OP. DR. CAHİT VURAL
OP. DR. CAHİT VURAL
DOKTORUNUZA BAŞVURUN

Badem Göz Estetik Fiyatları Ne Kadar?

Estetik operasyonların gelişmeye devam etmesi ile birlikte, kişilerin estetik kaygıları da artmaya başlamış durumdadır. Günümüzde, dış görünüş oldukça önemli bir noktaya gelmiştir. Bu nedenle, pek çok insan vücutlarında problemli buldukları bölgeleri estetik operasyonlar yardımı ile oldukça farklı ve hoş görüntülere kavuşabilmektedirler. Son zamanlarda adını sıklıkla duyuran estetik ameliyatlardan biri de badem göz ameliyatıdır. Yüz bölgesi içerisinde odak noktasında bulunan gözlerin daha farklı ve etkileyici görüntülere ulaşması için yapılan bir estetik operasyondur. Bu operasyon ile gözlerin dış köşeleri belirli oranlarda yukarı doğru kaldırılır. Bu işlemden sonra, bakışlar netlik kazanır ve göz daha çekici bir görüntüye sahip olur.

Estetik operasyonların gelişmeye devam etmesi ile birlikte, kişilerin estetik kaygıları da artmaya başlamış durumdadır. Günümüzde, dış görünüş oldukça önemli bir noktaya gelmiştir. Bu nedenle, pek çok insan vücutlarında problemli buldukları bölgeleri estetik operasyonlar yardımı ile oldukça farklı ve hoş görüntülere kavuşabilmektedirler.

Son zamanlarda adını sıklıkla duyuran estetik ameliyatlardan biri de badem göz ameliyatıdır. Yüz bölgesi içerisinde odak noktasında bulunan gözlerin daha farklı ve etkileyici görüntülere ulaşması için yapılan bir estetik operasyondur. Bu operasyon ile gözlerin dış köşeleri belirli oranlarda yukarı doğru kaldırılır. Bu işlemden sonra, bakışlar netlik kazanır ve göz daha çekici bir görüntüye sahip olur.

Badem Göz Estetiği Nasıl Gerçekleştirilir?

Gözlere ifade katma anlamı kazandırdığı oldukça fazla tercih edilen bir ameliyattır. Lokal anestezi uygulanması ile birlikte gözlerin dış köşelerinde belirli olan noktalar üzerinde bir kesi atılması sağlanır. Fazlasıyla ince bir dokuda bulunan özel cerrahi ip yardımıyla gözler alınması istenen şekle getirilir. Kemik zarına sabitlenmesi ile birlikte gözün ilgili kısmına dikiş atılması sağlanır.

Dikişlerin alınması ise bir haftalık süre içerisinde gerçekleşir. Dikiş ile ilgili yüzde herhangi bir kalması gibi bir durum söz konusu değildir. Yapılan badem göz estetiğinin ardından kişiler, gündelik hayatlarına kısa bir süre içerisinde dönebilirler. Bu işlemin ardından kişilerde daha dinç bir görüntü elde edilmesi sağlanır.

Badem Göz Estetiği İçin Kişinin Yüz Yapısının Uygunluğu

Badem göz ameliyatının sunduğu avantajlardan biri olarak işlemin beğenilmemesi durumunda geri alınabilir olmasıdır. Estetik operasyon geçiren kişi, ortaya sunulan sonuçtan memnun kalmadığı zaman tekrardan eski haline getirilebilir. Badem göz ameliyatının kalıcılığı yaklaşık dört ya da daha fazla sürebilir.

Badem göz ameliyatı, kişilerin kendi tercihleri ve estetik zevkleri doğrultusunda gerçekleştirilen bir işlemdir.  Operasyon yaklaşık kırk dakika içerisinde tamamlanır. Yüzün daha enerjik bir hal alması açısından badem göz ameliyatları oldukça başarılı sonuçlar verir. Estetik öncesinde doktorlar kişinin yüz yapısına bakarak badem göz ameliyatı için doğru bir tercih olup olmadığına bakarlar. Bununla birlikte, gözlere nasıl bir şekil verileceği gibi çeşitli hesaplamalarda bulunurlar.

Badem Göz Estetiği Sonrası Süreç Nasıl Gerçekleşir?

Badem göz estetiği sonrasında, göz çevresinde oluşan ödem ve kızarıklıklar oldukça normal bir durumdur. Yaklaşık on gün içerisinde şişlik ve ödem kaybolacaktır. Bu süreç içerisinde sıcak banyo ve sauna gibi durumlardan uzak durulması gerekir. Aksi takdirde bu durum iyileşme sürecinin olumsuz bir yönde ilerlemesine sebep olabilir.

Göz kenarları düşük ve mutsuz bir ifade yansıtan insanların tercih ettikleri bir ameliyattır. İnsanların başka bir insan üzerinde odaklandıkları ilk kısım gözlerdir. Bu nedenle gözler birçok duygunun ifade edilmesinde önemli rol oynar. Daha büyük, etkili ve canlı bir yüz yapısına sahip olmak bu estetik operasyon ile birlikte oldukça kolay bir şekilde gerçekleşir.

Badem Göz Estetiği İçin Nasıl Bir Hazırlık Yapılır?

Yüz şekli, göz yapısı, cilt dokusu gibi çeşitli faktörler badem göz ameliyatının gerçekleştirilme kararı aşamasında önemli rol oynar. Kişinin yüz yapısının uygunluğunu ise doktorlar belirleyecektir. İşlemin gerçekleştirilmesi planlanmış olan bölge lokal anestezi yöntemi ile uyuşturulur. Böylelikle operasyonu yaptıran kişi herhangi bir acı hissi yaşamaz.

Gözün dış bölümünde yer alan bağların yukarı doğru planlanan açılarda kaldırılması sağlanır. Daha sonra bu kısımda yer alan kemiğe sabitlenme işlemi gerçekleştirilir. Böylelikle gözün daha çekik ve keskin bir hal alması sağlanmış olur. Badem göz ameliyatı sonrasında kullanılan dikişe bağlı olarak dikişlerin erimesi ya da alınması sağlanır. İlk haftalarda ödem ve kızarıklık görülebilir. Bu tür durumlar beklenen yan etkilerdir.

Badem Göz Estetiğine Karar Verme Süreci

Vücut, zamanın ilerlemesi ile birlikte yaşlanma belirtileri göstermeye başlayacaktır. Bu nedenle kişinin yaşı ve cilt yapısı gibi etkenler, badem göz estetiğinin kalıcılığına etki edebilir. Alınan yaş ile birlikte sarkmaların yaşanması ile kalıcılık da zaman içerisinde azalma gösterebilir. Operasyona karar verirken kişi kendi iradesini kullanarak bu ameliyata olup olmayacağına karar vermelidir.

Bunun yanında, ameliyat sonucu beğenilmediği durumlarda ikinci bir ameliyat ile gözün eski haline getirilmesi sağlanır. Ancak, ilk ameliyat üzerinden belirli bir zaman geçmesi gerekir. Ameliyattan sonra göz hijyenine dikkat edilmesi sağlanarak olası iltihapların oluşması önlenmelidir. Göz ile temas gerektiren bir durum olduğunda ellerin temiz olmasına önem verilmelidir.

Badem Göz Estetiğinde Fiyatları Belirleyen Unsurlar

Badem göz estetiği, günümüzde sık bir şekilde yapılan bir estetik operasyondur. Operasyona karar verdikten sonra tercih edilen doktor ve klinik başarılı bir sonuç ortaya çıkması açısından önemli bir unsurdur. Bu nedenle ameliyat sürecinde detaylı bir şekilde araştırma yapılması, kişinin yararına olacaktır.

Badem göz ameliyatının fiyatının belirlenmesinde ameliyatı yapan doktorun tecrübesi, klinik ortam koşulları ve işlem sırasında kullanılan malzemelerin kalitesi gibi unsurlar fiyatların belirlenmesinde önemli bir rol oynar. Bunun yanında, badem göz estetiğinde kişiye bağlı olarak estetik şeklinde birtakım değişiklikler olabilir. Bu nedenle net bir fiyat vermek mümkün olmaz.

Ameliyat Sonrasında İyileşme Süreci

Estetik öncesi süreçte doktor ile detaylı bir şekilde ameliyat ile ilgili merak edilen sorular paylaşılmalıdır. Böylelikle, herhangi bir stres yaşanmadan ameliyatın gerçekleştirilmesi sağlanır.  Ameliyattan sonra doktorun vermiş olduğu kremler ile medikal bir destek alınması sağlanabilir. Bu süreçte herhangi bir aksilik yaşanmaması için doktorun vermiş olduğu önerilerin dikkate alınması gerekir.

Tamamen iyileştikten sonra badem göz estetiği olan kişinin yüzündeki değişim, çevresindeki insanlar tarafından fark edilmeye başlar. Ameliyat, pek çok estetik ameliyatına kıyasla oldukça basit bir şekilde gerçekleşir. Ameliyat sırasında bir komplikasyon durumunun yaşanma ihtimali oldukça düşüktür. Operasyondan sonraki birkaç içerisinde kişi, kendisinde olan değişimin olumlu yönde ilerleyişini fark edecektir.

Badem Göz Estetiğinde Doktor Seçimi

Badem göz estetiği ile oldukça kısa bir süre içerisinde etkili ve belirgin bir bakışa sahip olmak mümkün bir hale gelir. Büyük bir cerrahi uygulama yapılmadığı için estetik olan kişiler, operasyondan sonra günlük aktivitelerini rahat bir şekilde gerçekleştirebilirler.

Kişiye özel olarak belirlenen badem göz estetiğinde doktor seçimi oldukça önem verilmesi gereken bir unsurdur. Yapılan estetik operasyonun kişinin yüzü ile bir uyum oluşturması gerekir. Bu nedenle, doktorun dikkatli bir şekilde yüz analizi yapması ve kişinin yüzüne uygun olarak bir hazırlık süreci içerisinde bulunması gerekir.