OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Badem Göz Nasıl Olur?

Günümüzde gelişen tıp ve teknoloji sayesinde insanlar, vücutlarında hoşlanmadıkları ya da kusurlu olarak gördükleri çoğu bölgeyi estetik operasyonlar ile istedikleri görüntüye kavuşma imkânına sahipler. Yapılan estetik operasyonlar ile pek çok insan hayal ettiği görüntüye kavuşma fırsatı yakalıyor. Etkileyici bakışlar ve daha genç bir görünüm sağlamak amacıyla badem göz ameliyatına yoğun bir şekilde ilgi olduğu görülmektedir. Yüz bölgesinde insanların en çok dikkat ettikleri bölüm olan gözler ve bakışlar ilk izlenim açısında da önem taşır. Anlamlı ve daha derin bakışlara sahip olmak kişinin yüzünde daha etkileyici bir görünüm elde edilmesini sağlar.

Badem Göz Ameliyatı Tercih Edilme Sıklığı

Pek çok kişinin sıklıkla başvurduğu bir estetik operasyon olan badem göz, yüz üzerinde daha dikkat çekici bir ifade bırakır. Badem göz ameliyatı ile gözlerin dışta kalan uç kısımları hafif bir biçimde yukarı doğru kaldırılır. Böylelikle bakışlarda daha farklı ve derin bir ifade ön plana çıkar.

Bunun yanında, badem göz ameliyatı ile daha canlı ve genç bir yüz yapısına kavuşmak da mümkündür. Cerrahi bir işlem olduğu için, badem göz ameliyatı olmak isteyen kişiye lokal anestezi uygulaması yapılır. Ardından gözlerin dışta bulunan uç kısımlarına fazla belli olmayacak şekilde bir kesi atılır.

Badem Göz Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Özel olarak üretilen ve çok ince yapıya sahip olan cerrahi bir ip yardımıyla yukarı kısma kaldırılarak şekil alması sağlanır. İp kemik zarına sabitlenecek şekilde konulur. Böylece gözlerde şekil bakımından badem göz yapısına hazır hale getirilir. Üç ya da dört dikiş atılarak işlem tamamlanır. Yaklaşık bir hafta sonra ise atılan dikişlerin alınması sağlanır.

Yarım saat ile bir saat arasında değişiklik gösteren bu estetik operasyon sonrasında kişinin yüzünde herhangi bir ize rastlanmaz. Yapılan işlem sonrasında kişi günlük aktivitelerini yapmaya devam edebilir.  İlerleyen yaş ile birlikte göz kapakları da esnekliğini kaybederek sarkmaya başlayabilir.

Badem Göz Ameliyatı Nedenleri

Badem göz estetiği yirmi beş yaş üstü kişilerin daha sık tercih ettiği bir operasyondur. Bakışlarda yorgunluk ya da mutsuzluk gibi duyguların oluşmasına neden olan göz kapağı sarkması, bu estetik operasyon ile daha etkileyici bir hale getiriliyor. Bunun yanında, göz şeklini beğenmeyen ya da kendinde bir değişiklik isteyen pek çok kişi badem göz estetiğini tercih eder.

Sarkma olan göz kapaklarının yukarı doğru kaldırılmasında, gözaltlarındaki şişme ve sarkmanın düzeltilmesinde, gözlerdeki asimetrik görüntüyü düzeltmek ve çekik ve iri gözlere sahip olmak amacıyla badem göz ameliyatı uygulanır. İşlemin gözde kalıcılığı ise dört yıla kadar sürer.

Operasyonun Planlama Süreci Nasıl Yapılır?

Yapılan badem göz ameliyatından sonra yüzde oluşan görüntünün beğenilmemesi durumunda, gözün yeniden eski haline getirilme imkânı vardır. Badem göz ameliyatının yapılmasına karar verdikten sonra, tercih edilen hastane, hangi klinik ya da estetik operasyon merkezinde yapılacağı da önemli bir unsurdur. Tercih edilen operasyon yerinin donanımlı ve hijyenik kurallara dikkat etmesi gerekir.Ayrıca operasyonu yapacak cerrahında alanında deneyimli olması önemlidir. Bunun yanında, operasyonu yaptıracak olan kişi, tüm şikâyetlerini ve isteklerini anlaşılır bir biçimde hekimine anlatması gerekir. Böylelikle, hekim de hastanın istekleri ve yüz yapısı arasında bir plan yaparak ona uygun sonuçlar hakkında detaylı bir plan yapabilir. Ayrıca, operasyon öncesinde hastadan kan alınarak değerlerine bakılır.

Operasyon Sonrası Dikişlerin Alınması

Cilt yapısı hakkında da incelemelerde bulunulduktan sonra hasta badem göz ameliyatına hazır hale getirilir. Badem göz ameliyatından sonra hastanın, hastanede birkaç saat kontrol altında tutulması uygun olur. Operasyon işlemi tamamlandıktan sonra aynı gün içerisinde hasta, taburcu edilebilir.

Göz kenarlarının yukarı kısma çıkabilmesi için çok ince dikişler atıldığı için, bir miktar sızlamaya sebep olabilir. Bu durumların yaşanması normaldir. İşlemden birkaç gün sonra dikişlerin alınması gerekir. Yüzde herhangi bir iz kalması gibi bir durum oluşmaz. Operasyondan iki gün sonra hasta yüzünü yıkamaya başlayabilir.

Ameliyattan Sonra Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar

Makyaj yapmak için dikişlerin tamamen iyileşmesi beklenmelidir. Göz çevresi çok hassas bir yapıda bulunur.  Bu nedenle herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmaması için bu tür durumlara dikkat edilmesinde yarar vardır.  Ameliyat sırasında ve sonrasında ciddi anlamda komplikasyonların görülme oranı oldukça azdır.

Operasyon oldukça basit bir teknik ile yapılır ve operasyondan sonraki süreçte hastanın yaşam konforuna olumsuz bir etkisi olmaz. İlk sekiz gün hasta yüz kısmına dikkat etmelidir. Ameliyattan sonraki iyileşme süreci oldukça hızlı bir şekilde gerçekleşir.

Badem Göz Ameliyatından Sonra Yüzde Görülen Etkiler

Gözün altında kızarık, morluk ve şişmelerin görülmesi normaldir. Bu durum üçüncü günden itibaren hafiflemeye başlar. Kalıcılığı ise uzun bir zaman geçtikten sonra ipler gevşemeye başladığında etkisini kaybeder. Bunun yanında, hasta yeniden badem göz ameliyatı olmak istediği zaman gerekli incelemeler yapıldıktan sonra ameliyatın yapılmasında herhangi bir sakınca bulunmaz.

Badem göz ameliyatı olmaya karar veren kişinin yüz ve göz yapısı olarak bu duruma uygun olup olmadığına doktor tarafından karar verilmelidir. Doktor bu operasyonun yüzünüz için uygun olduğunu düşünüyorsa herhangi bir sakınca yoktur.

Badem Göz Ameliyatının Sağladığı Avantajlar

Ameliyatın avantaj sağlayan bir yönü ise beğenilmediği takdirde yeniden eski haline dönüştürülebilmesidir. İnsanlar, genellikle birbirlerini yüzüne bakarak güzel olup olmadığına karar verirler. Yüzümüze anlam veren ise bakışlarımızdır.

Gözler  ve bakışlar insanları etkileyen önemli unsurlardır. Hatalı bir biçimde yapılan gözü yukarı kaldırma işlemleri kişinin yüzünde görsel anlamda olumsuz etkilere neden olur. Gözün etkileyici bir ifade kazanması ve yapılan operasyonun doğru bir şekilde gerçekleşebilmesi için doktor seçimi büyük önem taşır. Badem göze sahip olmak isteyen birçok kadın bunu makyaj yaparak sağlar. Ancak makyaj ameliyatı vermiş olduğu kalıcılığı ve gerçekçi görüntüyü yakalayamaz. Bu nedenle daha uzun yıllar kalıcı bir badem göze sahip olabilmek için ameliyat olmayı tercih edebilirsiniz.

Badem Göz Ameliyatının Bakışlara Etkisi

Badem göz ameliyatı, göz çevresinde bulunan ve ince yapıda bulunan kırışıklıklardan kurtulmak için de alternatif bir teknik olarak uygulanır. Böylelikle yüzde gençtir görüntünün oluşmasının yanı sıra yüz hatlarının da canlı ve enerjik durmasını sağlar. Bakışlara daha iri ve derin anlamlar katılmasını sağlamak için badem göz ameliyatı uygun bir yöntemdir.