ olan bölgeleri vakumlayarak tutar. Sonrasında bu bölgelere soğuk uygulanarak yağ hücrelerinin donarak yapısında bozulmalar olması sağlanır. Ardından bu yağlar kopacak ve bölgesel incelme söz konusu olacaktır.

Uygun Seviyedeki Ücretlerin Ödenmesi

Gerçekleştirilen uygulamalar sonrasında direkt olarak %20 incelme söz konusu olacaktır. Ancak bu operasyonun sunduğu verim değildir. Hastaların yağ kütlelerine uygulanan işlemler çok daha fazla yağ hücresinin yapısında bozulmalara yol açar. Bozulan yağ hücrelerinin vücudu terk etmesi belirli bir süre alacaktır. Bu sürenin sonunda bölgesel zayıflama oranı %60 seviyesine kadar çıkabilir.

Uygulamanın ardından hastaların sağlık merkezinden ayrılma süreci başlar. Bu aşamada ücretlerin ödenmesi gerekli olacaktır. Ortaya çıkan ücretler uygulama öncesinde hastalara bildirilmektedir. Son derece uygun düzeylerde fiyatlar ile karşı karşıya kalınır. Çünkü soğuk lipoliz işlemi son derece basit bir işlemdir ve vücutta ekstrem uygulamaların olmasına gerek kalmaz. Rahatlıkla hastalar ödemelerini yapabileceklerdir.

Hastanın Günlük Hayatına Devam Etmesi

Hastalar uygulamanın sonlanmasının ardından ödemelerini gerçekleştirerek hastaneden ayrılırlar. Uygulama sonrasında hastanın 1 gün dahi hastanede kalmasına gerek yoktur. Kontrol altında tutulmasına sebep olacak durumlar söz konusu olmaz. Ancak bazı özel merkezler hastaların hastanelerde dinlenmesini önerir. Bu da ekstra ücret anlamına gelecektir.

Gerçekleştirilen bölgesel zayıflama işlemi sonrasında insanlar direkt olarak normal hayatlarına geri dönebilirler. Uygulamadan yarım saat sonra hastalar yürüyerek merkezi terk edebilecek seviyede olacaklardır. Aynı gün içerisinde çalışmaya devam edilebilir. Bütün bunlar uygulamanın sunduğu avantajlar arasında yer almaktadır. Kısa süre içerisinde hastalar hiçbir sorun olmadan standart hayatlarına devam ederler.